پشت پرده موافقت صهیونیست‌ها با ورود کمک‌ها به غزه چیست؟ نماینده مردم مشهد در مجلس: استیضاح وزیر راه را قبول ندارم مدیر مرکز مطالعات انرژی و امنیت روسیه: کلید حل پرونده هسته‌ای ایران در تهران و واشینگتن است واکنش پوتین به پیشرفت گفت‌و‌گو‌های میان ایران و آمریکا جزئیاتی عجیب از مکالمه تلفنی صمیمانه رؤسای جمهور آمریکا و روسیه فاش شد | ترامپ: ولادیمیر، هر وقت دلت خواست می‌تونی تلفن رو برداری و زنگ بزنی درخواست ۲۲ کشوربرای ازسرگیری امدادرسانی کامل به نوار غزه و برقراری آتش‌بس تحفه قطری‌ها برای آمریکا دردسر شد | کاخ سفید: هواپیمای اهدایی قطر هیچ ربطی به ترامپ ندارد پوتین: آماده همکاری با اوکراین برای دستیابی به توافق هستیم آیین بزرگداشت نخستین سالگرد شهادت شهید جمهور در مسجد امام محمد باقر(ع) مشهد برگزار شد+فیلم عراقچی: پیرو مسیر شهید امیرعبداللهیان باشیم وزیر امور خارجه عراق با پزشکیان دیدار کرد قالیباف: رژیم صهیونیستی هویت ژئوپلیتیک مستقلی ندارد سفیر آمریکا در فلسطین اشغالی علیه ایران لفاظی کرد عراقچی: ایران می‌تواند مرکزی برای تبادل اطلاعات در منطقه و بین الملل باشد ادعای کاخ سفید درباره حق غنی‌سازی ایران تاکید پزشکیان بر تسریع در جذب سرمایه و احداث نیروگاه‌های خورشیدی سفیر ایران در انگلیس احضار شد (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) رسانه‌های عبری از بن‌بست در مذاکرات دوحه خبر دادند اخلاقی: کشور‌های عربی می‌دانند که هر پیمان و قراردادی بدون حضور ایران به نتیجه نخواهد رسید رئیس ستادکل نیرو‌های مسلح: توان رهگیری و انهدام پرنده‌های دشمن افزایش ۵ برابری یافته است پزشکیان در نشست با معاونان وزارت کار: اجرای طرح محله‌محوری باعث توزیع هدفمند خدمات اجتماعی می‌شود وزیر امور خارجه ترکمنستان: از اجرای پروژه‌هایی مثل بزرگراه عشق‌آباد تا مرز ایران حمایت می‌کنیم انصراف معاون ترامپ از سفر به فلسطین اشغالی سازمان جهانی بهداشت: ۵۷ کودک در نوار غزه از گرسنگی جان باخته‌اند (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) رژیم صهیونیستی ۱۶۰ منطقه در غزه را هدف قرار داد (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) دیدارهای عراقچی با میهمانان مجمع گفت‌وگوی تهران در روز دوم دور پنجم مذاکرات ایران و آمریکا؛ ابهام در زمان و مکان رکورد بی‌سابقه ۳۶۰۰ حمله به مراکز درمانی مناطق جنگی طی سال ۲۰۲۴
سرخط خبرها

هیأتی از طالبان برای بررسی رویداد دایکندی به این ولایت رفت

  • کد خبر: ۱۳۷۳۲۲
  • ۰۸ آذر ۱۴۰۱ - ۱۴:۱۳
هیأتی از طالبان برای بررسی رویداد دایکندی به این ولایت رفت
منابع در دایکندی به آمو می گویند که یک هئیت از ریاست عمومی استخبارات طالبان برای بررسی رویداد «سیوک» هیأتی را به این ولایت فرستاده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ منابع خبری می‌گویند که رهبری این هیأت را ملا نجیب‌الله معاون ریاست عمومی استخبارت (اطلاعات) اداره طالبان به عهده دارد.

درباره اعضای این هیأت جزییاتی در دست نیست.

از حادثه سیوک در ولایت چه می‌دانیم؟

طالبان صبح روز پنج‌شنبه، سوم ماه آذر بر خانواده‌های «هاشم خان» و «محمد داد جعفری» در روستای «سیوِکِ شیبر» در مرکز ولایت(استان) دایکندی حمله کردند و در این حمله ۹ عضو این خانواده‌ها جان باخته‌اند و یک زن زخم برداشته‌است.

