رئیس‌جمهور ونزوئلا: نتانیاهو هیتلر قرن بیست و یکم است ایران: به زودی حملات شدیدتری به اسرائیل انجام می‌دهیم سفیر ایران در سازمان ملل: پاسخ ایران به اسرائیل قانونی و قاطع خواهد بود حمله اسرائیل به مهرآباد تهران + فیلم (شنبه، ۲۴ خرداد ۱۴۰۴) حمله مجدد ایران به اسرائیل (شنبه، ۲۴ خرداد ۱۴۰۴) + فیلم و عکس | مرحله جدید عملیات وعده صادق ۳ هشدار دادستان خراسان رضوی به فعالان فضای مجازی | مردم فعالیت های مشکوک را گزارش نمایند اختصاصی شهرآرانیوز | واکنش مردم تهران به عملیات موفق وعده صادق ۳ (۲۴ خرداد ۱۴۰۴) جزئیات حمله ایران به اسرائیل از زبان سردار وحیدی: پایگاه‌ نواتیم و تل‌نوف را هدف قرار دادیم اطلاعیه شماره ۲ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درباره «عملیات وعده صادق۳» حمله مجدد اسرائیل به ایران (شنبه، ۲۴ خرداد ۱۴۰۴) + عکس و فیلم رسانه‌ اسرائیلی: موشک‌های ایران تل‌آویو را در شوک فرو برد ۸ پرنده صهیونیستی شکار شد پیام توییتری پزشکیان هم‌زمان با عملیات وعده صادق ۳ در عملیات وعده صادق ۳ چه تعداد موشک به اسرائیل شلیک شد؟ نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل درباره حمله اسرائیل به ایران آغاز شد | نماینده روسیه: حملات با حمایت فرانسه بود+ ویدئو (۲۳ خرداد ۱۴۰۴) گفت‌وگوی عراقچی با دبیرکل سازمان ملل درباره پاسخ به حمله اسرائیل پیام رئیس شورای عالی استان‌ها در محکومیت حمله جنایتکارانه رژیم صهیونیستی به ایران اطلاعیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درباره عملیات «وعده صادق۳» پدافند هوایی ایران دو جنگنده اسرائیلی F-35 را ساقط کرد | اسارت خلبان زن بقایی: طرف مقابل کاری کرد که گفتگو بی معنا شد ارامنه ایران حمله رژیم صهیونیستی به کشور را محکوم کردند مقتدایی: خانمان دشمن صهیونیستی را شخم بزنید با حکم فرمانده کل قوا امیر سرلشکر حاتمی فرمانده ارتش جمهوری اسلامی ایران شد تماس تلفنی وزیر خارجه فرانسه با عراقچی | ژان نوئل بارو: حمله اسرائیل یاغی‌گری است کروبی: ایران امروز، با ارادهٔ آهنین ملت، هرگز تسلیم نخواهد شد| انتظار داریم ضربه ای سخت به دشمن وارد شود گفت‌وگوی تلفنی رؤسای جمهور ایران و روسیه | پوتین: تجاوزات رژیم صهیونیستی نقض آشکار قواعد بین‌المللی و محکوم است
سرخط خبرها

محدودیت تازه طالبان برای دختران در افغانستان | تحصیل در چند رشته دانشگاهی ممنوع شد

  • کد خبر: ۱۳۰۶۳۰
  • ۳۰ مهر ۱۴۰۱ - ۱۰:۲۸
محدودیت تازه طالبان برای دختران در افغانستان | تحصیل در چند رشته دانشگاهی ممنوع شد
طبق قوانین جدید اعلام شده از سوی طالبان، دانشجویان زن افغان اجازه ندارند در بسیاری از رشته‌های دانشگاهی تحصیل کنند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ پس از روی کار آمدن طالبان در افغانستان شرایط آموزش عالی در این کشور دچار محدودیت‌های بسیاری شده و دانشگاه‌های افغانستان با فضای خاصی روبه‌رو شدند. در این میان، زنان افغان بیشترین آسیب را دیدند و بسیاری از آنها از تحصیل بازماندند.

طالبان به تازگی قوانین جدیدی ایجاد کرده و اعلام کرده که دانشجویان زن اجازه تحصیل در بسیاری از رشته‌های دانشگاهی را ندارند. این شرایط جدید سبب شده ناراحتی دانشجویان زن از این قوانین، مجددا افزایش یابد.

فاطمه یکی از دانشجویان افغان در واکنش به این قانون جدید گفت: با امید فراوان کنکور دادم، اما وقتی برگه انتخاب رشته را دیدم، نتوانستم رشته مورد علاقه‌ام را پیدا کنم.

این جوان ۱۹ ساله، دانش آموز اهل "ولایت لغمان" در شرق افغانستان است و علاقه داشته در رشته روزنامه‌نگاری فعالیت کند که با قانون جدید طالبان اجازه چنین کاری را ندارد.

وی گفت: آرزو داشتم خبرنگار شوم. می‌خواستم در رادیو و تلویزیون کار کنم. می‌خواهم برای حقوق زنان مبارزه کنم.

یک سال پس از ممنوعیت بیشتر دختران نوجوان از رفتن به مدرسه، طالبان محدودیت‌های گسترده‌ای را در مورد رشته‌هایی که زنان می‌توانند در دانشگاه‌های دولتی ثبت‌نام کنند، اعمال می‌کند. طالبان پس از به دست گرفتن قدرت در اوت ۲۰۲۱، دختران را از تحصیل در دبیرستان منع کرد.

طالبان اعلام کرده که باید «محیط اسلامی» صحیحی برای ورود دختران بزرگ‌تر به مدارس ایجاد شود، اما با گذشت بیش از یک سال از بازگشت آنها به قدرت، این اتفاق هنوز در اکثر استان‌های افغانستان رخ نداده و محیط مورد علاقه آنها ایجاد نشده است.

گفته‌شده در یک دانشگاه در افغانستان، زنان مجاز به شرکت در رشته‌هایی مانند روزنامه‌نگاری، کشاورزی، دامپزشکی، مهندسی یا اقتصاد نیستند. این در حالی است که استادان دانشگاه که بر آزمون ورودی دانشگاه‌های افغانستان نظارت دارند، تأیید کردند که پسران اجازه دارند هر رشته‌ای را که می‌خواهند را انتخاب کنند.

تحصیل در علوم دامپزشکی، مهندسی، اقتصاد و کشاورزی برای زنان در سراسر کشور ممنوع به نظر می‌رسد، همچنین فرصت تحصیل در روزنامه‌نگاری بسیار نیز محدود است؛ اما در برخی دانشگاه‌ها تحصیل در رشته‌های پزشکی، پرستاری، علوم تربیتی و علوم انسانی برای دانشجویان زن مجاز است.‌

مقامات افغانستان انتظار دارند امسال ۱۰۰ هزار متقاضی از جمله ۳۰ هزار زن در امتحانات ورودی دانشگاه در افغانستان شرکت کنند.

سال تحصیلی افغانستان از ماه مارس یا اوت آغاز می‌شود. معمولا دو تا سه ماه نیز طول می‌کشد تا نتایج کنکور اعلام شود. اکنون با بازگشت طالبان به قدرت، هیچ کس مطمئن نیست که نتایج کنکور چه زمانی منتشر خواهد شد.

فعالان آموزش عالی می‌گویند که تعداد دانش‌آموزان دختر متقاضی ورود به دانشگاه در افغانستان در سال‌های آینده به شدت کاهش خواهد یافت، مگر اینکه طالبان مکتب‌های متوسطه را برای دختران بین کلاس ۶ تا ۱۲ بازگشایی کند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->