نرخ کرایه از مرز تا نجف و کربلا برای اربعین ۱۴۰۴ چقدر است؟ سبد دارایی ۹۱ هزار سهام‌دار با «همیار» بیمه شد کاهش ۲۵درصدی تأمین ارز واردات از ابتدای سال ۱۴۰۴ شرایط خرید ارز اربعین ۱۴۰۴ در پیام‌رسان «بله» اعلام شد رئیس اتحادیه طلا و جواهر مشهد: تعداد زیادی از واحد‌های صنفی به دنبال ابطال پروانه هستند | مردم طلای آب‌شده خریداری نکنند بررسی قیمت دینار عراق در بازار آزاد (۲۸ تیر ۱۴۰۴) | امروز نرخ ارز اربعین چقدر است؟ بورس کانال ۲.۸ میلیونی را پس‌گرفت | گزارش وضعیت بازار سهام (۲۸ تیر ۱۴۰۴) پایانه‌های فروش وصل و پایدار است | اختلال برطرف شد واریز مرحله دوم سود سهام عدالت عملکرد مالی ۱۴۰۲ به کجا رسید؟ قیمت طلا در مشهد اعلام شد (۲۸ تیر ۱۴۰۴) قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۸ تیر ۱۴۰۴) | ریزش قیمت‌ها در بازار ارز قیمت خودرو امروز (۲۸ تیر ۱۴۰۴) | سقوط قیمت‌ها به زیر نرخ کارخانه بورس در  سایه خروج حقوقی ها و  بی اعتمادی سهام داران   تجهیز ۴۸۵۰ مشترک پرمصرف به کنتور هوشمند در خراسان رضوی «تولید» نیازمند یارانه هدفمند | فرایندهای اداری، مانع حمایت از  صنعت قیمت طلا در بازار جهانی امروز (۲۸ تیر ۱۴۰۴) | مسیر پرونده هفتگی طلای جهانی با کاهش دلار تغییر کرد قیمت برنج تا دو هفته آینده کاهش می‌یابد (۲۸ تیر ۱۴۰۴) جزئیات پرواز‌های اربعین اعلام شد + قیمت بلیت نجف از استان‌های مختلف ایران قرارداد‌های کار و امنیت شغلی دو رکن اساسی برای حفظ حقوق کارگران هستند آیا کالابرگ الکترونیکی دهک ۴ تا ۷ این هفته واریز می‌شود؟ پرواز‌های امارات به تهران از سرگرفته شد (۲۷ تیر ۱۴۰۴) پیش‌بینی قیمت دلار، طلا و سکه برای فردا (شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴) قیمت دینار فردا (شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴) چند؟ پیش‌بینی بورس برای فردا (شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴) + جزئیات نمودار رشد پیک تقاضای برق نزولی شد تصویب لایحه جدید آمریکا صعود دیگری در قیمت رمزارزها را رقم زد بازار ارز در آستانه تغییر | چرا خرید دلار در این مقطع منطقی نیست؟ رئیس جمهور دستور اصلاح و اجرای الگوی کشت سراسری را صادر کرد توزیع گسترده برنج ۵۶ تا ۷۰ هزار تومانی تنظیم بازار در فروشگاه‌های زنجیره‌ای آغاز شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

نشست خبری همایش بین‌المللی «غذای طیب» برگزار شد

  • کد خبر: ۱۳۳۳۰۰
  • ۱۵ آبان ۱۴۰۱ - ۱۶:۲۱
نشست خبری همایش بین‌المللی «غذای طیب» برگزار شد
نشست خبری همایش بین‌المللی «غذای طیب» و سومین جشنواره محصولات و کسب‌وکار‌های طیب، صبح امروز با حضور حسین زمانی مدیرعامل موسسه دانش‌بنیان کیفیت رضوی برگزار شد.

مرتضی محمدپور | شهرآرانیوز، نشست خبری همایش بین‌المللی «غذای طیب» و سومین جشنواره محصولات و کسب‌وکار‌های طیب، صبح امروز با حضور حسین زمانی مدیرعامل موسسه دانش‌بنیان کیفیت رضوی، محمدعلی رضوی رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی و مرضیه رضوی‎زاده، عضو هیئت‌علمی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی برگزار شد.

«طیب»، رقابت برای کیفیت است

عضو هیئت‌علمی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی و دبیر علمی جشنواره در ابتدا اظهار کرد: قرار است این همایش در ۱۸ و ۱۹ آبان و به میزبانی تالار همایش‌های موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی واقع در پردیس پارک علم و فناوری خراسان برگزار شود.

