شمقدری: تاکنون ۸۲۰ هزار مهاجر افغانستانی از طریق مرز دوغارون خارج شده‌اند + فیلم یک مقام سازمان ملل: بسیاری از مهاجران افغانستانی جایی برای بازگشت ندارند طالبان به طرح اسرائیل برای اشغال کامل غزه واکنش نشان داد ۵ روز مانده به اربعین حسینی | زائرین افغانستانی همچنان منتظر صدور ویزا قیمت امروز افغانی به دینار عراق (شنبه، ۱۸ مرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز پول افغانی (شنبه ۱۸ مرداد ۱۴۰۴) تمجدید روحانی اهل‌سنت افغانستان از موشک خیبر + فیلم پرچم افغانستان زیر گنبد نجف | روایتی از روح‌الله صالحی، زائر افغانستانی‌تبار مقیم ایران قیمت امروز دینار عراق به افغانی (پنجشنبه، ۱۶ مرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز پول افغانی (پنجشنبه ۱۶ مرداد ۱۴۰۴) سفارت ایران در کابل شرط وثیقه ۵۰۰ دلاری برای زائران افغانستانی اربعین را برداشت مهاجران افغانستانی دارای برگه سرشماری می‌توانند برای پیاده‌روی اربعین به عراق بروند (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) + فیلم فیلم | تب والیبال در ولایت میدان وردک افغانستان شرایط ثبت نام دانش آموزان اتباع در مدارس تهران اعلام شد (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) + فیلم قیمت امروز پول افغانی (چهارشنبه ۱۵ مرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز افغانی به دینار عراق (چهارشنبه، ۱۵ مرداد ۱۴۰۴) مشکلات زائران افغانستانی اربعین برای سفر به ایران و رسیدن به عراق استقبال طالبان از راه‌اندازی دفتر «توسعه پایدار» سازمان ملل در آسیای مرکزی آمریکا اجازه سفر امیرخان متقی به اسلام‌آباد را نداد قیمت امروز افغانی افغانستان (سه‌شنبه، ۱۴ مرداد ۱۴۰۴) بقائی: تصمیم‌گیری درباره به رسمیت شناختن طالبان براساس «منافع ملی» خواهد بود
سرخط خبرها

نگاهی به زندگی و آرامگاه سنایی غزنوی در شهر غزنی + فیلم

  • کد خبر: ۱۴۲۲۰۲
  • ۰۷ دی ۱۴۰۱ - ۱۵:۳۳
  • ۱
نگاهی به زندگی و آرامگاه سنایی غزنوی در شهر غزنی + فیلم
سنایی غزنوی بزرگ‌ترین شاعر قصیده‌گو و مثنوی‌سرای زبان پارسی است که در سده‌ پنجم هجری زندگی می‌کرد. آرامگاه او هم‌اکنون در شهر غزنی افغانستان است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ «ابوالمجد مجدود بن آدم سنایی غزنوی» یا حکیم سنایی (۴۷۳–۵۴۵ قمری)، شاعر و عارف پارسی‌زبان از خراسانیان قرون پنجم و ششم هجری بود.

او از بزرگ‌ترین صوفیان و شاعران قصیده‌گو و مثنوی‌سرای زبان پارسی است که در سده‌ پنجم هجری زندگی کرده است.

برخی کارشناسان معتقدند که سنایی شاعری است که برای نخستین‌بار عرفان را به‌صورت جدی وارد شعر فارسی کرد، ولی صوفیان پیش از او نیز در اشعار خود مضامین عرفانی را بیان کرده‌اند.

حکیم سنایی در سال ۴۷۳ (قمری) در شهر غزنه (واقع در افغانستان کنونی) دیده به جهان گشود و در سال ۵۴۵ قمری در همان شهر درگذشت.

در دیوان سنایی ابیاتی به چشم می‌خورد که در آن سنایی خود را «حسن» خوانده‌ است. در این بیت سنایی می‌گوید: آرامگاه سنایی غزنوی از شمار آثار باستانی و از اماکن مقدس و دیدنی شهر غزنی به شمار می‌رود.

آن‌گونه که از شعر سنایی بر‌می‌آید، او به تمام دانش‌های زمان خود آگاه و در برخی رشته‌ها، از تبحر ویژه‌ای برخوردار بوده‌ است.

آرامگاه این مرد بزرگ در شمال شهر قدیمی و تاریخی غزنین واقع شده و منطقه‌ای که سنایی در آن آرام گرفته، هم‌اکنون به یاد و احترام وی به «حکیم سنایی» مشهور است.

درباره زمان درگذشت سنایی چند نقل قول وجود دارد، اما دانش‌نامه‌ ادب فارسی سال وفات وی را ۵۲۹ هجری‌قمری نوشته‌ است.

اینجا ببینید:

ابوالمجدِ مجدود آدم ابن سنایی پس از درگذشت در زادگاهش غزنی دفن شد و از آن پس مزارش به زیارتگاهی برای مردم بدل شد.

آرامگاه این عارف شاعر در منطقه‌ مغولان و مشرف بر رودخانه‌ غزنی واقع شده‌ است.

سال‌ها پیش، مقبره‌ پیشین وی که کوچک بود، تخریب شد و بنای کنونی در دوره‌ پادشاهی محمد ظاهر شاه ساخته شده‌ است.

نگاهی به زندگی و آرامگاه سنایی غزنوی در شهر غزنی + فیلم

مزار سنایی دارای گنبدی با پوشش فلزی و ۲ بازو در ۲ طرف آن به‌گونه‌ گوشواره‌ای است که از ساختمان سمت راست، به حیث مسجد استفاده می‌شود.

کف محوطه‌ آرامگاه این ابرعارف با سنگ مرمر فرش شده‌ است و چند قبر دیگر با سنگ‌های دارای نقوش گوناگون در آن قرار دارد.

مردم غزنی و دیگر ولایت‌های کشور ارزش و احترام ویژه‌ای برای حضرت سنایی غزنوی قائل هستند و هرازگاهی برای زیارت وی به آنجا می‌روند.

نگاهی به زندگی و آرامگاه سنایی غزنوی در شهر غزنی + فیلم

حکیم سنایی غزنوی دارای آثار و تألیف‌های فراوان در زمینه‌های عرفان، اخلاق و حکمت است که از آن میان می‌توان از حدیقه‌الحقیقه، سیرالعباد الی‌المعاد، کارنامه‌ بلخ، طریق‌التحقیق و دیوان اشعار او نام برد.

منبع: آمو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۴۲ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۸
0
0
سپاس فراوان ! خدایش بیامرزاد
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->