حمایت کوساچوف از حق ایران برای انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز تشکیل کارگروه ویژه برای بررسی حواشی تجمع مطالبه‌گران عفاف و حجاب رویترز ادعا کرد: شرط جدید حزب الله لبنان برای خلع سلاح ! توافق سئول و واشنگتن بر خلع سلاح کامل اتمی کره شمالی سخنگوی اتحادیه اروپا: ما کانال‌های ارتباطی مستقیم با ایران را حفظ می‌کنیم درخواست قالیباف از دولت برای ارائه لایحه مربوط به توافقنامه جامع راهبردی ایران و روسیه تهدید شدیداللحن وزارت خارجه آمریکا نسبت به ایران ترامپ با حذف تعرفه‌های اعمال‌شده بر رژیم صهیونیستی موافقت نکرد حملات مکرر جنگنده‌های آمریکا به استان ذمار یمن تجهیزات کشف شده از تیم تروریستی در کردستان + تصاویر فرار ۱۷۰۰ میلیونر صهیونیست طی سال ۲۰۲۴ از سرزمین‌های اشغالی اعمال تعرفه‌های ۱۰۴ درصدی ترامپ بر کالاهای چین حکم دادگاه عالی رژیم صهیونیستی بر خلاف خواسته نتانیاهو: رئیس شاباک موقتاً ابقا شد شهادت چهار یمنی در حمله آمریکا به الحدیده پیش‌بینی «نیوزویک» از مذاکرات آتی میان ایران و آمریکا عراقچی: ایران به‌خوبی می‌داند چگونه از خود دفاع کند ایران و اروپا برای ادامه گفت‌و‌گو‌ها توافق کردند (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) جنگنده‌های آمریکایی الحدیده یمن را بمباران کردند (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) معاون اول رئیس‌جمهور مشهد را ترک کرد (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) عارف: امسال باید در مسیر برنامه هفتم توسعه گام برداریم عراقچی: ایران آماده است با جدیت وارد تعامل شود اعلام زمان و مکان برگزاری دور دوم مذاکرات روسیه و آمریکا زلنسکی مدعی جنگیدن چینی‌ها در کنار نیرو‌های روسی شد رونمایی از دستاورد‌های جدید هسته‌ای با حضور پزشکیان عراقچی با رئیس‌جمهور الجزایر دیدار کرد وزیر خارجه عربستان به آمریکا سفر کرد عارف با خانواده شهید برونسی دیدار کرد ایران و سلاح هسته‌ای، آری یا نه؟
سرخط خبرها

هیأتی از طالبان برای بررسی رویداد دایکندی به این ولایت رفت

  • کد خبر: ۱۳۷۳۲۲
  • ۰۸ آذر ۱۴۰۱ - ۱۴:۱۳
هیأتی از طالبان برای بررسی رویداد دایکندی به این ولایت رفت
منابع در دایکندی به آمو می گویند که یک هئیت از ریاست عمومی استخبارات طالبان برای بررسی رویداد «سیوک» هیأتی را به این ولایت فرستاده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ منابع خبری می‌گویند که رهبری این هیأت را ملا نجیب‌الله معاون ریاست عمومی استخبارت (اطلاعات) اداره طالبان به عهده دارد.

درباره اعضای این هیأت جزییاتی در دست نیست.

از حادثه سیوک در ولایت چه می‌دانیم؟

طالبان صبح روز پنج‌شنبه، سوم ماه آذر بر خانواده‌های «هاشم خان» و «محمد داد جعفری» در روستای «سیوِکِ شیبر» در مرکز ولایت(استان) دایکندی حمله کردند و در این حمله ۹ عضو این خانواده‌ها جان باخته‌اند و یک زن زخم برداشته‌است.

اعضای خانواده و نزدیکان قربانیان این رویداد می‌گویند که در میان جان باخته‌گان چهار کودک نیز هستند.

