واکنش یمن به نتایج نشست دوحه: ناامید کننده بود واکنش وزارت امور خارجه به بیانیه آمریکا درباره ناآرامی‌های شهریور ۱۴۰۱ در ایران تشریح حمله موشکی و پهپادی ارتش یمن به اسرائیل (۲۵ شهریور ۱۴۰۴) بازداشت شبکه جاسوسی مرتبط با رژیم صهیونیستی در ارومیه (۲۵ شهریور ۱۴۰۴) نتانیاهو راهی آمریکا می‌شود (۲۵ شهریور ۱۴۰۴) افزایش ۳۰ درصدی مراجعه به نهادهای خیریه برای تامین داروهای روانپزشکی در اسرائیل گوترش: می‌توان از بازگشت تحریم‌ها علیه ایران جلوگیری کرد ۱۰۶ فلسطینی دیگر در حملات ارتش صهیونیستی به غزه به شهادت رسیدند (۲۵ شهریور ۱۴۰۴) یمن: در کمتر از ۳ ساعت به تجاوز رژیم صهیونیستی پاسخ قدرتمندانه دادیم واکنش حماس به ادعای اسرائیل درباره استفاده نظامی از برج‌های مسکونی غزه قالیباف قهرمانی تیم ملی کشتی آزاد ایران را تبریک گفت پوتین از اجرای مرحله اصلی زاپاد ۲۰۲۵ بازدید کرد  پیام رهبر انقلاب درپی قهرمانی تیم ملی کشتی آزاد ایران: از تلاش اعجاب‌انگیزتان تشکّر می‌کنم گوترش: هشتادمین مجمع عمومی سازمان ملل با حضور سران ۱۵۰ کشور و دولت برگزار می‌شود ایرلند: اسرائیل باید درباره نسل‌کشی در غزه پاسخگو باشد حمله موشکی یمن به سرزمین‌های اشغالی| پاسخ سریع یمن به بمباران الحدیده توسط اسرائیل + فیلم (۲۵ شهریور ۱۴۰۴) پاپ لئو درباره وضعیت مردم غزه ابراز نگرانی کرد لاریجانی با بن سلمان دیدار کرد (۲۵ شهریور ۱۴۰۴) مصر به گسترش اشغال غزه واکنش نشان داد طالبان: ترامپ از واقعیت‌های افغانستان بی‌اطلاع است ادعای انتخاب کفیل ریاست‌جمهوری پس از قهر احمدی‌نژاد تکذیب شد تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران (۲۵ شهریور ۱۴۰۴) زلنسکی خواستار موضع صریح ترامپ در قبال جنگ اوکراین شد عارف: پاکستان در ایام جنگ یک صدا از ایران حمایت کرد ترامپ: کشور‌های اروپایی از روسیه نفت نخرند پزشکیان: تضمین سلامت جسمی و روانی هر ایرانی وظیفه ماست حماس به عملیات گسترده ارتش صهیونیستی در شهر غزه واکنش نشان داد
سرخط خبرها

مرتضوی: مشکل اشتغال حل نشده| وزارت کار دنبال زدودن فقر مطلق و کاهش فقر نسبی است

  • کد خبر: ۱۳۵۵۰۵
  • ۲۸ آبان ۱۴۰۱ - ۱۳:۰۶
مرتضوی: مشکل اشتغال حل نشده| وزارت کار دنبال زدودن فقر مطلق و کاهش فقر نسبی است
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه مشکل اشتغال حل نشده است، گفت: این وزارتخانه هم با برنامه مدون به دنبال زدودن فقر مطلق و کاهش فقر نسبی است.

به گزارش شهرآرانیوز، سیدصولت مرتضوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جلسه هم اندیشی اعضای شورای عالی استان‌ها با اشاره به اتفاقات رخ داده در کشور گفت: متأسفانه شاهد جنگ شدید ترکیبی در فقدان شهدای عزیزمان در جغرافیای جهان اسلام و ام القرای جهان اسلام هستیم. یاد شهدای شاهچراغ، یاد شهدای ایذه و اصفهان، بسیجیان عزیزمان در مشهد گرامی می‌داریم.

وی افزود: در تمام مسئولیت‌هایم به ارتقای شورا‌های اسلامی اعتقاد داشته‌ام. از دیرباز بر این باور بوده‌ام که ارتقای شورا‌ها سبب ارتقای کمی و کیفی عملکرد‌های حاکمیت می‌شود.

مرتضوی ادامه داد: واگذاری امور به شورا‌ها نه تنها دولت را تضعیف نمی‌کند بلکه در راستای تقویت دولت است. از این رو ما باید بار دیگر بلدیه را به صورت کامل احیا کنیم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیان داشت: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به استناد اصل ۴۴ قانون اساسی اقتصاد بر سه محور استوار است. اولین حوزه آن تعاون است که بر اساس قانون باید ۲۵ درصد اقتصاد کشور تعاونی باشد. مسئله تعاون در اقتصاد هم شفافیت و هم فسادستیزی را به دنبال خواهد داشت؛ بنابراین اقتصاد تعاونی در فرهنگ دینی ما اولویت دارد و یک امر اجتناب ناپذیر است.

