به گزارش شهرآرانیوز؛ اما مدیران این مدارس، آب پاکی را روی دست والدین میریزند: اداره به ما گفته معلم ندارد و فراخوان برای جذب داده شده است. در این میان، مسئولان آموزش وپرورش، مشکل را فراتر از شهر و استان میدانند. گویا کرونا و تعطیلی دوساله مدارس، مدیران آموزش وپرورش را به خوابی سنگین فرو برده است، آن قدر سنگین که در هفدهمین روز از آبان، هنوز بعضی کلاسها معطل معلم هستند و در آنها دانش آموزان، صبح را ظهر یا ظهر را عصر میکنند.
سید امیر شوشتری، مدیرکل آموزش وپرورش خراسان رضوی، از اول مهر تا الان، بارها برای حل این مشکل قول داده است و به خودمان این وعده را داد که مدرسهای بدون معلم نمیماند و والدین نگران نباشند، اما این وعده هنوز محقق نشده است. از قول آقای مدیرکل، زمان زیادی گذشته است و خانوادهها نگران هستند. این نگرانی در والدین بچههای کلاسی اولی به دلیل شرایط خاص کودک، بیشتر دیده میشود. این روایتها برای مدیرکل آموزش وپرورش استان نوشته شده است.
هفته گذشته و این هفته در رسانههای مکتوب و مجازی خراسان رضوی، خبر جذب معلم و رفع مشکل کمبود معلم منتشر شد، اما از آنجایی که فاصله حرف تا عمل بعضی از مسئولان، زمین تا آسمان است، واکنشهای بسیاری از سوی مخاطبان دریافت کردیم که همه از نبود معلم در مدارس فرزندانشان گلایهمند بودند. روز گذشته، پیامهای بسیاری به دستمان رسید مبنی براینکه بسیاری از کلاسها معلم ندارد. در ادامه، نشانی این مدارس برای استحضار مدیرکل آموزش آموزش وپرورش و بازرسی آن نهاد منتشر میشود.
مدرسه پسرانه شهید رضایی، مسلم شمالی ۵
مدرسه دخترانه رسالت ۵۷، نبش بهرام خزانه داری ۱۹، معلم کلاس چهارم ندارد
مدرسه دخترانه شهید مرادی، رسالت ۴۷، انتهای کوچه نبش کوچه مرکز بهداشت
مدرسه پسرانه سید الشهدا (ع)، پنجتن ۴۸، شهید قربانی
مدرسه دخترانه مهدیه، طبرسی شمالی ۵۶
دبیرستان دخترانه آسیه، پنجتن ۶۴
مدرسه دخترانه امامت، طبرسی شمالی ۶۳
و...
کمبود معلم علاوه بر اینکه گلایه خانوادهها و دانش آموزان را به همراه داشته، باعث کلافگی و سردرگم شدن جمعی از مدیران و معلمان از این موضوع شده است. با یکی از مدیران مدرسهای در مقطع ابتدایی هم کلام میشویم که در محدوده طبرسی شمالی مشغول فعالیت است و نمیخواهد نامی از او در این گزارش به میان بیاید. او با ناراحتی بیان میکند: به من نگویید مدیر مدرسه! مگر مدرسهای که معلم ندارد، مدرسه است؟ من مدیر یک مهد کودکم! هر روز بیش از ۲۰۰ دختر بچه به این «مهد کودک» میآیند و من و تعدادی از معلمان و معاون، سعی میکنیم هر روز به صورت چرخشی، سراغ یکی از کلاسها برویم؛ بقیه دانش آموزان را هم در محوطه مدرسه با بازی و ورزش سرگرم میکنیم تا مدرسه تعطیل شود!
این مدیر با گلایه و ناراحتی، حرف هایش را ادامه میدهد و میگوید: چند باری به اداره آموزش وپرورش منطقه مان رفته ام و اوضاع مدرسه را برایشان توضیح داده ام؛ تنها پاسخی که داده اند، این بوده است که صبور باشم؛ زیرا امسال معلم کم است. اخیرا هم فراخوان جذب معلم داده اند، اما اینکه معلمها چه زمانی به مدرسه اعزام شوند، خدا میداند!
