نبود کارگر ماهر دلیل افزایش حوادث ناشی از کار نبود کارگر ماهر دلیل افزایش حوادث ناشی از کار کاهش دلار حباب سکه را کوچک کرد + جدول (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) کارِ «طرح ساماندهی کارکنان» قبل پایان کار مجلس یازدهم تمام شود رهن و اجاره در منطقه آپارتمان‌نشین مشهد چقدر است؟ (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) معاون امور کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی: پیشنهادی برای افزایش حق مسکن کارگران نداریم کالابرگ الکترونیک یک ماه زودتر از یارانه نقدی شارژ می‌شود آخرین تغییرات درباره زمان واریز یارانه معیشتی (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) قیمت محصولات سایپا و ایران‌خودرو دربازار امروز | ۲۰۷ دوباره میلیاردی شد (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) قیمت طلا و سکه در بازار امروز مشهد (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) | ادامه ریزش قیمت در بازار تعرفه معاینه فنی خودرو گران می‌شود؟ کشف بیش از یک تن نان خشک درمشهد (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) بارش‌های امسال، ۲۵ میلیمتر بیش‌تر از پارسال | شناسایی ۳۸۹ انشعاب غیرمجاز آب در باغ ویلا‌های اطراف مشهد پیش‌بینی رییس اتحادیه املاک از قیمت اجاره در سال ۱۴۰۳ (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) قیمت واقعی مسکن چقدر است؟ | مسکن در ۱۲ سال اخیر ۴۰ برابر رشد قیمت داشته است! چرا با سفر مسئولان اقتصادی کشور به عربستان نرخ ارز کاهش یافت؟ (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) پیش‌بینی قیمت طلا و سکه برای فردا (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) | ریزش میلیونی قیمت‌ها در بازار طلا و سکه در بازار امروز دلار‌های خانگی روانه بازار شدند | روند نزولی قیمت دلار در بازار آزاد سرعت گرفت (۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) پلمب سالن زیبایی گران‌فروش در بولوار وکیل‌آباد مشهد (۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) ماجرای رانت ۴میلیارددلاری مونتاژکاران خودرو چه بود؟ حدود ۱۰ میلیون جوجه‌ریزی در فروردین ماه ۱۴۰۳ محقق شد چند خواسته مهم جامعه کارگری در هفته کار و کارگر | موضوع رفاهیات کارگری در مشکلات دیگر این قشر گم شده است
سرخط خبرها

نشست خبری همایش بین‌المللی «غذای طیب» برگزار شد

  • کد خبر: ۱۳۳۳۰۰
  • ۱۵ آبان ۱۴۰۱ - ۱۶:۲۱
نشست خبری همایش بین‌المللی «غذای طیب» برگزار شد
نشست خبری همایش بین‌المللی «غذای طیب» و سومین جشنواره محصولات و کسب‌وکار‌های طیب، صبح امروز با حضور حسین زمانی مدیرعامل موسسه دانش‌بنیان کیفیت رضوی برگزار شد.

مرتضی محمدپور | شهرآرانیوز، نشست خبری همایش بین‌المللی «غذای طیب» و سومین جشنواره محصولات و کسب‌وکار‌های طیب، صبح امروز با حضور حسین زمانی مدیرعامل موسسه دانش‌بنیان کیفیت رضوی، محمدعلی رضوی رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی و مرضیه رضوی‎زاده، عضو هیئت‌علمی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی برگزار شد.

«طیب»، رقابت برای کیفیت است

عضو هیئت‌علمی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی و دبیر علمی جشنواره در ابتدا اظهار کرد: قرار است این همایش در ۱۸ و ۱۹ آبان و به میزبانی تالار همایش‌های موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی واقع در پردیس پارک علم و فناوری خراسان برگزار شود.

وی افزود: هدف از برگزاری این همایش، آشنایی با آخرین دستاورد‌های علمی در خصوص غذای طیب و آشنایی با روش‌های مختلف فرآوری و ارتقای کیفیت هم‌زمان محصولات است.

