دستورالعمل اسقاط وسایل نقلیه فرسوده منتشر شد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) + جزئیات سهام‌داران، سردرگم در میان ریسک‌ها | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۵ آبان ۱۴۰۳) تحویل واحدهای مسکونی به خانواده‌های جان‌باختگان حادثه معدن طبس، طی ۲ روز آینده کاهش ۵۳ هزار تومانی قیمت طلا در مشهد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) عزل مدیران ارشد مبارزه با پولشویی سه بانک کشور قیمت امروز خودرو‌های خارجی کارکرده در مشهد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) | ماکسیما یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۱۵ آبان ۱۴۰۳) | پژو ۲۰۶ را ۲۹۵ میلیون تومان در مشهد بخرید نگرانی صاحبان صنایع مشهد از قطعی گاز | آوار سرما روی خط تولید عقب‌نشینی قیمت‌ها در بازار دلار و طلا | قیمت امروز ارز، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۵ آبان ۱۴۰۳) تشکیل ۸۳۰ فقره پرونده قاچاق در شش‌ماهه نخست ۱۴۰۳ در اداره کل اموال تملیکی خراسان رضوی بررسی قیمت امروز تلفن‌های همراه (۱۵ آبان ۱۴۰۳) کف و سقف قیمت نان سنگک در تهران مشخص شد هزینه ساخت نهضت ملی مسکن به متری ۱۸ میلیون تومان رسید عرضه ربع‌سکه ۱۴۰۳ در حراج شنبه آینده (۱۹ آبان ۱۴۰۳) | سکه۱۴۰۴ در راه است با افزایش تعرفه رجیستری آیفون، واردات گوشی مسافری به‌صرفه است؟ قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) | گوجه فرنگی را چند بخریم؟ چرا آمار بازار مسکن دیگر اعلام نشد؟ | بی‌اطلاعی مردم از آمار، به ضرر بازار مسکن ارزش سهام عدالت چقدر است؟ (۱۵ آبان ۱۴۰۳) پیش بینی بورس امروز سه‌شنبه (۱۵ آبان ۱۴۰۳) پیش بینی قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه (۱۵ آبان ۱۴۰۳) جلسه هیأت عالی واگذاری به ریاست وزیر اقتصاد برگزار شد نرخنامه جدید نان حجیم و نیمه حجیم در مشهد اعلام شد (۱۴ آبان ۱۴۰۳) نتیجه انتخابات آمریکا چه تأثیری بر بازار نفت خواهد گذاشت؟ صف متقاضیان مسکن ملی به حدود یک میلیون نفر رسیده است آغاز نظارت و شناسایی واحد‌هایی که در فضای باز از گرماتاب‌ها استفاده می‌کنند | قطع گاز واحدهای صنفی متخلف قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۱۴ آبان ۱۴۰۳) | آریزو ۸ دو میلیارد و ۳۵۳ میلیون تومان موج جدید ترس سهام‌داران برای سرمایه‌گذاری در بورس به راه افتاد | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۴ آبان ۱۴۰۳) عرضه سکه ۱۴۰۳ و تخلیه حباب سکه‌های ۸۶ کدام خودرو‌های داخلی را با کمتر از ۵۰۰ میلیون تومان می‌توان خرید؟ (۱۴ آبان ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

کشاورزان خراسان رضوی مراقب سرمازدگی محصولات کشاورزی خود باشند

  • کد خبر: ۱۴۴۲۲۷
  • ۱۸ دی ۱۴۰۱ - ۱۵:۵۰
کشاورزان خراسان رضوی مراقب سرمازدگی محصولات کشاورزی خود باشند
رئیس اداره پیش‌بینی هواشناسی خراسان رضوی به کشاورزان و باغداران استان درباره سرمازدگی محصولات کشاورزی و باغی هشدار داد.

به گزارش شهرآرانیوز، یحیی قائنی‌پور، رئیس اداره پیش‌بینی اداره کل هواشناسی خراسان رضوی، گفت: با توجه به اینکه در هفته جاری کاهش محسوس دما در پیش خواهیم داشت، مسلما کشاورزان، دامداران و باغداران باید تمهیدات همیشگی را در هوای سرد مدنظر داشته باشند.
به گفته وی، همچنین باید تمهیدات لازم برای تأمین سوخت و مدیریت منابع انرژی و جلوگیری از سرمازدگی و خسارت محصولات کشاورزی را بیندیشند. کشاورزان تنظیم دمای گلخانه‌ها را متناسب با سرمای پیش‌رو به‌خصوص در مناطق شمالی استان در نظر داشته باشند.

قائنی‌پور تأکید کرد که مرغداری‌ها و دامداری‌ها هم با کاهش دما، احتمال برف و باران را مدنظر داشته باشند تا شاهد تلفات در این بخش نباشیم.
وی توصیه کرد: همراه‌داشتن تجهیزات زمستانی برای تردد‌های جاده‌ای و خودداری از صعود به ارتفاعات و عملیات کوهنوردی و توجه به هشدار‌های اداره هواشناسی در این هفته ضروری است.

