درباره یکی از کوچک‌ترین روستا‌های اطراف مشهد قدیم | عطر فراموشی در کوچه‌های «قریه عطار» قلندرشریف: ۹۰ درصد زائران و شهروندان از خدمات شهرداری مشهد رضایت داشته‌اند گزارش ویژه فیفا از دختران فوتسال ایران روابط‌عمومی‌ها؛ بهره‌گیری هنرمندانه از همه ابزار‌ها و شیوه‌های تعامل پیشرفت ۲۸‌ درصدی میان‌گذر جنوبی مشهد نمایشگاه مشهد اینوکس- فاینکس، نقطه عطفی در مسیر جذب سرمایه‌گذاری و تعامل با ارکان بازار مالی احیای تاریخ شهر مشهد، به همت مدیریت شهری کاهش ۴۳ درصدی بارندگی در مشهد نسبت به سال قبل | احتمال جیره‌بندی آب در تابستان دبیر شورای امنیت ملی در دیدار با همتای ارمنی خود: بیگانگان علاقه‌ای به آرامش در منطقه ندارند افزایش ۵ برابری بودجه فرهنگی و ورزشی در مشهد| ۱۱۰ مجموعه ورزشی تا پایان دوره مدیریت شهری احداث می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) | از فردا هوا گرم می‌شود پزشکیان در مجمع گفت‌وگوی تهران: اسرائیل حقوق انسان‌ها را نادیده گرفته است | غرب پیام سیاست خارجی دولت چهاردهم را نپذیرفت رکوردشکنی شهرداری مشهد در جذب سرمایه و انتشار اوراق مشارکت | تأمین مالی ۱۸ هزار میلیارد تومانی برای پروژه‌های شهری + فیلم خراسان رضوی، میزبان ۱۰ درصد موزه‌های کشور | گزارش شهرآرانیوز از ظرفیت‌ها و چالش‌های موجود در موزه‌های استان هوا آلوده است؛ شهروندان کلانشهر مشهد اصول خودمراقبتی را رعایت کنند (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) از رونق سرمایه‌گذاری تا تحول شرکت توسعه گردشگری| مدیران شهر از راهکار‌های تسهیل زیارت می‌گویند مشهد، شهر ظرفیت‌های چشمگیر در حوزه گردشگری| خبر‌های خوب از تحول در شرکت توسعه گردشگری شهرداری در راه است+فیلم بازگشایی راست‌گرد چهارم پل نوغان مشهد پس از ۲۰ سال انتظار مدیر منطقه هفت شهرداری مشهدمقدس منصوب شد (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) ماجرای مخالفت شورای نگهبان با یک مصوبه شورای شهر مشهد چه بود؟
سرخط خبرها

۲۸ هزار‌میلیارد تومان خسارت جانی آلودگی هوا در مشهد!

  • کد خبر: ۱۳۵۹۹۲
  • ۰۱ آذر ۱۴۰۱ - ۰۹:۲۱
۲۸ هزار‌میلیارد تومان خسارت جانی آلودگی هوا در مشهد!
بر اساس یافته‌های پژوهش وزارت بهداشت، مشهد پارسال‌با ۳۵۷ روز بیشترین روز‌های دارای ذرات معلق آلاینده هوا را داشته است.

فاطمه رافع | شهرآرانیوز؛ مشهدی‌ها در ۳۵۷ روز از ۳۶۵ روز سال ۱۴۰۰ هوایی را تنفس کرده‌اند که براساس یافته‌های مطالعه‌ای در وزارت بهداشت با عنوان «کمی‌سازی اثرات بهداشتی و اقتصادی منتسب به آلاینده ذرات معلق ۲.۵ PM» میانگین غلظت این ذرات معلق در آن بیش از استاندارد سازمان جهانی بهداشت، پنج میکروگرم در مترمکعب، بوده است!

ذرات معلق ۲.۵ PM ذرات ریزی هستند که اندازه آن‌ها کمتر از ۲/۵ میکرومتر یا میکرون است و یکی از عوامل اصلی آلودگی هوا هستند. قطر این ذرات ۲.۵ میکرون یا کمتر (صدبرابر کوچک‌تر از قطر موی انسان) است و آن‌قدر کوچک‌اند که می‌توانند حتی به کوچک‌ترین مجاری هوای ریه‌ها نفوذ کنند.
به‌عبارت دیگر یافته‌های این مطالعه که در ۲۷ شهر کشور با جمعیت حدود ۳۵ میلیون نفر انجام شده است، نشان می‌دهد که مشهد در سال ۱۴۰۰ بیشترین تعداد روز‌ها را از نظر وجود این ذرات آلاینده در میان این ۲۷ شهر داشته و شمار روز‌های با هوای خوب آن هم کمتر از ۱۰ روز بوده است.

نتایج این پژوهش حاکی از آن است که در مشهد شمار همه مرگ‌های منتسب به ذرات معلق ۲.۵ PM در بزرگ‌سالان بیشتر از سی سال در سال۱۴۰۰ به‌شکل میانگین ۱۸۹۱نفر بوده است. شمار مرگ به‌علت بیماری‌های مزمن انسداد ریوی بیشتر از سی سال ۸۴نفر، شمار مرگ به‌علت سرطان ریه بیشتر از سی سال ۳۹نفر، شمار مرگ به‌علت بیماری‌های ایسکمیک قلبی در بزرگ‌سالان بیشتر از ۲۵سال ۴۰۶نفر و شمار مرگ به‌علت سکته مغزی در بزرگ‌سالان بیشتر از ۲۵سال ۱۸۹نفر بوده است.

مجموع هزینه اقتصادی مرگ‌های ناشی از رویارویی با این ذرات معلق در سال۱۴۰۰ در شهر مشهد به‌طور میانگین ۱۰۲۲میلیون دلار معادل ۲۸هزار میلیارد تومان برآورد شده است.
آن‌طور که عباس شاهسونی، رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت، درباره نتایج این پژوهش به ایسنا گفته، در سال۱۴۰۰ شمار همه مرگ‌های منتسب به رویارویی طولانی‌مدت با این ذرات معلق بیش از ۸۷درصد نسبت به سال۱۳۹۹ افزایش داشته است.

تهران، اهواز، تبریز، شیراز، اصفهان، ایلام، سنندج، همدان، خرم‌آباد، اراک، کرج، کرمانشاه، آبادان، شهرکرد، یزد، ارومیه، کرمان، قزوین، بیرجند، قم، زابل، بجنورد، زنجان، بوشهر، اردبیل و زاهدان دیگر شهر‌هایی هستند که وزارت بهداشت این پژوهش را در آنجا انجام داده است. در آن‌ها میانگین غلظت این ذرات معلق بیش از شش‌برابر رهنمود سازمان جهانی بهداشت (پنج میکروگرم در مترمکعب) و بیش از ۲.۵ برابر استاندارد ملی (دوازده میکروگرم در مترمکعب) بوده است.

یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهد که مرگ‌های منتسب به آلودگی هوا در سال ۱۴۰۰ بیش از ۲۰ هزار نفر بوده و در مجموع هزینه مرتبط با مرگ‌ومیر ناشی از همه دلایل منتسب به ذرات معلق ۲.۵ PM رقم ۸.۱۷ میلیارد دلار و معادل ۲۲۷ هزار میلیارد تومان برآورد شده که این رقم نسبت به سال ۱۳۹۹ بیش از ۹۰ درصد افزایش داشته است. براین‌اساس، تهران بیشترین خسارت را متحمل شده است و پس از آن مشهد، شیراز، کرج، اصفهان و اهواز قرار گرفته‌اند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->