افزایش ۳۰درصدی صادرات پسته خراسان رضوی بیست‌ونهمین نمایشگاه تخصصی صنعت ساختمان در مشهد آغاز شد (۸ آبان ۱۴۰۴) بیش از ۵۷ درصد، سهم محصولات غیرنفتی از سبد صادرات سال گذشته | ۸۰ درصد از خط تولید ال۹۰، ایرانی است فروشندگان کالا‌های مرتبط با هالووین، زیر ذره‌بین بازرسی فرمان بازار خودرو به سمت کاهش قیمت چرخید؟ | بررسی قیمت امروز خودروهای داخلی و خارجی (۸ آبان ۱۴۰۴) گل زعفران امروز چقدر قیمت دارد؟ (۸ آبان ۱۴۰۴) | بازار در فاز تعادل و انتظار خریداران سکه‌های پیش‌خرید بخوانند پلمب کافی‌شاپ و کافه‌قلیان متخلف در مشهد (۸ آبان ۱۴۰۴) جزئیات اولین حراج طلای مرکز مبادله در آبان ۱۴۰۴ | فرصت واریز وجه‌الضمان تا ۱۰ آبان‌ماه است سقوط ۲۰۰۰ دلاری قیمت بیت‌کوین (۸ آبان ۱۴۰۴) موبایل ارزان شد (۸ آبان ۱۴۰۴) | توصیه مهم به خریداران مناسب‌ترین روش عرضه خودرو چیست؟ استاندار خراسان رضوی: تسهیلگری، شرط موفقیت بخش خصوصی | استاندارد، راه اعتماد مردم به تولیدات داخلی است دلار در کانال ۱۰۷ هزار تومان در مشهد (۸ آبان ۱۴۰۴)‌ آموزش و هوشمندسازی نقش محوری در تحقق عدالت مالیاتی دارند قیمت طلا در آخرین روز کاری هفته در مشهد چند؟ | سکه گران شد (۸ آبان ۱۴۰۴) روش های تمیز کردن کوله پشتی برای داشتن کوله ای درخشان! نرخ طلای جهانی اعلام شد (۸ آبان ۱۴۰۴) | لبخند دوباره اونس به صعود آیین تجلیل از واحد‌های نمونه استاندارد خراسان رضوی برگزار شد | نظارت بر تولید و صادرات، تسهیل و تسریع می‌شود+ فیلم دو سناریوی بورس پس از صعود به کانال جدید (۸ آبان ۱۴۰۴) قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد اعلام شد (۸ آبان ۱۴۰۴) | قیمت صیفی‌جات چقدر است؟ قیمت امروز دینار عراق، ریال سعودی و درهم امارات در مشهد چند؟  میلیون‌ها دلار تتر ایرانی مسدود شد (۸ آبان ۱۴۰۴) رفیق بازی در بازار برنج فعالان اقتصادی، سیاست های ارزی را عامل اتلاف منابع کشور می‌دانند | ارز رانتی پای بابک زنجانی هم به ماجرای بانک آینده و علی انصاری باز شد شمش طلا اولین کالای وارداتی به کشور رشد ۵ هزار تومانی قیمت نقره | گرم نقره به ۱۹۳ هزار تومان رسید
سرخط خبرها

سرمای ۱۳۸۶ به ۱۴۰۱ رسید

  • کد خبر: ۱۴۵۹۰۰
  • ۲۷ دی ۱۴۰۱ - ۱۵:۱۸
سرمای ۱۳۸۶ به ۱۴۰۱ رسید
سال ۱۳۸۶ بود و کم کم داشتم برای امتحان‌های پایان ترم دانشگاه آماده می‌شدم که همه برنامه ریزی‌ها با یک برف و سپس سرمای ناگهانی به هم خورد.

«تاریخ دو بار تکرار می‌شود، بار اول به صورت تراژدی و بار دوم به صورت کمدی». سال ۱۳۸۶ بود و کم کم داشتم برای امتحان‌های پایان ترم دانشگاه آماده می‌شدم که همه برنامه ریزی‌ها با یک برف و سپس سرمای ناگهانی به هم خورد. برف و سرمای زیاد از یک سو دمای مشهد را به کمتر از ۲۰ درجه زیرصفر رسانده بود و این مسئله هم زمان با بستن گاز از سوی ترکمنستان همراه شد. نتیجه این شد که آن سال امتحان‌های پایان ترم به تعویق افتاد تا قدری از سرمای زمستان کاسته شود. از آن زمان پانزده سال می‌گذرد و این در حالی است که دوباره مشهد سرمایی در حدود ۲۰ درجه زیر صفر را در این چند روز اخیر تجربه کرده است.

دوباره دانشگاه‌ها و اداره‌ها برای صرفه جویی در مصرف گاز تعطیل شده اند. رسانه‌های جمعی هم البته به درستی در حال تبلیغ استفاده بهینه انرژی از سوی شهروندان هستند. اما چه چیزی این تکرار سرما را کمدی کرده است؟  یکی اینکه ما بعد از آن سرمای سخت، به گذشته برنگشتیم تا راه رفته را بررسی کنیم که کجای کار را باید تصحیح می‌کردیم. همین شد که همچنان سیاست‌های توسعه یک جانبه مصرف گاز و بی توجهی به سایر انرژی‌ها را ادامه داده ایم. در تمام پانزده سال گذشته توجه جدی به مسئله بهینه سازی ساخت و ساز‌ها و رعایت حداقل استاندارد را به فراموشی سپردیم.

اکنون شاهد احداث هزاران واحد ساختمانی در شهر‌های مختلف هستیم که به دلیل غیراستاندارد بودن، گرم کردن آن‌ها هزینه زیادی بر روی دست کشور می‌گذارد. در کنار این مسئله باید به غیراستاندارد بودن بسیاری از وسایل گرمایشی که در منازل شهروندان هست، هم اشاره کرد. این وسایل غیراستاندارد سبب شده اند تا میزان گاز لازم برای گرم کردن مسکن هر خانوار به طور عجیبی افزایش بیابد. این اتفاق در حالی روی می‌دهد که در سال‌های گذشته بار‌ها کارشناسان به این مسئله هشدار داده اند. آن‌ها پیشنهاد می‌کردند که می‌توان با تعامل با صنایع لوازم خانگی هم بستر نوسازی لوازم گرمایشی را فراهم کرد و هم از این رهگذر رونقی به واحد‌های نیمه جان تولیدی داد. اما آن موقع چندان به این مسائل توجهی نشد و اکنون تمام موارد اشاره شده به صورت بحران مجدد انرژی در حال بروز است.

با این حال آنچه که امروز را با زمستان ۱۳۸۶ متمایز می‌کند، رقم درآمد‌های نفتی ماست. در آن سال براساس آمار‌های رسمی ۷۹ میلیارد دلار و سال گذشته ۳۹ میلیارد دلار درآمد نفتی داشته ایم. درآمد نفتی سال ۱۳۸۶، سبب شده بود تا با برخی گشاده دستی‌ها کمبود انرژی را جبران کنیم،  اما اکنون چنین امکانی نداریم، از همین رو امسال سرمای زمستان خودش را به صورت کمدی بر ما جلوه گر کرده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->