اعمال تخفیف ۲۲درصدی درصورت پرداخت نقدی بدهی ساختمانی شهرداری مشهد تا پایان تابستان ۱۴۰۳ سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد: دوره ششم شورا نیاز به هفت ساله شدن ندارد، این یک مطالبه مردمی است در صدوبیستمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر مشهد مقدس چه گذشت؟ (یکم مرداد ۱۴۰۳) درباره کوچه «حاج‌حسن» مشهد که قدمتی ۱۰۰ ساله دارد صدور مجوز استخدام ۵ هزار آتش نشان در سراسر کشور استیضاح شهردار مشهد از دستورکار شورا خارج شد + فیلم کشف جسد بدون هویت در شهرک مهرگان مشهد (یکم مرداد ۱۴۰۳) ترافیک سنگین در بزرگراه آزادی، بولوار وکیل‌آباد و سه‌راه خیام در مشهد (یکم مرداد ۱۴۰۳) کیفیت هوای پنج منطقه کلانشهر مشهد امروز پاک است (یکم مرداد ۱۴۰۳) گلایه شهروندان از سرریز آلودگی‌ قصابی‌ها به پیاده رو خیابان آیت الله عبادی مشهد شهرداری بانی پویش‌های فرهنگی | نگاهی به عملکرد موفق پویش «نذر من» در مشهد افزایش مازوت سوزی با کاهش گاز تحویلی به نیروگاه توس مشهد برگزاری کارگاه نقاشی «زیارت رنگ‌ها» با موضوع اربعین در مشهد امامی‌راد: طرقبه‌شاندیز دایه مهربان‌تر از مادر نمی‌خواهد | گسترش مشهد به سمت طرقبه‌شاندیز معضلات فراوانی درپی دارد اجرای ۱۳۰ هکتار پارک، هسته مرکزی شهر مشهد را به ارتفاعات جنوب وصل می‌کند شهروند خبرنگار | درخواست امتداد خط ۴ قطارشهری مشهد تا میامی + پاسخ فرماندار مشهدمقدس: امروز در نقطه‌نقطه شهر، پروژه فعال وجود دارد شهردار مشهدمقدس: بوستان جهان‌شهر، بزرگ‌ترین پارک شهر است پروژه جهان‌شهر؛ مهم‌ترین دستاورد دوره ششم مدیریت شهری | احداث ۱۳ پارک ویژه بانوان در مشهدمقدس درباره مزرعه تاریخی «سرده» و قناتی که مشهدی‌ها را سیراب می‌کرد امیر آذریان: هرکس برای شهدا قدم بردارد، به امنیت کشور کمک می‌کند
سرخط خبرها

کرونا ابتلا به دیابت را در برخی افراد افزایش داد| شیوع دیابت افزایش پیدا کرده است

  • کد خبر: ۱۳۴۶۸۳
  • ۲۳ آبان ۱۴۰۱ - ۱۴:۱۰
کرونا ابتلا به دیابت را در برخی افراد افزایش داد| شیوع دیابت افزایش پیدا کرده است
فوق‌تخصص غدد و فوکال پوینت برنامه دیابت گفت: کرونا عفونت ویروسی بود و ویروس‌ها باعث التهاب می‌شود؛ التهاب یکسری فعل و انفعالات و هورمون‌های استرس ایجاد می‌کند و به همین منظور زمینه ابتلا به دیابت را در بین برخی افراد افزایش می‌دهد..

به گزارش شهرآرانیوز، محمد علی یعقوبی در نشست خبری که به مناسبت هفته دیابت در مرکز بهداشت استان برگزار شد، اظهار داشت: بیماری دیابت یک بیماری است که شیوع زیادی دارد و به خاطر سبک زندگی و بی‌تحرکی که در بین مردم وجود دارد، شیوع آن افزایش پیدا کرده است.

فوق‌تخصص غدد و فوکال پوینت برنامه دیابت افزود: علت بیماری دیابت عدم تولید انسولین یا تولید ناکافی انسولین در بدن فرد است یا اینکه انسولین در بدن به مقدار کافی تولید می‌شود، ولی به دلیل وجود برخی اشکالات انسولین نمی‌تواند سبب تسهیل ورود قند به داخل سلول‌ها شود. چند نوع دیابت وجود دارد که شایع‌ترین دیابت نوع دو است که بیش از٩٠ درصد علت دیابت را به خود اختصاص می‌دهد. مهمترین فاکتور در ابتلا به دیابت نوع دو چاقی و اضافه وزن است. دیابت نوع یک شیوع کمتری دارد و ۵ درصد علت دیابت را به خود اختصاص می‌دهد. همچنین دیابت ژنتیکی و دیابت بارداری نیز از انواع دیابت به شمار می‌روند.