وی تصریح کرد: بخش دوم اقتصاد دولتی است که اساسا باید محدود به امورات دولتی باشد. اموراتی که اثبات شود امکان خصوصی سازی در آن بخش وجود ندارد. اسلام هم اقتصاد خصوصی را به رسمیت شناخته است.

مرتضوی بیان داشت: موضوع بعد اشتغال است. در این زمینه هم قانون اساسی و هم قوانین موضوعه یکی از وظایف دولت را اشتغال آفرینی می‌داند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه مقام معظم رهبری که در هفته دولت که دولتمردان به حضور ایشان رسیدند ضمن صحه گذاری بر ریل‌گذاری درست دولت در زمینه اقتصاد؛ دو ماموریت اصلی در حوزه اقتصاد ابلاغ کردند گفت: ماموریت اول در اقتصاد بر محور معادن بود. متاسفانه بخش قابل توجهی از معادن ما یا مورد مطالعه قرار نگرفته است و یا اگر مطالعات انجام شده به مرحله اکتشاف نرسیده است. در حوزه مس بنابر برخی گزارشات قادر هستیم با همین مقدار که ۷ درصد معادن مس موجود است سالانه مبلغی حدود ۱۲ میلیارد دلار صادرات داشته باشیم.

وی افزود: ایران اسلامی بهشت معادن جهان است و باید در این حوزه سرمایه گذاری کنیم که این مُیسر نمی‌شود جز با جذب سرمایه گذاری خصوصی و خارجی است. نکته دوم اقتصاد دریا پایه و دریا محور است. کرانه‌ها و پس کرانه‌های وسیعی که داریم می‌تواند اقتصاد ایران را متحول کند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در اشتغال کشور نقش متولی را دارد گفت: اما این وزارتخانه نخ تسبیح اشتغال است؛ بنابراین باید تمام نهاد‌ها به ویژه تعاونی‌ها به کمک دولت بیایند تا بتوانیم مشکل اقتصاد را حل کنیم.

وی با بیان اینکه کار‌های خوبی صورت گرفته است توضیح داد: بر اساس آمار مرکز آمار ایران در ۸ ماهه اول سال۷۵۰ هزار فرصت شغلی ایجاد شده است. برای راستی آزمایی این آمار به سراغ آمار سازمان تامین اجتماعی رفتم و بر اساس داده‌های موجود  یک میلیون چهارصد و پنجاه هزار نفر در ۸ ماهه اول سال بیمه‌گذاری جدید داشتیم و این همپوشانی آمار موید این کار بزرگ است. با این وجود مشکل اشتغال حل نشده است.

مرتضوی با تاکید بر اینکه در حوزه تحصیلات تکمیلی نرخ بیکاری ما بالاست، اظهار داشت: در آماری که وجود دارد نزدیک به ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار فرصت شغلی بدون تقاضا وجود دارد که یا متخصص آن وجود ندارد یا علاقه‌ای برای گرفتن آن مشاغل نیست.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: تربیت نیروی انسانی نکته مهمی است. ما نظام استاد شاگردی را تعطیل کردیم و معتقدیم باید دانش آموزان درکنار آموزش، فن و تخصص هم یاد بگیرند تا نیروی انسانی متخصص تربیت شود و علاوه بر تامین نیاز کشور بتوانیم نیروی کار متخصص صادر کنیم.

وی اضافه کرد: به استناد قانون اساسی ما مکلف به تامین عدالت هستیم و تاکید دولت بر حذف فقر مطلق است. این وزارتخانه هم با برنامه مدون به دنبال زدودن فقر مطلق و کاهش فقر نسبی است.

مرتضوی یادآور شد: هرچند مشکلات شدیدی هم وجود دارد. از جمله این مشکلات پایین بودن بهره‌وری است که دولت در این زمینه ماموریت دارد. بهره‌وری به این معنا که در کنار کاهش هزینه درآمد افزایش یابد که برای برون رفت از این مشکل دولت باید از بنگاه‌داری نجات پیدا کند. از این‌رو به دنبال افزایش بهره‌وری هستیم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: خوشبختانه در زمینه تامین اجتماعی فعالیت‌های خوبی چه در حوزه توزیع خدمات و چه در حوزه تولید دارو  انجام گرفته است. هرچند مشکلاتی هم‌وجود دارد که ما با خرید خدمت سعی در رفع آن داریم. به‌ویژه در شهرستان‌ها تلاش می‌کنیم این کار انجام شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->