راهکار‌هایی برای جلوگیری از سرمازدگی محصولات باغی

علائم یخ‌زدگی در صبح روز بعد از یخبندان به‌صورت زیر ظاهر می‌شود:

– برگ‌های آسیب‌دیده به رنگ سبز تیره در خواهند آمد. اگر خسارت شدید نباشد و فقط بخشی از برگ به این شکل تبدیل شود، برگ روی درخت باقی می‌ماند.
– در مناطق سردسیر خسارت عموما به شکوفه‌ درختان وارد می‌شود. شکوفه‌های آسیب‌دیده ظاهری قهوه‌ای تا سیاه پیدا می‌کنند و ظرف چند روز می‌ریزند. در این صورت درخت فاقد میوه در آن سال خواهد شد.


روش‌های مقابله با سرمازدگی به دو دسته تقسیم می‌شود:

الف) اقداماتی که قبل از فرارسیدن شب‌های یخبندان انجام می‌شود.

۱- انتخاب مکان مناسب: از مهم‌ترین روش‌های مقابله با سرمازدگی انتخاب مکان مناسب کاشت گیاه است. انتخاب مکان مناسب به عواملی مانند شکل زمین، شیب، بافت خاک، جهت باد و‌… بستگی دارد. خطر یخبندان در دامنه‌های جنوبی کمتر از دامنه‌های شمالی است.
۲- خاک مناسب: هر‌چه عمق خاک بیشتر باشد، توانایی جذب گرمای بیشتری‌ دارد. همچنین خاک‌های تیره‌رنگ‌ قدرت بیشتری در جذب اشعه‌های خورشید دارند و نسبت به خاک‌های روشن دیر‌تر سرد می‌شوند.
۳- انتخاب ارقام مناسب: استفاده از ارقامی که در مرحله گلدهی تحمل بیشتری نسبت به سرما دارند، یک اقدام بسیار مهم است. همچنین، برخی ارقام دیرتر به گل می‌رسند و سرمای بهاره را پشت سر می‌گذارند.
۴- انتخاب پایه مناسب: پیوندزدن بر روی پایه‌های مقاوم به سرما می‌تواند بسیار مفید باشد.
۵- کوددهی: استفاده از کود ازته در مناطق سردسیر در پاییز توصیه نمی‌شود. از طرف دیگر مصرف کود پتاسه و کود‌های حیوانی باعث ایجاد گرما و کاهش خطر سرمازدگی می‌شود.
۶- بادشکن: احداث بادشکن و موانع فیزکی مانند دیوار از ورود هوای سرد به باغ جلوگیری می‌کند.
۷- هرس بموقع: هرس زودهنگام در مناطق سردسیر و قبل از شروع سرما آسیب فراوانی به درخت می‌رساند. در این مواقع بایستی هرس را تا اواخر اسفند و پس از رفع خطر سرمازدگی به تعویق انداخت.

ب) اقداماتی که در شب‌های یخبندان انجام می‌شود.

۸- استفاده از وسایل گرمایشی: استفاده از وسایلی مانند بخاری برای گرم‌کردن موقت محیط سودمندند. در مکان‌های پست و بلند، بخاری‌هایی در پستی‌ها می‌گذارند تا حرارت به سمت بالا حرکت کند و محیط را گرم کند.
۹- آبیاری بارانی: آبیاری بارانی گیاهان از روش‌های حفاظت گیاهان از سرما و یخبندان است. این روش درباره گیاهان یک‌ساله و گیاهان دائم مانند درختان استفاده می‌شود. در این روش آب روی شاخه و برگ نباتات یخ می‌زند. هر گرم آب در حال یخ زدن حدود ۸۰ کالری گرما آزاد می‌کند که باعث حفاظت گیاه از سرما می‌شود. تا زمانی که مخلوط آب و یخ روی شاخ و برگ گیاه باشد، درجه حرارت مساوی صفر است و در نتیجه دما‌های زیر صفر به گیاهان آسیب نمی‌رساند.
۱۰- آبیاری سطحی: غرقاب‌کردن از روش‌های قدیمی مقابله با سرمازدگی باغات است. آب آبیاری درجه حرارت بیشتری از باغ دارد و بدین صورت از کاهش درجه حرارت سطح زمین جلوگیری می‌کند.
۱۱- پوشش درختان: در این روش درختچه‌ها و نهال‌های جوان را توسط شاخ و برگ درختان پوشش می‌دهند. همچنین می‌توان درختان را به‌وسیله پلاستیک پوشش داد.
۱۲- استفاده از مه‌پاش: با استفاده از مه‌پاش و ایجاد مه در محیط، می‌توان از کاهش دمای محیط جلوگیری کرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->