محققان دلایل متقاعدکننده فراوانی در رابطه با فواید بدنسازی برای خانمها یافتهاند. اغلب خانمهای ورزشکار، بیشتر وقتشان را در باشگاه با تمرینهای هوازی سپری میکنند و زمان کمی به بدنسازی که بدن را به چالشی واقعی میکشد، اختصاص میدهند. البته لازم نیست که تمرین با وزنه به شیوهای مردانه و با استفاده از وسایل و تجهیزاتی خاص انجام شود.
کاهش چربی بدن
اگر یک خانم با بدنی معمولی، بهمدت ۲ ماه، هفتهای دوسه جلسه وزنه بزند، کمتر از یک کیلوگرم عضله اضافه میکند و حدود ۱.۵کیلوگرم چربی از دست میدهد. با افزایش توده عضلانی، سوختوساز بدن هم در هنگام استراحت افزایش مییابد و در طول شبانهروز، کالری بیشتری خواهید سوزاند. بهطورکلی با افزایش حدود ۴۵۰گرم عضله، روزانه ۳۵ تا ۵۰ کالری بیشتر سوزانده میشود.
افزایش قدرت بدون افزایش حجم
زنان برخلاف مردان از وزنهزدن حجیم نمیشوند، زیرا میزان هورمونهای عضلهساز بدنشان، ۱۰ تا ۳۰ برابر کمتر از مردان است. بااینحال، بدنشان شکیل و تراشیده خواهد شد.
کاهش خطر پوکی استخوان
محققان دریافتهاند که ۶ ماه وزنهزدن میتواند تراکم مواد معدنی ستون مهرهها را تا ۱۳درصد افزایش دهد و درنتیجه موجب بهبود شکل استخوانها شود. اینگونه ورزش در کنار مقدار کافی کلسیم روزانه، بهترین دفاع خانمها دربرابر پوکی استخوان است.
کاهش خطر آسیب، کمردرد و آرتریت
وزنهزدن، نهتنها عضلات را تقویت میکند، باعث تقویت و استحکام مفاصل هم میشود. تقویت مفاصل به پیشگیری از آسیبدیدگی کمک میکند. یک تحقیق دوازده ساله که اخیرا به پایان رسید، نشان داد که تقویت عضلات کمر، به میزان ۸۰درصد، باعث کاهش یا تخفیف کمردرد میشود. مطالعات دیگر، حاکی از تخفیف درد آرتریت استخوان و تقویت مفاصل در اثر وزنهزدن هستند.
کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه
هر ورزشی به طور چشمگیری خطر ابتلا به سرطان سینه را که رایجترین نوع سرطان در بین زنان است، کاهش میدهد. بدنسازی قدرتی موجب میشود بدن هورمونی به نام «آیریزین» را تولید کند. کاهش هورمون استروژن و تولید هورمون آیریزین از فواید تمرین با وزنه است که در کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه نقش اساسی دارند.