اعضای خانواده و نزدیکان قربانیان این رویداد می‌گویند که در میان جان باخته‌گان چهار کودک نیز هستند.

درهمین حال، اعضای خانواده‌ی قربانیان می‌گویند که طالبان شش تن دیگر را با خود برده‌اند و از سرنوشت آنان تاکنون هیچ خبری نیست.

دفتر یونیسف یا «حمایت از کودکان» در افغانستان این حمله را نکوهش کرد و نوشت که چهار کودک در این حمله کشته شدند.

اداره محلی طالبان در دایکندی ابتدا روز جمعه پس از این حمله نخست اعلام کرد که دو قوم دعوای حقوقی داشتند و به دادگاه حاضر نشده بودند، سرانجام طالبان آنان را بازداشت کرده است.

اما یک روز بعد اعلام کرد که طالبان بر افرادی در روستای « سیوک» حمله کردند که با جبهه مقاومت به رهبری احمد مسعود و مولوی مهدی مجاهد از فرماندهان ناراضی طالبان رابطه داشته‌اند.

در خبرنامه‌ی طالبان که در روز شنبه ۵ آذر منتشر شده آمده است: «این افراد به شکل مسلحانه در این اواخر در کوه‌ها فراری بودند و فعالیت‌های «ضد نظام طالبان» انجام می‌دادند و با سر نخ‌های قبلی که ریاست استخبارات دایکندی به دست آورده بود، مشخص شد که این گروه در این مدت با نیروهای جبهه مقاومت و نیروهای مولوی مهدی در بلخاب در ارتباط بوده و از آن‌ها سلاح و کمک دریافت می‌نموده‌اند.»

طالبان گفته بودند که در این عملیات ۹ تن کشته شدند و ۵ تن دیگر بازداشت شده است. همچنین ۱۵ میل جنگ افزار سبک و سنگین نیز به دست آمده است.

این درحالی است که از سرنوشت بازداشت شدگان اطلاعی در دست نیست.

طالبان همچنان تائید کرده‌اند که در این درگیری یک تن از افراد آنها کشته و دو تن دیگرشان نیز زخمی شده است.

سخنگویان طالبان در پایتخت نیز در واکنش‌های جداگانه کشته شدگان این رویداد را «بغاوت‌گر و باغی» خوانده‌اند.

قتل این افراد واکنش‌های بسیاری به همراه داشته است.

واکنش‌ها به حادثه دایکندی

محمد محقق، رهبر حزب وحدت مردم افغانستان در پیامی این رویداد را جنایت ضد بشری گفته است.

محقق ضمن درخواست برای رسیدگی به این رویداد از سوی مجامع حقوق بشری از کشورهای کمک کننده خواست که «تقویت اداره ظالم طالبان» را متوقف کنند.

محمد کریم خلیلی نیز در پیامی که در صفحه فیس بوک خود منتشر کرده است، گفته طالبان در نتیجه «رقابت‌های محلی و انتقام گیری‌های شخصی» بر مردم محل در روستای «سیوک» حمله کرده و جنایت جنگی و ضد بشری مرتکب شده است.

خلیلی نوشته است: «با این قتل عام جمعی زنان و کودکان به کوه‌ها آواره شده‌اند.»

او نیز خواهان بررسی ابعاد این قضیه و رسیدگی به آن از سوی نهادهای حقوق بشری شده است.

سرور دانش نیز حمله طالبان را در دایکندی نکوهش کرد.

دایکندی از ولایت‌های مرکزی افغانستان و از ولایت‌های نسبتا  امن به شمار می‌رود. پس از سقوط افغانستان به دست طالبان هیچ گروه مقاومت و مسلحی در آن اعلام موجودیت نکرده و تاهنوز رسما فعالیت نداشته است.

با این حال، قبل از این نیز از مرکز و شماری از ولسوالی‌های دایکندی گزارش‌هایی مبنی کوچ اجباری و آزار و اذیت باشندگان این ولایت از سوی طالبان منتشر شده است.

منبع: تلویزیون آمو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->