اعتراف صهیونیست‌ها به خلع سلاح نشدن حماس در غزه درگیری مرزی میان نیرو‌های مرزبانی پاکستان و افغانستان آمریکا در ایالت آیداهو برای قطر پایگاه نیروی هوایی می‌سازد پزشکان بدون مرز: یکهزار و ۲۰۰ کادر درمانی در جنگ غزه کشته شدند حمله تروریستی به مرکز آموزش پلیس پاکستان| ۳ مهاجم در درگیری کشته شدند زخمی شدن ده‌ها فلسطینی در کرانه باختری (۱۸ مهر ۱۴۰۴) ترامپ نشستی با رهبران جهان درباره غزه در مصر برگزار می‌کند ادعای تروئیکا: اسنپ‌بک اقدام درستی بود واکنش دختر شهید سلیمانی به آتش‌بس در غزه ۶ هزار کامیون کمک‌های بشردوستانه منتظر ورود به غزه بازداشت شبکه ترور وابسته به رژیم صهیونیستی در لبنان حکیم: عراق باید پل ارتباط و نقطه توازن در منطقه باشد تاکید کابل بر اهمیت بندر چابهار برای تجارت هند و افغانستان ۱۱ نظامی پاکستانی در تازه‌ترین حمله تروریستی کشته شدند پوتین: اعتبار جایزه صلح نوبل تا حد زیادی از بین رفته است هشدار ایران درباره پیامدهای تحرکات نظامی مداخله‌جویانه آمریکا در کارائیب واکنش کاخ سفید به ناکامی ترامپ در دستیابی به جایزه صلح نوبل نتانیاهو: اسرائیل با چالش‌های بزرگی در منطقه روبرو است ‌می‌رسد نوای «نَصرٌ مِن اللّه» از حریم رضا (ع) | راهپیمایی «بشارت نصر» در مشهد برگزار شد آیت‌الله علم‌الهدی: آسایش مردم در بهبود معیشت و نه زندگی غربی است | ضرورت برخورد جدی قوه قضائیه و مجریه با محتکران اقتصادی عضو کمیسیون امنیت ملی: بیانیه شورای همکاری خلیج فارس تاثیری بر روابط ایران و همسایگان ندارد جایزه صلح نوبل به ماریا ماچادو، رهبر اپوزیسیون ونزوئلا، رسید آیا سقف حقوق و بیمه کارگران ساختمانی اصلاح می‌شود؟ حمایت روسیه از احتمال اعطای نوبل صلح به ترامپ لاوروف: غرب ناقض واقعی برجام است، نه ایران یک نماینده مجلس: تبیین درست مکانیسم ماشه، اثرات روانی منفی آن را در کشور کاهش می‌دهد فرانسه: نیروی امنیتی بین المللی برای حمایت از صلح غزه تشکیل می‌شود
سرخط خبرها

دیدار رییس کشور امارات با وزیر دفاع حکومت سرپرست طالبان

  • کد خبر: ۱۳۸۳۳۵
  • ۱۴ آذر ۱۴۰۱ - ۱۲:۱۴
دیدار رییس کشور امارات با وزیر دفاع حکومت سرپرست طالبان
منابع رسانه‌ای از دیدار و گفت‌وگوی رئیس امارات و وزیر دفاع دولت طالبان در شهر ابوظبی خبر دادند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ خبرگزاری رسمی امارات (وام) اعلام کرد که محمد بن زاید، رئیس این کشور با "مولوی محمد یعقوب مجاهد"، وزیر دفاع دولت طالبان دیدار کرد.

وام گزارش داد که این دیدار در قصر "الشاطئ" در شهر ابوظبی برگزار شد و بن زاید و وزیر دفاع طالبان درباره روابط و همکاری میان ابوظبی و کابل و مسائل مشترک دیگر رایزنی کردند.

خبرگزاری امارات به جزئیات بیشتر این دیدار اشاره‌ای نکرده است.

در همین راستا، خبرگزاری "صدای افغان" به نقل از وزارت دفاع طالبان، هدف از سفر یعقوب را دیدار با سران امارات و اتباع افغان مقیم این کشور و تقویت روابط خود با کشورهای عربی حوزه خلیج فارس عنوان کرد.

طبق این گزارش، این دومین سفر خارجی وزیر دفاع دولت طالبان به خارج از افغانستان است و وی پیش از این نیز به قطر سفر کرده بود.

این رسانه افغانستانی همچنین اعلام کرد: در دوره آتی شاهد سرمایه‌گذاری قابل توجه افغانی‌ها در امارات خواهیم بود.

ملا یعقوب همچنین در دیدار با شماری از بازرگانان افغانستانی مقیم امارات متحده عربی، بر حفاظت از مرزهای افغانستان تاکید ورزید.

این دومین سفر خارجی ملا یعقوب در مسند وزیر دفاع طالبان است. او در تیرماه سال ‌جاری خورشیدی به قطر سفر کرده بود. ملا یعقوب فرزند ملا محمد عمر، بنیانگذار و نخستین رهبر «تحریک طالبان افغانستان» است و به همین دلیل، نفوذ زیادی روی طالبان شاخه درانی دارد. 

توییتر وزارت دفاع طالبان، چندین ویدیو از سخنرانی مجاهد را به نشر رسانده است.

