به گزارش شهرآرانیوز، دکتر محمدرضا لکپور، معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: در حال حاضر ۱۰ درصد مراجعهها به مطبهای خصوصی پزشکان، ۳۴ درصد مراجعههای سرپایی در بیمارستانها و ۹۰ درصد تختهای موسسات و سراهای نگهداری سالمندان را افراد بالای ۶۵ سال تشکیل میدهند.
وی با اشاره به تعییرات جمعیتی در چند سال گذشته یادآور شد: بیشترین میزان رشد جمعیت در دهه ۶۰ اتفاق افتاده است، در نتیجه همه توجهها به سمت وضعیت اشتغال، بهداشت و آموزش عالی و ... متمرکز شد. لذا از توجه به موضوع سالمندی و سالخوردگی غافل شدیم.
لک پور با بیان اینکه حدود ۶۰ درصد هزینههای مراقبت پزشکی در این مملکت توسط این گروه سنی مصرف میشود، افزود: این موضوع یک چالش بزرگ نه تنها برای کشور ما، بلکه سایر کشورهای در حال توسعه در حوزه سلامت و رفاه اجتماعی پیش میآورد.
وی با بیان اینکه همه ما شاهد مشکلات سالمندان از نزدیک بودهایم، گفت: نبود زیرساختهای لازم، مشکلات عدیدهای را برای خود سالمندان و نیز خانوادههای آنها ایجاد کرده است.
لک پور با بیان اینکه فرد سالمند با وجود زمینههای نامساعد ناشی از کهولت سن در صورتی که فشار و استرس اضافی بر وی تحصیل نشود، میتواند به آسانی به زندگی مستقل خود بدون نیاز به کمک سایرین و خدمات آسایشگاه به زندگی خود ادامه دهد، تصریح کرد: اما هر گونه بار اضافی بر سالمندان این تعادل را برهم میزند و آنها را آسیب پذیر میکند.
معاون پژوهشی این واحد جهاد دانشگاهی ضمن اشاره به مشکلات سالمندی، گفت: سالمندی مصیبتی جانکاه نیست، بلکه نشان از کمال آدمیت و برداشت محصول است. همان طور خداوند در قرآن میفرماید "خداوند شما بندگان را آفرید و سپس شما را میمیرند و بعضی را به سن پیری میرساند"؛ بنابراین سالمندی نعمتی بیبدیع است.
لک پور با بیان اینکه برای ارائه یک راه حل مناسب برای مشکلات سالخوردگی جمعیت لازم است، درک عینی، علمی و کمی از مشکلات این گروه سنی داشت، تصریح کرد: اکنون جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهیدبهشتی با توجه به رویکرد جدید خود و نیز مواجه موثر با چالشهای سلامت سالمندی مطابق با رسالت واحد خود، در گام نخست همچون سالهای قبل اقدام به برگزاری سلسله نشستهای تخصصی سلامت سالمندی نموده است و نخستین موضوع آن با عنوان حمایت از سالمندان از منظر حقوق و اخلاق با حضور اساتید (روز سهشنبه ۲۲ شهریور) برگزار شد.
منبع: ایسنا