وی ادامه داد: در دیابت بارداری حدود ۴ تا ۶ درصد از کل بانوان در طی دوران حاملگی، به علت کمبود تولید یا مقاومت بدن به انسولین موقتا به این نوع دیابت مبتلا می‌شوند که معمولا پس از خاتمه حاملگی بهبودی حاصل می‌شود؛ بنابراین مواردی که بهبود نمی‌یابند، در نهایت ممکن است دیابت نوع ۲ باشد، زیرا در این نوع دیابت ۵٠ درصد سلول‌های غذه لوزالمعده توانایی خود از دست می‌دهد، لذا پیشگیری در دیابت مهمترین مسئله است و آگاه سازی مردم به این امر کمک می‌کند.

فوق تخصص غدد و فوکال پوینت برنامه دیابت گفت: عوارض دیابت به دو نوع حاد و مزمن تقسیم می‌شود، عوارض حاد آن شامل افت قند و کمای دیابتی است و عوارض مزمن شامل عوارض عصبی، کلیوی، چشمی، قلبی و عروقی است. در عوارض دیابتی از نوع چشمی در سن ٢٠ تا ٧۴ سالگی سبب ایجاد نابینایی می‌شود.

یعقوبی در پاسخ به این سوال که کرونا چقدر در ابتلا به دیابت تاثیر داشته است، گفت: کرونا عفونت ویروسی بود و ویروس‌ها باعث التهاب می‌شود و التهاب یکسری فعل و انفعالات و هورمون‌های استرس ایجاد می‌کندو به همین منظور زمینه ابتلا به دیابت را در بین برخی افراد افزایش می‌دهد. حتی درمانی که برای این بیماری توصیه شد در برخی افراد به خصوص افرادی که زمینه دیابت داشتند سبب ایجاد این بیماری شد که البته بیشتر این افراد بعد از مدتی بهبود یافتند.

سن ابتلا به دیابت نوع ۲ معمولا بالای ۳۰ سال است

در ادامه ناصر امینی، مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهارکرد: میانگین شناسایی مبتلایان به دیابت در خراسان رضوی سالانه حدود ۹ تا ۱۰ هزار بیمار است. بر اساس مطالعات انجام شده سال ۱۴۰۰ در خراسان رضوی میزان شیوع دیابت در افراد بالای ۲۵ سال ۱۲ درصد بوده است که در مقایسه با آمار کشوری ۲ درصد کمتر بوده است.

وی گفت: غربالگری دیابت در کلیه مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی برای افراد بالای ۳۰ سال انجام می‌شود و آمار‌ها نشان می‌دهد ۴.۹ درصد مراجعان در این بازه سنی مبتلا به دیابت هستند، یعنی به عبارتی از هر ۱۰۰ نفر مراجعه کننده حدود ۵ نفر مبتلا به دیابت هستند.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: سن ابتلا به دیابت نوع ۲ معمولا بالای ۳۰ سال است به همین منظور در تمام مراکز خدمات جامع سلامت و پایگاه‌های شهری و خانه‌های بهداشت برنامه غربالگری برای بیماری‌های دیابت، فشارخون و خطرسنجی قلب و عروق به صورت مستمر در حال اجرااست و افراد می‌توانند با مراجعه به این مراکز نسبت به تشکیل پرونده الکترونیک و انجام مراقبت بر اساس گروه سنی و غربالگری بیماری‌های مذکور اقدام کنند.

امینی گفت: براساس طرح ملی غربالگری دیابت باید حدود ١۴ درصد افراد بالای ٣٠ سال شناسایی می‌شدند که به دلیل عدم شناخت این بیماری ۵ درصد جمعیت بالای ٣٠ سال شناسایی و مبتلا به دیابت بودند. در استان ١۵٢ هزار نفر که از این تعداد ١۵ هزار نفر شناسایی و مبتلا دیابت نوع یک هستند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->