شکایت ایران از ادعا‌های بی‌اساس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قالیباف بر لزوم فعال‌سازی کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و برزیل تاکید کرد مسلح شدن گروه نزدیک به داعش در غزه توسط نتانیاهو مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی با جولانی دیدار کرد مراسم برائت از مشرکین برگزار شد | درخواست حجاج بیت الله الحرام بر تحریم رژیم صهیونیستی گفت‌وگوی تلفنی روسای جمهور ایران و تاجیکستان به مناسبت عید قربان شمار شهدای خبرنگار در حملات رژیم صهیونیستی به غزه به ۲۲۵ نفر رسید پنتاگون درباره شکست آمریکا در یمن تحقیق می‌کند سفیر ایران در روسیه: پوتین به زودی به تهران سفر می‌کند پیام رهبر معظم انقلاب به حجاج بیت‌الله الحرام | دولت‌های مسلمان باید همه راه‌های کمک‌رسانی به رژیم صهیونی را مسدود کنند عراقچی: جزئیات مذاکرات هسته‌ای محرمانه است | پیشنهاد آمریکا در حال بررسی است (۱۴ خرداد ۱۴۰۴) مقاومت سوریه مسئولیت حمله به جولان اشغالی را برعهده گرفت ویدئو| روایت صالحی از بی‌وفایی عجیب چینی‌ها در قرارداد هسته‌ای UCF دیده‌بان حقوق بشر: حمله آمریکا به بندر رأس عیسی یمن جنایت جنگی است آکسیوس: آمریکا پیش‌نویس قطعنامه ضد صهیونیستی شورای امنیت را وتو می‌کند افزایش آمار شهدا در زندان‌های اشغالگران به ۷۱ نفر استرداد روزانه ۴ هزار تبعه غیرمجاز افغانستانی از مرز دوغارون ایلان ماسک: کنگره در حال ورشکست‌کردن آمریکاست روسیه برای مشارکت در مذاکرات ایران-آمریکا پیشنهاد داد تاکید رؤسای جمهور ایران و آذربایجان بر اجرای تفاهم‌نامه‌های همکاری اقتصادی پزشکیان و امیر کویت تلفنی گفت‌و‌گو کردند نگهداری بیش از ۱۰ هزار اسیر فلسطینی در زندان‌های رژیم اشغالگر پیشنهاد آتش‌بس زلنسکی به روسیه گفت‌وگوی تلفنی پزشکیان با امیر قطر| تأکید بر تقویت پیوندهای دوجانبه و تلاش برای توقف جنایات در غزه وال‌استریت‌ژورنال: واشنگتن انتظار داشت تهران پیشنهاد اولیه را رد کند | احتمالا مذاکرات این هفته از سر گرفته می‌شود زاخارووا: مسیر حل‌وفصل مسائل پیرامون برنامه هسته‌ای ایران از راه دیپلماسی می‌گذرد وزیر کشور: وظیفه ماست که راه امام(ره) و شهیدان را ادامه دهیم برنامه آمریکا برای حمایت از قطعنامه ضدایرانی اروپا در آژانس
سرخط خبرها

لایحه الحاق ایران به سازمان همکاری شانگهای به تائید شورای نگهبان رسید+ جزئیات

  • کد خبر: ۱۴۷۷۲۱
  • ۰۸ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۵:۳۰
لایحه الحاق ایران به سازمان همکاری شانگهای به تائید شورای نگهبان رسید+ جزئیات
سخنگوی شورای نگهبان گفت: لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به سازمان همکاری شانگهای در شورای نگهبان بررسی و مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.

به گزارش شهرآرانیوز، هادی طحان‌نظیف سخنگوی شورای نگهبان در گفتگو با بخش خبری ساعت ۱۴ از تایید لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به سازمان همکاری‌های شانگ‌های در شورای نگهبان خبر داد و گفت: این لایحه در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید و به شورای نگهبان آمد، اما در مرحله قبل با اشکالات و ابهاماتی مواجه شد.

سخنگوی شورای نگهبان با بیان اینکه در گذشته مشروح این ابهامات و اشکالات را ذکر کردم، اظهار داشت: عمده ایرادات مربوط به اصول ۱۵ و ۱۷ قانون اساسی بود. در مورد ضمائم نیز ابهام‌هایی وجود داشت. اشکالات و ابهامات در روز سه‌شنبه هفته گذشته در مجلس برطرف شد و اعضای شورای نگهبان در جلسه‌ای اصلاحات را بررسی و این لایحه را مغایر شرع و قانون اساسی ندانستند.

طحان‌نظیف در ادامه بیان داشت: این لایحه ضمایم و موافقت‌نامه‌هایی در مورد مسائل مختلف دارد؛ هر کشوری هم که بخواهد با سازمان همکاری‌های شانگ‌های همکاری داشته باشد، باید این ضمایم و موافقت‌نامه‌ها را به تصویب برساند. طبق اصول ۷۷ و ۱۲۵ قانون اساسی این ضمایم و موافقت‌نامه‌ها باید به تصویب مجلس شورای اسلامی می‌رسید.

سخنگوی شورای نگهبان درباره زمان ارسال این تاییدیه به مجلس شورای اسلامی و دولت نیز گفت: ما امروز نامه رسمی خودمان را به مجلس شورای اسلامی ارسال می‌کنیم. رئیس‌مجلس نیز به رئیس‌جمهور ارسال می‌کند و رئیس‌جمهور ابلاغ خواهد کرد.

وی ضمائم، موافقتنامه‌ها و جزئیات این لایحه را هم این‌گونه برشمرد: منشور سازمان همکاری‌های شانگهای، اصلاحات همین منشور، معاهده شانگ‌های در مورد مبارزه با تروریسم، همکاری‌های اقتصادی منطقه‌ای و راه‌اندازی فرآیند ایجاد شرایط مطلوب تجاری و سرمایه‌گذاری، مزایا و مصونیت‌های سازمان همکاری‌های شانگهای، مبارزه با مواد‌های مخدر و روان‌گردان، همکاری برخی وزارتخانه‌ها همچون امور خارجه و دادگستری با این سازمان، شرایط متبوع جهت حمل و نقل بین‌المللی جاده‌ای، و تنظیم و تهیه بودجه سازمان.

این عضو حقوقدان شورای نگهبان اعلام کرد که مشروح مصوبات این لایحه به زودی در اختیار رسانه‌ها قرار خواهد گرفت.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->