اسما مادر یکی از دانش آموزان مدرسهای در محدوده پنجتن است. او از نبود معلم شاکی است. میگوید با اینکه چند هفته از بازگشایی مدرسهها گذشته است، هنوز مدرسه دخترش، معلم ندارد.
این مادر در ادامه میگوید: دختر من کلاس اولی است. میدانید که بچههای کلاس اول شرایط ویژهای دارند و بیش از دانش آموزان دیگر به معلم نیاز دارند. بارها با مدیر مدرسه صحبت کرده ایم، اما انگار موضوع از دست او نیز خارج شده است. میگوید چند باری با اداره آموزش وپرورش تماس گرفته و نبود معلم را گزارش کرده است، اما هربار او را با قولی راهی میکنند و میگویند هفته آینده معلمی برای مدرسه میفرستند.
این مادر دانش آموز در ادامه عنوان میکند: بچهها هر روز به مدرسه میآیند، اما چیزی یاد نمیگیرند. فقط نصف روز میآیند و پشت میز مینشینند تا روزشان تمام شود و فردا روز از نو، روزی از نو. مادر این دانش آموز مشهدی ادامه میدهد: معلمها و مدیر هم حق دارند. وقتی نیرو نیست، چه باید بکنند؟ من شاهد پیگیری مدیر مدرسه هستم، اما هنوز به نتیجه نرسیده است.
چند باری به مدیر مدرسه گفتم که به او کمک میکنم. او هم پذیرفت که برای ساعتی سر کلاس دخترم بروم و بچهها را با نقاشی سرگرم کنم. حرف هایش را با یک سؤال سر جمع میکند: نمیدانم اوضاع همه مدارس مشهد همین طور است یا فقط اقبال بچههای ما این بوده است که بعد از یک ماه هنوز معلم نداشته باشند. اگر هم روزی معلم بیاید، حتما مجبور است به صورت فشرده به بچهها درس بدهد تا سطح این دانش آموزان به دیگر دانش آموزان مدارس برسد.
والدین دانش آموزان یکی از مدارس در محدوده بولوار طبرسی شمالی، شماره پدر یکی از دانش آموزان را میدهند. آنها میگویند همه پیگیریها با آموزش وپرورش را او انجام داده است. او با مسئولان آموزش وپرورش گفتگو کرده است و حتی آماری از کمبود معلم ارائه میکند: چندبار به اداره آموزش وپرورش رفتم. آخرین بار هفته قبل بود که به ما قول دادند تا هفته آینده، مشکل کمبود معلم در مدارس ناحیه یک مشهد برطرف میشود. آخر هفتهای که به ما قول دادند هم تمام شد، اما خبری از معلم نشد. این پدر ادامه میهد: یکی از کارکنان آموزش وپرورش به من گفت نگران نباش؛ چندمدرسه دیگر هم معلم ندارد.
این کارمند در ادامه گفته بود که فقط در محدوده ناحیه یک آموزش وپرورش مشهد، ۲۸۰ معلم برای حضور در کلاس درس کم دارند. پدر دانش آموز، کمبود کلاس در مدارس را دیگر مشکل مدارس محدوده بولوار طبرسی شمالی میداند و گفته هایش را این طور تکمیل میکند: مدرسه نیز در این محدوده کم است. بیشتر کلاسهای مدارس این محدوده، ۴۰ تا ۴۵ دانش آموز دارد. یکی دیگر از مناطقی که با کمبود معلم مواجه است، بولوار طبرسی جنوبی و محدوده صاحب الزمان (عج) است.
