تعریف ۸۱ پروژه زودبازده برای محلات منطقه ۷ شهرداری مشهدمقدس اعمال تخفیف ۲۲درصدی درصورت پرداخت نقدی بدهی ساختمانی شهرداری مشهد تا پایان تابستان ۱۴۰۳ مطالبات کارکنان و پیمانکاران شهرداری مشهد باید پرداخت شود| هفت‌ساله‌شدن شورای ششم مطالبه عمومی است در صدوبیستمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر مشهد مقدس چه گذشت؟ (یکم مرداد ۱۴۰۳) درباره کوچه «حاج‌حسن» مشهد که قدمتی ۱۰۰ ساله دارد صدور مجوز استخدام ۵ هزار آتش نشان در سراسر کشور استیضاح شهردار مشهد از دستورکار شورا خارج شد + فیلم کشف جسد بدون هویت در شهرک مهرگان مشهد (یکم مرداد ۱۴۰۳) ترافیک سنگین در بزرگراه آزادی، بولوار وکیل‌آباد و سه‌راه خیام در مشهد (یکم مرداد ۱۴۰۳) کیفیت هوای پنج منطقه کلانشهر مشهد امروز پاک است (یکم مرداد ۱۴۰۳) گلایه شهروندان از سرریز آلودگی‌ قصابی‌ها به پیاده رو خیابان آیت الله عبادی مشهد شهرداری بانی پویش‌های فرهنگی | نگاهی به عملکرد موفق پویش «نذر من» در مشهد افزایش مازوت سوزی با کاهش گاز تحویلی به نیروگاه توس مشهد برگزاری کارگاه نقاشی «زیارت رنگ‌ها» با موضوع اربعین در مشهد امامی‌راد: طرقبه‌شاندیز دایه مهربان‌تر از مادر نمی‌خواهد | گسترش مشهد به سمت طرقبه‌شاندیز معضلات فراوانی درپی دارد اجرای ۱۳۰ هکتار پارک، هسته مرکزی شهر مشهد را به ارتفاعات جنوب وصل می‌کند شهروند خبرنگار | درخواست امتداد خط ۴ قطارشهری مشهد تا میامی + پاسخ فرماندار مشهدمقدس: امروز در نقطه‌نقطه شهر، پروژه فعال وجود دارد شهردار مشهدمقدس: بوستان جهان‌شهر، بزرگ‌ترین پارک شهر است پروژه جهان‌شهر؛ مهم‌ترین دستاورد دوره ششم مدیریت شهری | احداث ۱۳ پارک ویژه بانوان در مشهدمقدس درباره مزرعه تاریخی «سرده» و قناتی که مشهدی‌ها را سیراب می‌کرد
سرخط خبرها

تشدید بحران آب مشهد در سال آبی آینده نگران‌کننده است

  • کد خبر: ۱۲۲۳۶۸
  • ۰۱ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۰:۴۶
تشدید بحران آب مشهد در سال آبی آینده نگران‌کننده است
با وجود گذر از اوج گرما، تشدید بحران آب مشهد در سال آبی آینده نگران‌کننده است.

بنیامین یوسف‌زاده | شهرآرانیوز؛ چهره کریه خشک‌سالی این روز‌ها از دامنه زاگرس در استان چهارمحال‌وبختیاری تا کوه‌های آلاداغ در خراسان‌رضوی به‌صورتی گستردگی یافته که آب آشامیدنی را به کیمیایی ارزشمند برای اهالی بسیاری از مردمان این مسیر بدل کرده است. بیم دامن‌گیرشدن این خشک‌سالی بی‌سابقه در نیمه شرقی کشور که طبعی گرم هم دارد، این نگرانی را بیش از پیش در دل پرورش می‌دهد که مبادا در فهرست بعدی قطعی آب، شهر‌های خراسان‌رضوی هم جای داشته باشند. با این حال، صحبت‌های مدیرعامل شرکت آب‌وفاضلاب مشهد آبی بر آتش این نگرانی است؛ آنجا که می‌گوید: آتش این خشک‌سالی و قطعی عجیب‌وغریب دست‌کم تا پایان سال آبی جاری دامن مشهد را نمی‌گیرد.

حسین اسماعیلیان در گفتگو با خبرنگار شهرآرا البته این نکته را هم می‌گوید که تا پایان سال آبی جدید فقط سی روز دیگر باقی مانده است و برای سال بعد که از مهر آغاز می‌شود، باید دست دعا و نگاهمان به آسمان باشد.
به گفته او بیشتر نگرانی دست‌اندرکاران حوزه آب، سال آبی جدید است که با روند بارندگی‌های دوره‌ای و سالانه، بیم آن می‌رود که وضعیت بحرانی دشت مشهد تشدید شود.

اسماعیلیان ادامه می‌دهد: از تابستان امسال با تدابیری که در حوزه مدیریت آب انجام شد، گذر کردیم، اما همچنان نگرانی از سال آبی بعدی وجود دارد. وی با اشاره به سیراب‌شدن مشهد از طریق چهار سد دوستی، طرق، کارده و ارداک، اظهار می‌کند: مجموع ظرفیت آبی این سد‌ها حدود یک‌میلیاردو ۲۵۰ میلیون مترمکعب است که به‌واسطه خشک‌سالی‌های پیاپی، یک‌چهارم آن نصیب دومین کلان‌شهر ایران می‌شود. با حساب ۴۷۰ حلقه چاه، دو رشته قنات و یک دهنه چشمه، چشم امید مشهدی‌ها به حدود ۵۰ درصد منابع سطحی است.

مدیرعامل شرکت آب‌وفاضلاب مشهد با ابراز امیدواری برای بارش مناسب باران در سال آبی جدید که از پاییز آغاز می‌شود، بیان می‌کند: متأسفانه با کاهش بارندگی‌ها و تداوم خشک‌سالی‌ها، موجودی سد‌های شهر مشهد حال‌وروز خوبی ندارد و حتی سیلاب‌های اخیر هم نتوانست این کمبود را جبران کند.
اسماعیلیان در پاسخ به پرسشی درباره میزان افزایش سطح آب پشت سد‌های مشهد در پی سیلاب مرداد بیان می‌کند: در خوش‌بینانه‌ترین حالت ممکن و با جاری‌شدن یک‌میلیون مترمکعب سیلاب به سد‌های شهر، این میزان فقط کفاف یک روز از مصرف را در فصلی مانند تابستان می‌دهد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->