وی افزود: هدف از برگزاری این همایش، آشنایی با آخرین دستاورد‌های علمی در خصوص غذای طیب و آشنایی با روش‌های مختلف فرآوری و ارتقای کیفیت هم‌زمان محصولات است.

مرضیه رضوی‎زاده خاطرنشان کرد: تاکنون ۱۸۶ مقاله شامل ۲۵ مقاله شفاهی و ۱۶۱ مقاله مکتوب از طرف ۳۴۷ اندیشمند و فعال اقتصادی از ایران و کشور‌های خارجی همچون سوئیس، برونئی، مالزی، پاکستان و تایلند به دبیرخانه جشنواره ارسال شده و مقالات پذیرفته‌شده هم بر مبنای چهار محور اصلی، در حوزه‌های «پژوهش‌های کاربردی و بنیادی»، «اقتصاد، تجارت و مدیریت»، «فقه و شریعت» و هم‌چنین «قوانین و استانداردها» طبقه‌بندی شده‌اند.

«طیب»، شاخصی برای کیفیت‌سنجی محصولات

رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی هم در این مراسم، در پاسخ به سؤالی پیرامون تفاوت‌های نشان «حلال» با نشان طیب، به تبیین ضرورت‎های فعالیت یک نشان تجاری جدید برای کیفیت‌سنجی محصولات غذایی پرداخت و گفت: درحالی که اسلام معتقد به دارو بودن همه غذاهاست، جهان مدرن به‌تازگی به این نتیجه رسیده که برخی غذا‌ها می‌توانند خواص دارویی داشته باشند و در این زمینه، نشان «فراسودمند» را تعریف کرده و مثلاً به محصولات لبنی و مثلاً ماست، میکروب‌های پروبیوتیک می‌افزاید تا با تحریک آنزیم‌های روده و ایجاد متابولیک‌های خاص، سلامت‎بخش باشند.

وی ابراز کرد: نشان حلال، صرفاً از نظر فقهی دلالت بر قابل‌مصرف‎بودن یا نبودن یک ماده غذایی دارد، اما «طیب» نشانی برای سنجش کیفیت محصولات است. نقشه راه نشان طیب، تجاری‌سازی آن و برگزاری همایش‌های علمی برای معرفی بیشتر به بازار‌های جهانی است و در این باره باید اشاره کرد به یکی از نوآوری‌های طیب به نام «بوم کیفیت طیب» که براساس آن، فاکتور‌های کیفی پارامتربندی می‌شوند و طبق یک نظام ارزش‌گذاری مشخص، کیفیت به یک فاکتور قابل‌سنجش تبدیل خواهد شد.

این یک شروع نوآورانه است

مدیرعامل موسسه دانش‌بنیان کیفیت رضوی و دبیر اجرایی این همایش هم تصریح کرد: پنج کلیدواژه برای مفهوم طیب مطرح می‌شود؛ حلیت  به معنای حلال‎بودن محصول از نظر شرعی، برکت  به معنای ارزش‌افزوده محصول، جذابیت  به معنی تلاش تولیدکننده برای بهبود ویژگی‌های حسی در محصول، سلامت  به معنای رعایت الزامات سلامت محیط و زنجیره تولید و در نهایت اصالت  به معنای صادقانه بودن تبلیغات محصول. از این جهت، طیب را می‌توان فاز توسعه نشان حلال است که اگرچه امروزه در پنج استان کشور نمایندگی دارد، اما بازهم تأکید آستان قدس رضوی این است که این موضوع در یک فضای قانونی و کاملاً تعریف‌شده جلو برود و این‌طور نباشد که افراد، نشان طیب و موسسه کیفیت رضوی را رقیب نشان استاندارد و این سازمان بدانند.

وی تأکید کرد: در تبیین مفهوم طیب، به دنبال این هستیم که کیفیت زندگی به‌طور واقعی افزایش پیدا کند و برای کسی که بخواهد در مسابقه کیفیت شرکت کند، نشان طیب مثل یک مدال است که مصرف‌کننده با مشاهده آن، بلافاصله می‌تواند اطمینان پیدا کند که محصول موردنظر، معیار‌های دقیق و سخت‌گیرانه‌ای را پشت سر گذاشته است.

حسین زمانی در انتها ابراز امیدواری کرد: اهمیت طیب زمانی مشخص می‌شود که بدانیم امروزه بیش از ۹۰ درصد بازار زعفران جهان در اختیار ایران است، اما سهم کشورمان از بازار هشت میلیارد دلاری زعفران تنها به ۴۰۰ میلیون دلار محدود می‌شود. در این شرایط، کیفیت‌بخشی رمز فرار از خام فروشی و پیشروی به سمت فرآوری است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->