تفاهم ایران و افغانستان درباره انتقال زندانیان دستگیری دزد باغ ویلاهای اطراف مشهد شهادت ۹ نفر در حملات هوایی اسرائیل به غزه (۶ آبان ۱۴۰۴) وزیر کشور پاکستان به حرم مطهر رضوی مشرف شد حماس به حملات مجدد اسرائیل واکنش نشان داد (۶ آبان ۱۴۰۴) کاتز: حماس بهای سنگینی پرداخت خواهد کرد نتانیاهو آمریکا را در جریان حمله به غزه قرار داد علی لاریجانی: روابط ایران و پاکستان می‌تواند به سطح شراکت راهبردی ارتقا یابد حملات شدید اسرائیل به نوار غزه + فیلم و تصاویر (۶ آبان ۱۴۰۴) اسرائیل، مناطق تحت اشغال در نوار غزه را گسترش می‌دهد وزیر کشور با ۴ همتای خود دیدار کرد (۶ آبان ۱۴۰۴) تکذیب ادعای خروج یکی از سهامداران اصلی بانک آینده از کشور (۶ آبان ۱۴۰۴) روزنامه صهیونیستی: از ۷ اکتبر به بعد جامعه اسرائیل روانی‌تر شده است مقام آمریکایی به اسرائیل: حماس آتش‌بس را نقض نکرده است نقض آتش‌بس غزه، تحویل جسد اسیر اسرائیلی را به تعویق انداخت سفیر ایران: تحریم‌ها و محاصره کوبا باید بی قید و شرط لغو شود نتانیاهو دستور نقض آتش بس غزه را صادر کرد (۶ آبان ۱۴۰۴) ترامپ مدعی پایان‌دادن کدام جنگ‌ها است؟ | بررسی وضعیت ۸ صلح آمریکایی سفر وزیر کشور پاکستان به مشهد (۶ آبان ۱۴۰۴) جوزف عون: با زور نمی‌توان حزب الله را خلع سلاح کرد شکایت رئیس امور اطلاع رسانی دولت از خضریان تبادل آتش میان اسرائیل و حماس در جنوب غزه (۶ آبان ۱۴۰۴) کسالت نمادین در بزنگاه پاسخگویی | ماجرای بستری‌شدن وزیر راه در بیمارستان چیست؟ مانع تراشی اسرائیل در فرایند پیدا کردن اجساد اسرای اسرائیلی بن فرحان: موضع عربستان در قبال فلسطین ثابت است آمریکا ۴ شناور دیگر را در کارائیب هدف قرار داد + فیلم شورای عالی امنیت ملی: ورود شورا به تصمیمات مرتبط با فوتبال کشور کذب است
سرخط خبرها

طرح انتقال آب به دریاچه ارومیه ۸۸ درصد پیشرفت کرد

  • کد خبر: ۱۲۲۱۱۲
  • ۳۰ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۲۷
طرح انتقال آب به دریاچه ارومیه ۸۸ درصد پیشرفت کرد
سازمان برنامه و بودجه اعلام کرد: ­پیشرفت فیزیکی طرح انتقال آب به دریاچه ارومیه در حال حاضر حدود ۸۸ درصد است و طرح مذکور از چهار جزء اصلی تشکیل شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، یکی از مهمترین برنامه‌های اجرایی برای تامین آب دریاچه ارومیه، اجرای طرح انتقال آب از رودخانه ذاب به حوزه دریاچه ارومیه است که در ۱۴۰۱ علی رغم اینکه اعتبار مصوب این طرح مبلغ ۵۲۳ میلیارد ریال بوده، اما با توجه به اهمیت طرح، تخصیص اعتبارات آن به میزان  یک هزارو ۸۷۱ میلیارد ریال از سوی سازمان برنامه و بودجه  ابلاغ شده است.

این طرح سالانه در حدود ۶۰۰ میلیون مترمکعب از آب‌های خروجی از کشور را مهار و به دریاچه ارومیه انتقال می‌دهد که در حال حاضر پیشرفت فیزیکی آن‌ها به شرح زیر است:

الف) سد خاکی کانی سیب و تاسیسات وابسته (پیشرفت فیزیکی ۹۹ درصد ـ فعالیت‌های تکمیلی در دست اجرا می‌باشد).

ب) تونل انتقال آب اصلی به طول ۶۷‏‏‏‏/۳۵ کیلومتر (پیشرفت فیزیکی ۹۸ درصد، تونل به صورت کامل حفاری شده است ـ ترمیم شکستگی سگمنت‌های تونل در بخش ورودی و اتمام سازه اتصال آبگیر به تونل ورودی در دست اجراست).

ج) کانال انتقال آب از خروجی تونل اصلی به سمت دریاچه ارومیه به طول ۵‏‏‏/۱۱ کیلومتر (به صورت کامل انجام شده است و فعالیت‌های تکمیلی در دست اجرا می‌باشد)

د) بند انحرافی بادین‌آباد و کانال انتقال از بادین به مخزن سد کانی سیب به طول ۶‏‏‏/۴ کیلومتر (پیشرفت فیزیکی بند ۱۰۰ درصد و کانال آب آور آن ۴۰ درصد ـ  این بخش از طرح موجب افزایش آب تنظیمی به میزان ۱۸۰ میلیون متر مکعب خواهد شد)

شایان ذکر است پیشرفت فیزیکی احداث راه‌های جایگزین برابر با ۶۷ درصد  و استملاک اراضی به میزان یک هزار ۶۷۰ هکتار انجام شده است.

بنابر این گزارش وضعیت اعتبارات تخصیص یافته به این طرح در سال ۱۴۰۰ مبلغ ۴۹۸ میلیارد تومان بوده و درسال جاری نیز علی رغم اینکه اعتبار مصوب این طرح مبلغ ۵۲۳ میلیارد ریال بوده، اما با توجه به اهمیت طرح، تخصیص اعتبارات آن به میزان  یک هزارو ۸۷۱ میلیارد ریال از سوی سازمان  ابلاغ شده است.

 همچنین از محل اعتبارات ردیف ۲-۵۵۰۰۰۰ جدول شماره ۹ قانون بودجه سال ۱۴۰۱ با عنوان «تامین آب، آبرسانی اضطراری به شهر‌ها و روستا‌ها و جبران حقابه‌های قانونی منتقل شده به بخش آب» مبلغ ۸۰۰ میلیارد ریال ابلاغ شده است که متناسب با تحقق منابع، تخصیص اعتبارات آن از سوی سازمان برنامه و بودجه انجام خواهد شد.

همچنین از محل ظرفیت‌های بند (ل) تبصره ۵ و بند (ی) تبصره ۱ قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور، منابعی برای کمک به طرح‌های بخش آب پیش بینی شده است که این طرح نیز جزء اولویت‌های  اصلی این سازمان در توزیع اعتبارات این بند‌ها خواهد بود.

بنابر این گزارش عملیات اجرایی سد‌های سیلوه و چپرآباد نیز که در حدود ۹۵ میلیون متر مکعب از منابع آبی دریاچه را تامین خواهند نمود، با استفاده از اعتبارات پیش بینی شده از سوی سازمان در سنوات گذشته اجرا و خاتمه یافته است.  

همچنین پیشنهاد اعتبارات موضوع بند (م) ماده ۲۸ قانون فوق الذکر برای سال ۱۴۰۱ از طرف وزارت کشور هنوز دریافت نشده است که پس از دریافت درخواست، بررسی و اقدام خواهد شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->