اوحدی: حقوق شهدای غیرنظامی در هیئت دولت تعیین تکلیف می‌شود تأکید رئیس بنیاد شهید بر مستندسازی دقیق از زندگی شهدای جنگ ۱۲ روزه افتتاح مشترک سامانه سجا بین ایران و عراق برای تسهیل تردد زائران رئیس ستاد اربعین عراق: تأمین امنیت زائران برای ما در اولویت قرار دارد افتتاحیه مدرسه دارالعلم در حرم امام‌رضا(ع) توقیف یک تریلی با راننده ۱۳ ساله شهادت ۳۴ دانش آموز ایرانی به دست رژیم کودک کش اسرائیل در جریان جنگ ۱۲ روزه + تصاویر و اسامی مشهد در آستانه میزبانی از جمعیت میلیونی زائران در دهه پایانی صفر ۱۴۰۴ | ثبت‌نام ۴۵۰ کاروان پیاده تا امروز (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیام آیت‌الله سیستانی در پی فاجعه الکوت عراق استقبال از پیکر «سردار شهید غلامحسین غیب‌پرور» در فرودگاه شیراز (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گذر از مرز مهران در کمتر از ۵ ثانیه | همه چیز برای زائران اربعین مهیاست لزوم اجرای طرح ملی احیای پیوند قرآن و مسجد همایش بانوان زینبیِ عرب‌زبان در حرم امام‌رضا(ع) برگزار شد زائران اربعین در چه رده سنی نیاز به مجوز ندارند؟ پیکر مطهر شهید «سید حسن حسینی‌نژاد» در مشهد تشییع می‌شود + جزئیات افزایش تعداد متقاضیان حوزه علمیه خراسان نسبت به سال ۱۴۰۳ کتابخانه مرکزی حرم رضوی، میزبان نشریات با محور «کودک، فلسطین و محرم» رویداد ملی «ایران برنده بازی» با محوریت مقاومت، ۶ میلیون مخاطب را جذب کرد روایت عاشورا بر روی نمادین‌ترین سازه‌های شهری ایران ایوان و مناره عباسی حرم مطهر امام رضا(ع) مرمت شد
سرخط خبرها

باید حضرت زهرا (س) را فهم کرد

  • کد خبر: ۱۴۱۸۳۷
  • ۰۵ دی ۱۴۰۱ - ۱۱:۵۴
باید حضرت زهرا (س) را فهم کرد
فاطمیه در‌واقع بستری بسیار مهم است تا انسان بتواند مسیر هدایتی خودش را معین کند.

فاطمیه مجرایی برای تعالی انسان‌هاست. فاطمیه در‌واقع بستری بسیار مهم است تا انسان بتواند مسیر هدایتی خودش را معین کند. شأن حضرت زهرا (س) به‌قدری است که سخن‌گفتن درباره ایشان ویژگی‌های خاصی را می‌طلبد؛ بنابراین آنچه بیان می‌کنیم، بیانی است از استادان و علمای عظام.

دو گونه می‌توان به جریان شهادت حضرت زهرا (س) نگاه کرد. یک مدل این است که فقط به ذکر مصیبت و اظهار مناسک مناسبتی و متداول بپردازیم که بیشتر هم تاکنون از این قسم نگاه بوده است؛ در‌حالی‌که جریان فاطمیه و شهادت حضرت زهرا (س) نقطه عطفی است برای بالارفتن معرفت بشری نسبت به حقیقت انسانیت و زندگی. حال سؤال این است که چقدر ما توانسته‌ایم از علم و کلام و تجلی حضرت در قرآن بهره‌برداری کنیم؟

این مهم است. در‌واقع هر کس موظف است به‌اندازه ظرف وجودی خود از دریای عظمت صدیقه کبری (س) بهره‌برداری کند. اگر بخواهیم بخشی از شأن حضرت را تشخیص بدهیم و بفهمیم، بهترین مرجع و محل رجوع، قرآن است. هر جا در قرآن خداوند متعال می‌خواهد برجستگی‌های خاصی را ذکر کند، حضرت زهرا (س) حضور دارند. آیت‌ا... جوادی‌آملی جایی فرمودند «باید حضرت زهرا (س) را فهم کرد». حالا اینکه هم بفهمیم و هم عمل کرده و منتشر کنیم، وظیفه ماست. اگر بخواهیم نگاه خداوند به حضرتش را در قرآن ببینیم، یکی در جریان مباهله است؛ واقعه‌ای که در تعیین اسلام نقش بسیار مهمی دارد.

در این واقعه حضرت زهرا (س) یکی از افرادی است که نقش کلیدی دارد یا در آیه تطهیر در سوره احزاب نقش ایشان بسیار پررنگ است که در حدیث کساء نقش ایشان مشهود است «هم فاطمه و ابو‌ها و بعل‌ها و بنوها» یا در سوره «هل‌اتی» حضور حضرت زهرا (س) را یک حضور عینی می‌بینیم.

این‌ها وقایعی است که در قرآن کریم به‌عینه نقل شده است و درواقع آن قله‌بودن ارزش‌هایی را که در جریان‌های مذکور وجود داشت، نشان می‌دهد و حضرت در این جریان‌ها نقش برجسته‌ای دارند. خب حالا ما چگونه می‌توانیم بهره‌برداری خودمان را از وجود پر‌برکت ایشان داشته باشیم؟

ما می‌خواهیم بگوییم ایشان قله هستند و می‌خواهیم به‌سمت این قله برویم و این شدنی است، چرا؟ ما می‌بینیم در جریانی مثل واقعه «هل‌اتی» فضه، کنیز حضرت که تحت تربیت این مکتب قرار گرفته است، حضور دارد. پس نشان می‌دهد که ما هم می‌توانیم تحت این بهره‌برداری قرار بگیریم و می‌توانیم مصداقی از این‌ها باشیم. به‌همین‌جهت ما باید نگاهمان به فاطمیه از این سنخ باشد. فهم الگو‌بودن حضرت زهرا (س) برای مرد و زن باید تبدیل به فرهنگ جامعه شود تا بتوانیم رنگ ارزش وجودی ایشان را در همه عرصه‌ها و جوامع، شاهد و ناظر باشیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->