در یکی از این ویدیوها، مجاهد می‌گوید: «در طول مرزهای ما هیچ کس نمی‌تواند که یک متر داخل  خاک افغانستان شود و یا نظر بد بکند. حریم وطن خود را به هر قیمتی حفظ می‌کنیم و این وعده و تعهد من است. زندگی و مرگ ما در این وطن است و به اندازه توان، در خدمت افغان‌ها هستیم.»

هرچند این مقام ارشد طالبان بر حفظ حریم افغانستان تاکید می‌کند، حریم هوایی کشور در کنترل این گروه نیست و هرازگاهی هواپیماهای بی‌سرنشین و ناشناس بر فراز خاک افغانستان پرواز می‌کنند.

آژانس اطلاعات و امنیت مرکزی آمریکا یا «سیا»، در ژوییه سال ‌جاری میلادی، ایمن‎‌الظواهری، رهبر شبکه تروریستی القاعده، را در منطقه‌ دیپلمات‌نشین در قلب کابل هدف قرار داد.

افغانستان با کشورهای ایران، پاکستان، ترکمنستان، تاجیکستان، ازبکستان و چین مرز مشترک دارد. 

به‌رغم مخالفت حکومت سابق افغانستان، پاکستان به حصارکشی مرزی بین دو کشور اقدام کرد. تاکنون بیش از ۲۶۰۰ کیلومتر حصارکشی مرزی شده است. 

در نزدیک به یک‌ سال و نیم حکومت طالبان بر افغانستان، نیروهای طالبان با مرزبانان پاکستان، ایران و ترکمنستان درگیری داشته‌اند. طالبان همچنین یک بار ادعا کردند که مانع حصارکشی نظامیان پاکستانی شدند. 

اواسط مارس، ملا محمد یعقوب، وزیر دفاع گروه طالبان، در جریان سفر به استان‌های جنوب افغانستان و ضمن بازدید از نوار مرزی افغانستان با ایران و پاکستان، بر حل تنش‌های مرزی از طریق گفت‌وگو تاکید کرد.

شماری از مقام‌های ارشد حکومت سابق افغانستان، از جمله محمد اشرف غنی، رئیس ‌جمهوری فراری این کشور، در امارات متحده عربی حضور دارند.

گفته شده حامد کرزای، رئیس‌ جمهوری اسبق افغانستان، و عمر زاخیلوال، وزیر سابق مالیه (دارایی) هم به امارات رفته‌اند. طالبان برای نخستین ‌بار پس از تسلط بر افغانستان در اوت ۲۰۲۱، به کرزای اجازه سفر به خارج از کشور داده‌اند.

بر اساس برخی گمانه‌زنی‌ها، گفته می‌شود که احتمالا نشستی میان اشرف غنی، حامد کرزای و شماری دیگر از سیاسیون افغان با ملا یعقوب و چندین مقام طالبان در امارات متحده عربی برگزار می‌شود و در آن، در مورد نظام آینده افغانستان گفت‌وگو خواهد شد. 

ملا یعقوب در سخنرانی خود در جمع بازرگانان در امارات عربی، به وحدت و دیگرپذیری در میان اقوام مختلف افغان، و حضورشان در بخش‌های سیاسی و اقتصادی تاکید کرد.

او گفت: «به نسل جدید خود بفهمانیم که تبعیض را از بین ببرند. تمام اقوام، مردم افغانستان هستند و در افغانستان حق دارند، و هم در اقتصاد و هم در سیاست، باید سهم داده شوند. هر افغان و هر برادری که خواسته باشد به افغانستان خدمت کند، می‌تواند این کار را بکند.»

او اطمینان داد که برای افزایش حضور اقوام در ساختار دولتی، تلاش خواهد کرد.

اظهارات این مقام ارشد طالبان در حالی مطرح می‌شود که مسندهای مهم و کلیدی را طالبان پشتون‌تبار در اختیار گرفته‌اند و انتقادهای جدی به شرکت نداشتن اقوام دیگر در دولت طالبان مطرح است.

یکی از شروط اصلی جهان برای به رسمیت شناختن حکومت طالبان، تشکیل حکومت فراگیر با حضور همه اقوام است. اما به باور بسیاری‌، طالبان در این زمینه کار مهمی انجام ندادند، بلکه سیاست حذف و انحصار قدرت را در پیش گرفتند.

ملا یعقوب از حضور کشورهای خارجی در افغانستان سخت انتقاد کرد و آنان را عامل «بدبختی» و «مشکلات» افغانستان طی پنج دهه اخیر دانست.

او گفت: «تاریخ گواه است که هر بیگانه‌ای  که به افغانستان آمده، بدبختی، جنجال و مشکلات زیاد شده است. خارجی‌ها به نام آبادی آمدند و به حالتی از افغانستان خارج شدند که آبادی‌های قبلی هم با خود بردند. برای غلط‌فهمی ما و شما، برنامه‌های نمایشی کار کردند، اما یک کار اساسی که برای آینده افغانستان باقی بماند، انجام ندادند.»

او ادعا می‌کند که بازسازی‌های افغانستان را خود افغان‌ها انجام داده‌اند: «وطن خود را خودمان می‌سازیم و به این متعهدیم و قول می‌دهیم که توان خود را برای پیشرفت وطن خود صرف کنیم.»

ملا یعقوب گفت که جهان ۴۰ الی ۵۰ سال، تجهیزات جنگی خود را در افغانستان استفاده کرده است، و حالا وقت بازسازی کشور به دست شهروندان آن است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->