رجا درباره توقف ۴ ساعته قطار تهران- مشهد توضیحاتی داد (۶ تیر ۱۴۰۳) نتایج امتحانات نهایی چه زمانی اعلام می‌شود؟ صدور دستور توزیع ۶۵۰ هزار قوطی شیر خشک توسط اداره پایش زنجیره تامین شیر خشک همه چیز درباره تعداد انسان‌هایی که تاکنون روی زمین زندگی کرده‌اند هر ماه یک میلیون تومان علی‌الحساب به بازنشستگان پرداخت می‌شود رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر اعلام کرد؛فوت ۲۲ زائر ایرانی در عربستان برای داشتن رابطه خوب با فرزندان بزرگ‌سال خود، با این ۶ رفتار خداحافظی کنید حمایت بیمه از انسولین‌های نسل جدید؛ دوسر برد برای بیمار و بیمه‌گر امّاواگر‌های مصرف آهن در زنان اشتغال و تأمین معیشت؛ دو چالش دختران مجرد دهه‌های ۵۰ و ۶۰ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (چهارشنبه، ۶ تیر ۱۴۰۳) | کاهش دمای روزانه در سطح استان از جمعه هزینه داروی بیماران خاص کمتر از ۱۰ درصد قیمت واقعی است سخنگوی قوه‌قضائیه: تضمین سلامت انتخابات از سوی مجریان باید به‌خوبی صورت گیرد | آخرین وضعیت پرونده فساد در فوتبال شناسایی ۱۲۲ مورد مثبت تب دنگی از ابتدای سال در کشور | تب دنگی در چهار استان شیوع دارد معجزه آناناس برای کاهش وزن و لاغری این خوراکی محبوب کبد کودکان را تهدید می‌کند قول وزیر کار به بازنشستگان تأمین‌اجتماعی: علی‌الحساب حقوق بازنشستگان را به‌محض تأمین منابع، پرداخت می‌کنیم + ویدئو بهترین زمان شام خوردن | برای جلوگیری از افزایش وزن در این زمان شام بخورید دلایلی که شما را به خوردن برخی مواد غذایی معتاد می‌کند + راه حل‌های ترک اعتیاد مصرف غذا‌های مضر پرداخت بدهی ۱۷۹ زندانی جرایم غیر عمد در سه ماه گذشته
سرخط خبرها

کارکرد اجتماعی مساجد

  • کد خبر: ۱۷۲۵۸۴
  • ۱۳ تير ۱۴۰۲ - ۱۲:۲۶
کارکرد اجتماعی مساجد
مسجد نسبت به همسایگانش بی‌توجه نیست و در‌واقع پایگاهی برای اجتماعات مردمی است ...

مساجد به‌عنوان پایگاه‌های حکمرانی اسلامی محور برنامه‌ریزی و اقدام برای پیشبرد اهداف اسلام ناب محسوب می‌شوند. طبیعتا یکی از آن اقداماتی که باید در بستر مساجد شکل بگیرد و اتفاق بیفتد، این است که مسجد به لحاظ معرفتی اطراف خودش را ارتقا بدهد و به عبارتی در حوزه نظری ارتقای معرفت و رشد عقلانیت مدنظر است؛ اما در حوزه عمل، مسجد باید بتواند محله را درگیر حل مسائل محله کند که از این طریق به حوزه مسائل اجتماعی مرتبط است.
در تنظیم ارتباطات جامعه باید وظایف مسجد تعریف شود. مسائل اقتصادی، ازدواج جوانان محله، فرزندآوری و تربیت نسل محله و مشابه این‌ها مسائلی هستند که مسجد باید نقش خود را در برطرف‌کردن مشکلات آن‌ها ایفا کند.

ممکن است در یک محله یک‌نوع آسیب فراگیر باشد و در محله دیگر، آسیب دیگری. مسجد باید ناظر به آن آسیب فراگیر اقداماتی را انجام دهد؛ البته حل مسائل نباید تک‌بعدی و تک‌ساحتی باشد، چرا‌که در این‌صورت ممکن است ما یک مسئله را حل کرده و ۱۰ نوع مسئله جدید ایجاد کنیم که در‌این‌راستا مشابه آن را در مسائل اجتماعی و جامعه در سطح کلان شاهد هستیم.

یعنی با پرداختن تک‌بعدی به مسائل اجتماعی چند نوع مشکل دیگر ایجاد شده است. مثلا برای تفریح مردم برنامه‌ریزی کرده و یک سرانه فضای سبز برای محله اختصاص داده‌ایم؛ ولی نکته اینجاست که این فضای سبز اگر یک پیوست فرهنگی نداشته باشد و در مسیر درستی قرار نگیرد، به محل زایش مشکلات در محله تبدیل خواهد شد. خب مسجد باید این موضوع را حل کند.

در این مثال نتوانستند نسبتی بین مسجد و آن محل تفریحی برقرار کنند. اینجا اگر مرکز محله، مسجد در نظر گرفته شد، آنچه از مسجد باید در محله ظهور‌و‌بروز پیدا کند، باعث ایجاد محبت و الفت و انس و برادری در شبکه محله خواهد شد.

مسجد نسبت به همسایگانش بی‌توجه نیست و در‌واقع پایگاهی برای اجتماعات مردمی است؛ چرا‌که در این محیط تبادل فرهنگ، نیاز‌ها و حل مشکلات محله با یک عقلانیت جمعی با محوریت مسجد حل می‌شود.

این کارکرد مسجد است که با محوریت مسجد و امام مسجد باید شکل بگیرد تا بتوانیم یک جامعه مسجدمحور و توحیدی داشته باشیم. به‌هرحال مسجد محلی است برای انتشار فکر اسلام ناب و توحید که می‌تواند به ما کمک کند که از یک جامعه سالم برخوردار شویم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->