فصل چهارم «زخم کاری» چگونه به پایان می‌رسد؟ + فیلم جعفر یاحقی: استاد باقرزاده نماد پیوند فرهنگ و ادب خراسان بود رئیس سازمان تبلیغات اسلامی کشور: حمایت از مظلومان غزه و لبنان گامی در مسیر تحقق عدالت الهی است پژوهشگر و نویسنده مطرح کشور: اسناد تاریخی مایملک شخصی هیچ مسئولی نیستند حضور «دنیل کریگ» در فیلم ابرقهرمانی «گروهبان راک» پخش «من محمد حسن را دوست دارم» از شبکه مستند سیما (یکم آذر ۱۴۰۳) + فیلم گفتگو با دکتر رسول جعفریان درباره غفلت از قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات در ایران گزارشی از نمایشگاه خوش نویسی «انعکاس» در نگارخانه رضوان مشهد گفتگو با «علی عامل‌هاشمی»، نویسنده، کارگردان و بازیگر مشهدی، به بهانه اجرای تئاتر «دوجان» مروری بر تازه‌ترین اخبار و اتفاقات چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر، فیلم‌ها و چهره‌های برتر یک تن از پنج تن قائمه ادبیات خراسان | از چاپ تازه دیوان غلامرضا قدسی‌ رونمایی شد حضور «رابرت پتینسون» در فیلم جدید کریستوفر نولان فصل جدید «عصر خانواده» با اجرای «محیا اسناوندی» در شبکه دو + زمان پخش صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون (یکم و دوم آذر ۱۴۰۳) + زمان پخش حسام خلیل‌نژاد: دلیل حضورم در «بی‌پایان» اسم «شهید طهرانی‌مقدم» بود نوید محمدزاده «هیوشیما» را روی صحنه می‌برد
سرخط خبرها

آزمون شناخت و معرفت

  • کد خبر: ۱۳۶۳۸۶
  • ۰۳ آذر ۱۴۰۱ - ۱۲:۱۸
آزمون شناخت و معرفت
چه زیبا فرمود امام علی (ع) که بین حق و باطل فقط چهار انگشت فاصله است و با حرکت دستشان، بین چشم و گوش را به اطرافیان نشان دادند.

یکی از گمشده‌های بزرگ بشر در طول تاریخ حیات پر‌فراز‌و‌نشیبش، معرفت و شناخت است؛ همان که بدون آن مجهولات بسیاری در زندگی انسان بدون جواب می‌ماند. همان که دشمنی انسان با خیلی چیز‌ها به‌خاطر نرسیدن به آن شکل می‌گیرد.

گمشده‌ای که سالیانی دراز انسان‌ها بر اساس آن آزموده شدند و چه‌ بسیار افرادی که در این آزمون مردود شدند و در آن مسیری که باید قرار می‌گرفتند، قرار نگرفتند و از جرگه انسانیت خارج شدند. چه پیامبرانی که تلاش کردند انسان‌ها با رشد عقلانیت خود معرفت کسب کنند و مسیر درست را بپیمایند و چه دشمنانی که برای پیشبرد اهداف و مقاصد خود مانع شدند مردم شناخت درستی از صحنه‌های پیرامون خودشان پیدا کنند و با تولید روایت نادرست از حقایق، واقعیت را به‌گونه‌ای دیگر جلوه دادند تا مردم نتوانند حقیقت پیرامونشان را آن‌گونه که هست، ببینند. چه خوش فرمود رسول گرامی اسلام (ص) که پروردگارا اشیا را آن‌گونه که هست، به من بنمایان. چه زیبا فرمود امام علی (ع) که بین حق و باطل فقط چهار انگشت فاصله است و با حرکت دستشان، بین چشم و گوش را به اطرافیان نشان دادند.

امروز تاریخ در حال تکرار‌شدن است و مردم دوباره در بوته آزمایش قرار گرفته‌اند؛ آزمایشی سخت، ولی شیرین و رشد‌افزا در علم و عقل، در بینش و عمق نگاه و دست‌شستن از ظاهر‌نگری. ظاهرنگری که شیطان پس از رانده‌شدن، آن را به‌عنوان دستاویز انحراف بشر راهبرد حرکت اغوا و فریب فرزندان آدم قرار داد. آن‌چنان به تزیین وقایع پیرامونی به نفع خودش می‌پردازد که گویا حقیقت همان است که او می‌گوید و آنچه تو با چشم خود می‌بینی، خطای دید معرفی می‌کند.

جنگ شناختی که او استادش است و از ابتدای خلقت انسان تا روزی که باشد، از این روش دست بر‌نمی‌دارد؛ چون هم کم‌هزینه است و هم عمومیت بیشتری دارد. اگر انسان در شناخت دچار انحراف شد، دیگر نمی‌تواند در مسیر درست‌رسیدن به قله‌های بزرگ پیشرفت و انسانیت و کمال قرار بگیرد، چون شرط لازم پیمودن مسیر، شناخت صحیح از راه و راهنما و مقصد است. آنچه امروز برای ما پدیدار شده و ما را دچار خطای محاسباتی کرده است، همین خطای شناخت و اتکا به داده‌های شیطان در راه پیش‌رو‌ست.

آخر‌الزمان شدت جنگ شناختی بالا می‌گیرد و شیطان برای بازداشتن مردم از توجه به راهنمایی که می‌تواند انسان را از گمراهی نجات دهد و امید‌آفرین است، تمام توان خود را به کار می‌گیرد و با کمک یارانش از جن و‌انس، میدان‌های جدید جنگ شناختی تعریف می‌کند و مانع از شناخت صحیح می‌شود؛ تا‌جایی‌که شما حقیقت را می‌بینید، ولی آن را به‌گونه‌ای دیگر تفسیر می‌کنید.

 برای همین روزهاست که امام صادق (ع) دعای معرفت را توصیه فرموده اند: اللهم عرفنی نفسک فانک ان لم تعرفنی نفسک لم اعرف نبیک اللهم عرفنی نبیک فانک ان لم تعرفنی نبیک لم اعرف حجتک اللهم عرفنی حجتک فانک ان لم تعرفنی حجتک ضللت عن دینی. چقدر شناخت امام زمان (عج) در این دوران کوران حوادث ضرورت دارد که رسول اکرم (ص) فرمود: اگر کسی امام زمان خود را نشناسد، با مرگ جاهلیت از دنیا رفته است.

پروردگارا ما را اهل معرفت قرار بده و از جهل برهان.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->