باران بهاری هوای کلانشهر مشهد را پاک کرد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) اعلام برنامه‌های صدا وسیمای خراسان رضوی جهت برگزاری دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی اعمال قانون ۱۷۴۹ دستگاه خودرو حادثه ساز در مشهد | ۵۹ دستگاه خودرو متخلف توقیف شدند (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) خودرو پراید در صدر جدول خودرو‌های آلاینده مشهد قرار دارد ترافیک پر حجم مشهد در مسیر حوزه‌های امتحانی کنکور سراسری ۱۴۰۳ (۶ اردیبهشت۱۴۰۳) ساعت کار مترو مشهد در روز برگزاری کنکور تغییر کرد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) بارش باران بهاری درجاده‌های خراسان رضوی | مه‌گرفتگی در محور درگز-قوچان (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) رونمایی از پوستر برگزاری دومین رویداد اهدای جایزه ملی جوانی جمعیت سامانه شمس برای ثبت ایده‌های شهری راه‌اندازی می‌شود شورای شهر مشهد تحقیق و تفحص از مساجد تخریب شده منطقه ثامن را کلید زد شهرداری مشهدمقدس به عنوان دبیرخانه کمیته خلاقیت و نوآوری کلانشهر‌ها فعالیت خواهد کرد ۱۴۵ میلیارد تومان مطالبات مراکز طرف‌قرارداد تأمین‌اجتماعی خراسان‌رضوی پرداخت شد شهروند خبرنگار | درخواست کاهش ایستگاه‌های اتوبوسرانی در محدوده میدان فردوسی تا میدان استقلال مشهد + پاسخ علت دود غلیظ در مترو مشهد چه بود؟ برنامه‌ریزی شهرداری مشهد برای حمایت از خلاقیت و نوآوری ترافیک در بزرگراه‌های مشهد | فوت عابر پیاده درتصادف با سواری در بولوار مصلی (۵ اردیبهشت ماه۱۴۰۳)  دیدار شهردار مشهد با معاونین وزارت اقتصاد و دارایی به منظور افزایش تعاملات فیمابین بیست و دومین جلسه شورای اسلامی استان خراسان رضوی برگزار شد + فیلم (۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) اعمال تخفیف ۵۰ درصدی برای عوارض تجدید بنا‌های تجاری در مشهد ره‌باغ بهشت؛ بهشت آثار تاریخی مشهد
سرخط خبرها

فرماندار مشهد: سامان‌دهی کشف‌رود تا پایان سال آینده به نتیجه می‌رسد

  • کد خبر: ۱۳۳۵۸۴
  • ۱۷ آبان ۱۴۰۱ - ۱۱:۴۸
فرماندار مشهد: سامان‌دهی کشف‌رود تا پایان سال آینده به نتیجه می‌رسد
«سامان‌دهی کشف‌رود مشهد به‌واسطه تأثیر آن بر محیط‌زیست با جدیت پیگیری می‌شود و براساس برنامه‌ریزی، تا پایان سال آینده به نتیجه خواهد رسید.» این خبری است که محسن داوری، فرماندار مشهد، دیروز اعلام کرده است.

فاطمه رافع | شهرآرانیوز، وعده‌ای که البته با مرور اخباری که پیش‌تر درباره سامان‌دهی رود اساطیری مشهد منتشر شده است، شاید نتوان چندان به آن خوش‌بین بود. شاهد این مدعا هم صحبت‌های دیروز یعقوبعلی نظری، استاندار خراسان‌رضوی، بود که فقط ابراز امیدواری کرده بود معضل مرتبط با کشف‌رود تا دو سال آینده برطرف شود.

داوری هم با اشاره به آسیب‌زابودن بخشی از فاضلاب جمع‌آوری‌شده در مشهد که اکنون به‌صورت خام وارد کشف‌رود می‌شود، به ایرنا گفت: بر این اساس، سامان‌دهی آن از چند سال قبل در دستورکار دستگاه‌های اجرایی مانند آب‌وفاضلاب، آب منطقه‌ای و شهرداری قرار گرفته، اما برخی از نقص‌ها هنوز برطرف نشده است.
او با اشاره به ورود فاضلاب شهری، فاضلاب صنعتی و فاضلاب «سپتاژ» که تانکر‌های شهرداری به کشف‌رود وارد می‌کنند، اظهار کرد: تلاش بر این است که با افزایش احداث تصفیه‌خانه‌های فاضلاب این مشکل برطرف شود.

تصفیه‌خانه‌ها بر مدار ساخت

فرماندار مشهد گفت: در حوزه شهری آب‌وفاضلاب و با افزایش تصفیه‌خانه‌های شهری، تاکنون اقدامات خوبی دراین‌راستا انجام شده و درحال اجراست. از سوی دیگر، در بخش صنعتی هم تصفیه‌خانه چرمشهر تا پایان امسال افتتاح می‌شود تا آب ورودی به کشف‌رود سالم‌سازی شود. همچنین شهرداری هم برای سپتاژ و تصفیه آن تا پایان سال برنامه‌هایی دارد.
داوری ادامه داد: با این اقدامات، بخش بزرگی از مشکلات حوزه کشف‌رود سامان‌دهی می‌شود تا از سلامت مردم در این حوزه بیشتر حمایت شود.

مسئله سامان‌دهی کشف‌رود و آلایندگی‌های بسیار آن حرف تازه‌ای نیست و دست‌کم در بیش از یک‌دهه پیش بار‌ها و بار‌ها سوژه رسانه‌ها و مطالبه آن‌ها بوده که با رفت‌وآمد مدیران هم درد چندانی از آن دوا نشده است؛ چه آن زمان که از کشت سبزی و زعفران آلوده در حاشیه رود تاریخی مشهد نوشتند، چه آن زمان که از وعده‌های بی‌حاصل برای جمع‌آوری موتورتلمبه‌ها و نرسیدن اعتبارات لازم برای سامان‌دهی این رود گفتند.

حالا مدتی است که کشف‌رود و حاشیه‌هایش پررنگ‌تر از قبل به صدر اخبار برگشته است؛ از همان زمان که خبر‌ها از ورود کمیسیون اصل ۹۰ مجلس به ماجرای سامان‌دهی کشف‌رود و تشکیل پرونده برای این مسئله زیست‌محیطی شهر حکایت داشت و پیرو آن، وزیر کشور هم ۹ مهر امسال به ماجرا وارد شد و استانداری خراسان‌رضوی را ملزم کرد گزارشی از تخلفات و کوتاهی‌ها در مسیر سامان‌دهی این رود ارائه دهد. گزارشی که سررسید آن به پایان رسید، اما ارائه نشد و وعده دوباره استانداری برای ارائه آن تا ۵ آبان هم همچنان بی‌سرانجام مانده است.

در دو دهه گذشته کشف‌رود مشهد به‌دلیل تجاوز به حریم محیطی و بی‌اعتنایی به آن و نیز سرازیرشدن فاضلاب‌های آلوده صنعتی، کارگاه‌های محلی و خانگی به بستر آن دستخوش تغییرات ویرانگر زیست‌محیطی شده است. حالا باید منتظر ماند و دید که آیا اقدامات مدیران و مسئولان فعلی استان گرهی از مشکلات رود ۲۹۰ کیلومتری مشهد باز می‌کند و زندگی به آن بازمی‌گردد یا خیر.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->