به گزارش شهرآرانیوز؛ مهدی دونده در این باره گفت: با توجه به اینکه روزانه بالغبر ۶۰۰ کامیون ترانزیت از مرز دوغارون صادرات کالا را انجام میدهند و همچنین بیش از ۳۰۰۰ مسافر از این طریق تردد دارند، نیاز است تمامی تمهیدات برای توسعه و رونق این گذرگاه مرزی در دستور کار دستگاههای مربوطه قرار گیرد.
وی با اشاره به اجرای طرح جامع پایانه مرزی دوغارون با اعتباری بالغبر ۲ هزار میلیارد ریال در آیندهای نزدیک، افزود: در همین راستا تفاهمنامه واگذاری اراضی گمرک دوغارون برای عملیاتی شدن این پروژه بزرگ به امضای اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای و گمرکات خراسان رضوی رسید.
دونده بیان کرد: با توجه به انجام مراحل پایانی فرآیند مناقصه و انتخاب پیمانکار برای مراحل ابتدایی و آغاز این طرح بزرگ، کلیه اقدامات لازم شامل برگزاری جلسات و نشستهای تخصصی برای تسریع در اجرای هرچه جامعتر این پروژه برگزار شده است.
وی مطرح کرد: پایانه مرزی و گمرک دوغارون در ۱۸ کیلومتری شهر تایباد و همجوار با کشور افغانستان، یکی از پنج پایانه برتر اقتصادی کشور است.
فرماندار تایباد خاطرنشان کرد: بیشترین حجم کار این گمرک، ترانزیت کالا از طریق بندرعباس است. کالاهای بازرگانان افغانستانی، پاکستانی و گاه هندی و دیگر ملل همسایه افغانستان از طریق کشورهای حوزه خلیجفارس به گمرکهای بندرعباس و بندرلنگه منتقل و از آنجا به گذرگاه رسمی دوغارون ترانزیت میشود.
وی اعلام کرد: انواع مصالح ساختمانی، میلگرد، بنزین و گاز مایع از مهمترین اقلام صادراتی به افغانستان است. همچنین گمرک دوغارون دروازه طلایی برای تجارت و ترانزیت کالا بهشمار میرود و یکی از پرترددترین معبرهای زمینی کشور در بخش کالا و مسافر است.
دونده تصریح کرد: امیدواریم با اجرایی شدن طرح جامع پایانه مرزی دوغارون بتوانیم گامهای مؤثری در توسعه اقتصاد و ایجاد اشتغال پایدار در این شهرستان مرزی برداریم.
وی یادآور شد: سالانه ۱.۵ میلیارد دلار صادرات، ۳ میلیارد دلار ترانزیت خروجی و ۲۰ میلیون دلار واردات از طریق مرز دوغارون بین ایران و افغانستان انجام میشود.
خراسان رضوی ۳۰۲ کیلومتر مرز مشترک با افغانستان دارد و شهرستانهای تربتجام، صالحآباد، تایباد و خواف این استان در نوار مرز مشترک ایران و افغانستان قرار دارند.
منبع: ایسنا