ذوالفقاری | شهرآرانیوز؛ بهنظر میرسد اگر جوانان بتوانند به درک درستی از نحوه ارتباط مؤثر و توانایی کنترل زندگی مشترک برسند، میتوانند عملکرد بهتری دربرابر چالشهای زندگی زناشویی داشته باشند، بنابراین با سرمایهگذاری در حوزه فرهنگسازی و آموزش صحیح برخی مبانی، میتوان بسیاری از مشکلات زوجها را برطرف کرد.
این خلأ جدی و ورود کماثر یا مقطعی متولیان فرهنگی به این حوزه موجب شد سازمان فرهنگی شهرداری مشهد بهمنظور تحکیم بنیان خانواده و کاهش نرخ طلاق در میان جوانان، با اجرای ایده تشکیل باشگاه اجتماعی همسران یا همان باشگاه «باهم» در مشهد، به شکل متمرکز برای تقویت روابط زوجین در سالهای ابتدایی زندگی زناشویی ورود کند.
برای جویا شدن از جزئیات فعالیتهای باشگاه بهسراغ عباس نظافت، مدیر فرهنگسرای خانوادهوجمعیت سازمان فرهنگیواجتماعی شهرداری مشهد، رفتهایم.
عباس نظافت، از هدفگذاری باشگاه «باهم» برای اصلاح پنج خطای ارتباطی زوجهای جوان در سالهای ابتدایی زندگی زناشویی خبر داد و گفت: روند افزایشی طلاق در میان زوجهای جوان و سر گرفتن زندگیهای ناپایدار بهدلیل کمبود آگاهی ازراهکارهای تشکیل زندگی موفق زناشویی، جزو چالشهای مهم این روزهای جامعه است.
این روند افزایشی طلاق با صرفنظر از مشکلات اقتصادی امروز که گریبانگیر نسل جوان هم شده است، دارای دلایل مهمتری نیز هست که ریشه در مباحث اجتماعی، تربیتی و فرهنگی برای برقراری ارتباط زوجها با یکدیگر دارد. متولی باشگاه اجتماعی همسران مشهدی با بیان اینکه باشگاه باهم پس از گذر از مراحل پژوهشی و علمی بیشمار به مرحله اجرا رسیده است، اظهار کرد: با هدف تحکیمبخشی به بنیاد خانواده و کیفیتبخشی به زندگی زوجهای مشهدی، پژوهشی را محققان دانشگاه فردوسی مشهد انجام دادند تا دلایل و عوامل مؤثر بر افزایش طلاق در میان زوجهای مشهدی را بررسی کنند.
وی با اشاره به پنج باور ارتباطی غیرمنطقی درمیان زوجها و اهمیت اصلاح آنها در تحکیم زندگی زوجهای جوان گفت: سازمان فرهنگی شهرداری مشهد نیز در راستای اصلاح این پنج باور، تصمیم به برگزاری سلسلههمایشها، کارگاهها، اردوها و حتی برنامههایی نظیر سینما درقالب باشگاه «باهم» گرفت. این باشگاه اجتماعی، یک برنامه آموزشی ۹ ماهه است که از مباحث اولیه در بنیانهای ارتباطی زن و مرد شروع میشود و درنهایت زوجها را بهسمت فرزندآوری سوق میدهد و نقش آن در تقویت نهاد خانواده را تفهیم میکند.
مدیر فرهنگسرای خانوادهوجمعیت سازمان فرهنگیواجتماعی شهرداری مشهد با اشاره به اینکه در نخستین گام، ۶ هزار زوج مشهدی در این باشگاه پذیرش شدند، تصریح کرد: باشگاه، تیرماه امسال افتتاح شد و از ابتدای آبان، فعالیت باشگاه و همیاران آن در مناطق سیزدهگانه مشهد آغاز شد. نظافت افزود: تاکنون ۹ همایش برای بیش از ۱۰ هزار نفر از زوجها در مجتمع شهدای سلامت دانشگاه علومپزشکی مشهد برگزار شده است که مفاهیم و باورهایی همچون بنیانهای روانی زن و مرد، مفهوم زوجیت و تفاوت زن و مرد در آنها تفهیم و تشریح شده است.
نظافت با بیان اینکه هدف فاز دوم طرح، تشریح دیگر باورهای غیرمنطقی در روابط زوجها خواهد بود، افزود: در فاز دوم تصمیم گرفتهایم دیگر باورهای غلط در روابط زناشویی را در همایشهایی همچون «ارتباط مؤثر و روابط زناشویی» به زوجین آموزش دهیم. همچنین ۲۰ بهمن امسال، دومین مرحله طرح برای ۸ هزار زوج دیگر اجرا خواهد شد.
وی در زمینه نحوه اطلاعرسانی و راههای ارتباطی برای شرکت در این طرح، توضیح داد: این باشگاه برای عموم شهروندان برنامهریزی شده است و برای شرکت در دورههای آن از طریق بیلبوردهای شهری و همیارانی که در مناطق سیزدهگانه مشهد درحال فعالیت هستند، اطلاعرسانی میشود. علاوهبر این، زوجها میتوانند با ارسال عدد ۸ به سرشماره ۱۰۰۱۰۸ برای عضویت در باشگاه اعلام آمادگی کنند.