درهمین حال، اعضای خانواده‌ی قربانیان می‌گویند که طالبان شش تن دیگر را با خود برده‌اند و از سرنوشت آنان تاکنون هیچ خبری نیست.

دفتر یونیسف یا «حمایت از کودکان» در افغانستان این حمله را نکوهش کرد و نوشت که چهار کودک در این حمله کشته شدند.

اداره محلی طالبان در دایکندی ابتدا روز جمعه پس از این حمله نخست اعلام کرد که دو قوم دعوای حقوقی داشتند و به دادگاه حاضر نشده بودند، سرانجام طالبان آنان را بازداشت کرده است.

اما یک روز بعد اعلام کرد که طالبان بر افرادی در روستای « سیوک» حمله کردند که با جبهه مقاومت به رهبری احمد مسعود و مولوی مهدی مجاهد از فرماندهان ناراضی طالبان رابطه داشته‌اند.

در خبرنامه‌ی طالبان که در روز شنبه ۵ آذر منتشر شده آمده است: «این افراد به شکل مسلحانه در این اواخر در کوه‌ها فراری بودند و فعالیت‌های «ضد نظام طالبان» انجام می‌دادند و با سر نخ‌های قبلی که ریاست استخبارات دایکندی به دست آورده بود، مشخص شد که این گروه در این مدت با نیروهای جبهه مقاومت و نیروهای مولوی مهدی در بلخاب در ارتباط بوده و از آن‌ها سلاح و کمک دریافت می‌نموده‌اند.»

طالبان گفته بودند که در این عملیات ۹ تن کشته شدند و ۵ تن دیگر بازداشت شده است. همچنین ۱۵ میل جنگ افزار سبک و سنگین نیز به دست آمده است.

این درحالی است که از سرنوشت بازداشت شدگان اطلاعی در دست نیست.

طالبان همچنان تائید کرده‌اند که در این درگیری یک تن از افراد آنها کشته و دو تن دیگرشان نیز زخمی شده است.

سخنگویان طالبان در پایتخت نیز در واکنش‌های جداگانه کشته شدگان این رویداد را «بغاوت‌گر و باغی» خوانده‌اند.

قتل این افراد واکنش‌های بسیاری به همراه داشته است.

واکنش‌ها به حادثه دایکندی

محمد محقق، رهبر حزب وحدت مردم افغانستان در پیامی این رویداد را جنایت ضد بشری گفته است.

محقق ضمن درخواست برای رسیدگی به این رویداد از سوی مجامع حقوق بشری از کشورهای کمک کننده خواست که «تقویت اداره ظالم طالبان» را متوقف کنند.

محمد کریم خلیلی نیز در پیامی که در صفحه فیس بوک خود منتشر کرده است، گفته طالبان در نتیجه «رقابت‌های محلی و انتقام گیری‌های شخصی» بر مردم محل در روستای «سیوک» حمله کرده و جنایت جنگی و ضد بشری مرتکب شده است.

خلیلی نوشته است: «با این قتل عام جمعی زنان و کودکان به کوه‌ها آواره شده‌اند.»

او نیز خواهان بررسی ابعاد این قضیه و رسیدگی به آن از سوی نهادهای حقوق بشری شده است.

سرور دانش نیز حمله طالبان را در دایکندی نکوهش کرد.

دایکندی از ولایت‌های مرکزی افغانستان و از ولایت‌های نسبتا  امن به شمار می‌رود. پس از سقوط افغانستان به دست طالبان هیچ گروه مقاومت و مسلحی در آن اعلام موجودیت نکرده و تاهنوز رسما فعالیت نداشته است.

با این حال، قبل از این نیز از مرکز و شماری از ولسوالی‌های دایکندی گزارش‌هایی مبنی کوچ اجباری و آزار و اذیت باشندگان این ولایت از سوی طالبان منتشر شده است.

منبع: تلویزیون آمو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->