به گزارش شهرآرانیوز، تقویت روابط اقتصادی، گرهگشایی از برجام، اجرای تعهدات همه جوانب ذیربط در قبال توافق هستهای سال ۲۰۱۵ میلادی، امنیت کشتیرانی در منطقه، اعزام نظامیان ژاپن موسوم به خاورمیانه و تقویت روابط تجاری طرفین از جمله اهم مسایلی است که رییس جمهوری اسلامی ایران در این سفر پیگیری میکند.
رییس جمهوری اسلامی ایران قرار است تا ساعتی دیگر با آبه شینزو نخستوزیر ژاپن دیدار کند، یکی از اهداف این دیدار طبق اعلان رسمی دولت ژاپن، کاستن از تنشها بر سر توافق هستهای بین ایران و آمریکا است.
برای ایران حفظ و گسترش روابط اقتصادی با ژاپن از اهمیت زیادی برخوردار است و یکی از محورهای مورد علاقه طرف ایرانی در مذاکرات است همزمان ژاپن در تلاش است تا با میانجیگری بین ایران و آمریکا به کاهش تنشها بین دو کشور مساعدت کرده و باعث تثبیت صلح و ثبات در منطقه خاورمیانه شود.
براساس همین هدفگذاری است که ژاپن بارها به خواست آمریکا برای ملحقشدن به ائتلاف کشتیرانی آن کشور در تنگه هرمز پاسخ منفی داده است و در عوض قصد دارد نیروهایش را به همراه یک ناو و هواپیمای گشتی به آبهای مجاور اعزام کند.
کابینه ژاپن یک هفته دیگر رسما این برنامه اعزام نیرو را مورد بررسی و تصویب قرار خواهد داد و انتظار میرود که آبه در جریان این ملاقات و با استفاده از این فرصت، موضوع را به طور مشروح برای روحانی تبیین کند.
آبه شینزو نخستوزیر ژاپن به عنوان رهبر دومین اقتصاد دنیا نه تنها با آمریکا اتحاد قویتری برقرار کرده است بلکه دارای روابط دوستانه بسیار خوب و محکمی با تهران است و بارها با حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران دیدار و گفتگو کرده و این ملاقاتها باعث استحکام مناسبات دوستانه دو کشور در سالهای اخیر شده است.
آبه اولین نخستوزیر ژاپن است که در سال جاری برای نخستین بار از سال ۱۹۷۸ میلادی به ایران سفر کرد حسن روحانی هم اولین رییس جمهوری ایران است که از سال ۲۰۰۰ میلادی به ژاپن سفر میکند.
رییس جمهوری اسلامی ایران پیش از سفر به ژاپن در اجلاس سران کوآلالامپور ۲۰۱۹ در مالزی شرکت کرد.
منبع: ایرنا