به گزارش شهرآرانیوز؛ علیرضا یاریمقدم اظهار داشت: امسال نسبت به سال گذشته با افزایش ۲۰ درصدی دانشآموزان اتباع افغانستانی مواجه بودیم. در حال حاضر تقریبا ۸۵ هزار دانشآموز اتباع افغانستانی در مدارس استان مشغول تحصیل هستند.
وی خاطرنشان کرد: امسال حدود ۱۱ تا ۱۲ هزار نفر از دانشآموزان ثبت نامی اتباع پس از طی فرایندی که مقام معظم رهبری دستور داد، توانستند با برگه حمایت تحصیلی در مدارس ثبت نام کنند.
مسئول امور تحصیلی اتباع خارجی اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی در خصوص تعداد مدارس ویژه اتباع در استان عنوان کرد: در حال حاضر یک مدرسه اتباع افغانستانی و یک مدرسه دیگر هم ویژه عراقیها در استان فعالیت دارد. مدرسه ویژه اتباع به دلیل اینکه غیر دولتی است، با ۵۰ درصد تخفیف در حال خدمترسانی به دانشآموزان است؛ این در حالی است که مدرسه ویژه اتباعی که دولتی باشد، در استان وجود ندارد.
یاریمقدم در مورد انتقادها نسبت به جداسازی دانشآموزان اتباع از دانشآموزان ایرانی گفت: تا کنون ما هیچگونه مدرسه قانونی که ویژه دانشآموزان اتباع باشد، نداشتهایم و تنها مدرسهای هم که ویژه اتباع است، شاید تنها ۲۰۰ دانشآموز را ثبت نام کرده باشد؛ این در حالی است که در سراسر استان ۸۵ هزار دانشآموز اتباع مشغول به تحصیل هستند که اکثرا هم در مشهد متمرکز بوده و برابر با شرایط و امکانات دانشآموزان ایرانی درس میخوانند.
مسئول امور تحصیلی اتباع خارجی اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی خاطرنشان کرد: بهرهمندی دانشآموزان اتباع از امکانات به همان میزانی است که دانشآموزان ایرانی از آنها بهرهمند میشوند و هیچ تفاوتی میان دانشآموزان اتباع و غیر اتباع وجود ندارد.
یاری مقدم عنوان کرد: اگر بنا باشد طی این فرایند جداسازی، دانشآموزان اتباع به لحاظ آموزشی متضرر شوند و از امکاناتی که دانشآموز ایرانی برخوردار است، برخوردار نشوند، ما به شدت با چنین موضوعی مخالف هستیم زیرا به لحاظ جایگاه انسانی نیز صحیح نیست و ما همواره بر این نظر هستیم که دانشآموزان اتباع باید برابر با دانشآموزان ایرانی از امکانات بهرهمند شوند.
وی اظهار کرد: اما بحثی که مورد توجه ماست، کمبود فضای فیزیکی است که این موضوع را با روشهای خاص پوشش میدهیم. تنها مساله این است که احتمال دارد دانشآموزان اتباع نسبت به دانشآموزان ایرانی که ثبت نامشان را پیشتر انجام دادهاند، شاید چند روزی دیرتر ثبت نام آنها صورت گرفته باشد و تنها تفاوت آنها با دانشآموزان ایرانی در همین خصوص است.
مسئول امور تحصیلی اتباع خارجی اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی با اشاره به صدور مجوز ۶ مدرسه اتباع در استان نیز بیان کرد: در این راستا وزارت آموزش و پرورش از ما لیستی خواسته بود و ما هم تنها کاری که باید انجام میدادیم، تهیه لیست بود و برایشان ارسال کردهایم؛ در حال حاضر نیز منتظر تاییدیه وزارت هستیم.
منبع: ایسنا