عباس پدر یکی از دانش آموزان است. او درباره نبود معلم در مدرسه فرزندش این طور توضیح میدهد: دخترم کلاس چهارم ابتدایی است. از ابتدای سال تحصیلی تا الان که هفته اول آبان هم تمام شده، معلم نداشته است. بعضی روزها مدیر مدرسه، معلم کلاسهای دیگر را به کلاس آنها میفرستد که حداقل بچهها بیکار نباشند. این پدر دانش آموز میگوید: هفته اول مهر که شرایط مدارس هنوز روبه راه نیست، معلم نداشتن بچهها عجیب نبود، اما الان یک ماه از درس و کلاس بچهها گذشته و این نبود معلم اصلا منطقی نیست. در این شرایط، دانش آموزان از کی میخواهند درس را شروع کنند؟
ساعت ۱۸:۳۵ شب گذشته با حسین محمدزاده، مدیر روابطعمومی اداره کل آموزشوپرورش مشهد، ارتباط برقرار کردیم. اسامی مدارس را در اختیار وی قرار دادیم که در پاسخ عنوان شد طی هفتههای گذشته معلمان زیادی جذب آموزشوپرورش شدهاند و پس از مصاحبه و گزینش بر سر کلاس مدارس حضور پیدا کردهاند و اکنون همه مدارس مشهد دارای معلم هستند و مدرسهای بدون معلم نداریم.
پس از ادعای مدیر روابطعمومی اداره کل آموزشوپرورش، با جمعی از والدین تماس تلفنی برقرار کرده و آخرین وضعیت کمبود معلم در محل تحصیل فرزندشان را مجدد بررسی کردیم.
ساعت ۱۹:۲۱ شب گذشته با یکی از والدین مدرسه گیوهچی در خیابان بهرام خزانهداری محله دروی تماس گرفتیم و موضوع کمبود معلم را با وی در میان گذاشتیم. او از نبود معلم گلایهمند بود و گفت: دخترم کلاس پنجم است و از ابتدای مهرماه بلاتکلیف است. مشخص نیست چه درسی میخواند! کار به جایی رسیده است که بعضی از والدین از روی دلسوزی پایکار آمدهاند و هر روز یک نفر سر کلاس حاضر میشود، اگر توان تدریس دارد درس میدهد؛ درغیراینصورت سر بچهها را گرم میکند تا زنگشان به صدا دربیاید.
بدون واسطه با دختر او هم صحبت کردیم. با همان لحن و صداقت کودکانهاش گفت: کلاس پنجمیک هستم و از مهر که سر کلاس آمدهایم، بدون معلم هستیم. خیلی از وقتها معلم نداریم و با بچهها داخل حیاط مدرسه بازی میکنیم.
از او سؤال میکنیم بعد از گذشت چهل روز از بازگشایی مدارس، آیا چیزی هم یاد گرفتهای که در پاسخ میگوید: نه! اگر هم هست، خیلی کم است! هر روز یک نفر سر کلاس میآید. بعضی وقتها مامان بچهها میآیند و با هم املا کار میکنیم. بعضی وقتها هم دانشآموزان کلاس ششم میآیند و با آنها درس کار میکنیم. امروز هم که کلا معلم نداشتیم؛ چون مادرم گفته بود وقتی معلم نداری، بیا منزل و من هم آمدم.
حوالی ساعت۲۰ با یکی دیگر از والدین دانشآموزان در محدوده مصلی تماس گرفتیم. او که خودش یکی از مخاطبان روزنامه شهرآراست و تابه حال چندین مرتبه موضوع کمبود معلم را به ما گزارش داده است، گفت: لطفا سرزده از مدرسه پسرانه شهید نداف بازدید کنید و از نزدیک با مشکلات دانشآموزان آشنا شوید. او کمبود معلم در این مدرسه را اینطور شرح داد: معلم داریم؛ ولی کم داریم! دانشآموزان دو کلاس ۹۸نفر هستند و با دو معلم اداره میشوند. این تعداد با دو معلم منطقی نیست؛ چراکه کیفیت آموزش پایین میآید.
باید برای حدود صد دانشآموز، دستکم چهار معلم حضور داشته باشند تا بچهها درسشان را بهخوبی متوجه شوند و بتوانند به پاسخ سؤالات مبهمی که در ذهن آنها نقش بسته است، برسند.