مرضیه رضوی‎زاده خاطرنشان کرد: تاکنون ۱۸۶ مقاله شامل ۲۵ مقاله شفاهی و ۱۶۱ مقاله مکتوب از طرف ۳۴۷ اندیشمند و فعال اقتصادی از ایران و کشور‌های خارجی همچون سوئیس، برونئی، مالزی، پاکستان و تایلند به دبیرخانه جشنواره ارسال شده و مقالات پذیرفته‌شده هم بر مبنای چهار محور اصلی، در حوزه‌های «پژوهش‌های کاربردی و بنیادی»، «اقتصاد، تجارت و مدیریت»، «فقه و شریعت» و هم‌چنین «قوانین و استانداردها» طبقه‌بندی شده‌اند.

«طیب»، شاخصی برای کیفیت‌سنجی محصولات

رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی هم در این مراسم، در پاسخ به سؤالی پیرامون تفاوت‌های نشان «حلال» با نشان طیب، به تبیین ضرورت‎های فعالیت یک نشان تجاری جدید برای کیفیت‌سنجی محصولات غذایی پرداخت و گفت: درحالی که اسلام معتقد به دارو بودن همه غذاهاست، جهان مدرن به‌تازگی به این نتیجه رسیده که برخی غذا‌ها می‌توانند خواص دارویی داشته باشند و در این زمینه، نشان «فراسودمند» را تعریف کرده و مثلاً به محصولات لبنی و مثلاً ماست، میکروب‌های پروبیوتیک می‌افزاید تا با تحریک آنزیم‌های روده و ایجاد متابولیک‌های خاص، سلامت‎بخش باشند.

وی ابراز کرد: نشان حلال، صرفاً از نظر فقهی دلالت بر قابل‌مصرف‎بودن یا نبودن یک ماده غذایی دارد، اما «طیب» نشانی برای سنجش کیفیت محصولات است. نقشه راه نشان طیب، تجاری‌سازی آن و برگزاری همایش‌های علمی برای معرفی بیشتر به بازار‌های جهانی است و در این باره باید اشاره کرد به یکی از نوآوری‌های طیب به نام «بوم کیفیت طیب» که براساس آن، فاکتور‌های کیفی پارامتربندی می‌شوند و طبق یک نظام ارزش‌گذاری مشخص، کیفیت به یک فاکتور قابل‌سنجش تبدیل خواهد شد.

این یک شروع نوآورانه است

مدیرعامل موسسه دانش‌بنیان کیفیت رضوی و دبیر اجرایی این همایش هم تصریح کرد: پنج کلیدواژه برای مفهوم طیب مطرح می‌شود؛ حلیت  به معنای حلال‎بودن محصول از نظر شرعی، برکت  به معنای ارزش‌افزوده محصول، جذابیت  به معنی تلاش تولیدکننده برای بهبود ویژگی‌های حسی در محصول، سلامت  به معنای رعایت الزامات سلامت محیط و زنجیره تولید و در نهایت اصالت  به معنای صادقانه بودن تبلیغات محصول. از این جهت، طیب را می‌توان فاز توسعه نشان حلال است که اگرچه امروزه در پنج استان کشور نمایندگی دارد، اما بازهم تأکید آستان قدس رضوی این است که این موضوع در یک فضای قانونی و کاملاً تعریف‌شده جلو برود و این‌طور نباشد که افراد، نشان طیب و موسسه کیفیت رضوی را رقیب نشان استاندارد و این سازمان بدانند.

وی تأکید کرد: در تبیین مفهوم طیب، به دنبال این هستیم که کیفیت زندگی به‌طور واقعی افزایش پیدا کند و برای کسی که بخواهد در مسابقه کیفیت شرکت کند، نشان طیب مثل یک مدال است که مصرف‌کننده با مشاهده آن، بلافاصله می‌تواند اطمینان پیدا کند که محصول موردنظر، معیار‌های دقیق و سخت‌گیرانه‌ای را پشت سر گذاشته است.

حسین زمانی در انتها ابراز امیدواری کرد: اهمیت طیب زمانی مشخص می‌شود که بدانیم امروزه بیش از ۹۰ درصد بازار زعفران جهان در اختیار ایران است، اما سهم کشورمان از بازار هشت میلیارد دلاری زعفران تنها به ۴۰۰ میلیون دلار محدود می‌شود. در این شرایط، کیفیت‌بخشی رمز فرار از خام فروشی و پیشروی به سمت فرآوری است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->