گردان‌های قسام خودروی نظامی اشغالگران در شمال نوار غزه را هدف قرار دادند (۳۱ فروردین ۱۴۰۴) «علی طیب‌نیا» وزارت اقتصاد را نپذیرفت غریب‌آبادی: ایران بر حق غنی‌سازی اورانیوم تأکید دارد تل آویو مدعی ترور جانشین فرمانده یگان ۴۴۰۰ حزب الله شد ارزیابی مثبت گروسی از مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا گروسی مذاکرات رم را یک روز مثبت خواند ابراز ناامیدی قطر از روند کُند مذاکرات درباره غزه سخنگوی وزارت امور خارجه در گفت‌وگو با شهرآرانیوز: ترکیب تیم مذاکره‌کننده بر اساس روند مذاکرات و موضوعات دستورکار تنظیم می‌شود فرصتی به دیپلماسی برای منافع کشور آمار شهدای غزه به ۵۱ هزار و ۲۰۱ تن رسید (۳۱ فروردین ۱۴۰۴) فارن‌پالسی از نیم نگاه آمریکا به ثروت‌های معدنی پاکستان پرده برداشت آیت‌الله علم‌الهدی: موزه دفاع مقدس اولویت نخست برنامه تفریحی‌فرهنگی زائران شود سخنگوی سازمان ملل: بیش از ۲ میلیون نفر در غزه در محاصره رژیم صهیونیستی هستند گزارش یونیسف از وضعیت اسف‌بار بیمارستان‌های کودکان در غزه | شرایط بسیار دشوار است کویت از نتایج دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا استقبال کرد مهاجرانی: دولت از رفع تحریم‌ها و تأمین حقوق ملت استقبال می‌کند امیر خاموشی: هوانیروز برای انجام مأموریت‌های رزمی و پشتیبانی در آمادگی کامل قرار دارد قالیباف قانون اجازه افزایش سهام سرمایه دولت در بانک بین‌المللی ترمیم و شرکت آی‌اف‌سی را ابلاغ کرد هیئتی از حماس با وزیر خارجه ترکیه دیدار کرد کمیسیون امنیت ملی مجلس با حضور عضو تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای، تشکیل جلسه خواهد داد حمایت یک حساب غیررسمی متعلق به بن‌سلمان، ولیعهد عربستان، از ایران و فلسطین تحلیل سی‌ان‌ان از سفر وزیر دفاع عربستان به تهران | ریاض معتقد به غیرقابل پیش‌بینی بودن گفت‌و‌گو‌های ایران و آمریکاست اولین حضور معاون جدید پارلمانی دولت در صحن مجلس شورای اسلامی (۳۱ فروردین ۱۴۰۴) + فیلم مجلس با مسکوت‌ماندن طرح مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی مخالفت کرد تحلیلگر مسائل سیاسی: حل سریع مشکلات ایران و آمریکا بعید است | نتیجه مذاکرات به رفتار طرف مقابل بستگی دارد یک هواپیمای سبک در «ایلینوی» آمریکا سقوط کرد و ۴ نفر کشته شدند زلنسکی: باوجود اعلام آتش‌بس، روسیه به حملات خود ادامه می‌دهد رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس: طرح مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی، مولدسازی را تسریع و بهبود می‌بخشد
سرخط خبرها

کارشناس مسائل بین‌الملل: طالبان چاره‌ای جز تن دادن به واقعیت ندارد

  • کد خبر: ۱۴۲۵۴۹
  • ۱۰ دی ۱۴۰۱ - ۰۹:۳۱
کارشناس مسائل بین‌الملل: طالبان چاره‌ای جز تن دادن به واقعیت ندارد
یک استاد دانشگاه با بیان این که مساله منع تحصیل زنان از سوی طالبان ناشی از تفکر و ایدئولوژی آنان است، گفت: در دنیای جهانی شده کنونی و تکنولوژی‌های ارتباطاتی و اطلاعاتی آگاهی عمومی در جامعه افغانستان تا اندازه‌ای بالا می‌رود به‌طوری که طالبان چاره‌ای جز تن دادن به این واقعیت ندارد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ نوذر شفیعی در ارزیابی خود از منع تحصیل دختران در افغانستان توسط حکومت طالبان اظهار داشت: این تفکر طالبان از یک ایدئولوژی و یک سنت بر می‌خیزد، در واقع ایدئولوژی طالبان برای زن در این حد منزلت قائل است، براساس برداشت خودشان از دین اسلام این شیوه تعیین منزلت زنان شیوه دینی است.

وی تصریح کرد : همچنین این نحوه برخورد و در نظر گرفتن جایگاه برای زنان از سنت جامعه‌ای برمی‌خیزد که طالبان از آنجا بلند شدند، اساسا این جامعه پشتون برای زن محدودیت زیادی قائل هستند و آن را سنت خود می‌دانند، درست یا غلط باور طالبان اینگونه است.

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: قطعا اگر طالبان ۱۰ تا ۲۰ سال دیگر در صورتی که حکومت را در دست داشته باشند، تحت فشار داخلی و بین‌المللی ناچار هستند این قضیه را تغییر دهند، نمی شود نیمی از جامعه را از تحصیل محروم کرد.

شفیعی ادامه داد: فشار بین‌المللی صرفا عدم شناسایی طالبان به طور رسمی و یا حمایت کشورها از حقوق زنان نیست. دنیای جهانی شده کنونی و تکنولوژی های ارتباطاتی و اطلاعاتی آگاهی عمومی را در جامعه افغانستان تا اندازه ای بالا می برد که طالبان چاره ای جز تن دادن به این واقعیت ندارد.

این کارشناس مسائل سیاسی همچنین بیان کرد: هر اندازه طالبان به این نوع اقدامات خود ادامه دهند هم به حکومت خودشان آسیب وارد کرده اند از جهت این که فشارهای بین المللی و داخلی علیه خود را افزایش می دهند، هم به زیان جامعه افغانستان است زیرا محرومیت بخش مهمی از تحصیل، جامعه را از خدمات آنها محروم می کند.

وی خاطرنشان کرد : بنابراین تحت این شرایط طالبان دیر یا زود ناچار هستند به واقعیت تحصیل زنان تن دهند و هر چقدر تاخیر پیش آید به خودشان آسیب وارد می‌شود.

این استاد دانشگاه درباره آمادگی ایران برای کمک به تحصیل زنان افغانستان به صورت مجازی نیز اظهار داشت: راه بینابینی استفاده از فضای مجازی است ایران به دلیل دارا بودن زبان فارسی و منابع آن می تواند در این مساله ورود کند، در نتیجه این خلاء هم پوشش داده می شود.

وی در پایان افزود: این مساله نیز بستگی دارد به این که طالبان از این موضوع استقبال می کند یا خیر، البته ایران می‌تواند کلاس های پیام نور را همان طور که برای دانشجویان ایران به صورت مجازی برگزار می کرد برای دانشجویان افغان نیز برگزار کند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->