روایت عراقچی از طرح پیشنهادی ایران به اروپا | راهی برای حرکت به جلو وجود دارد اعمال فشار آمریکا برای جلوگیری از تصویب قطعنامه ایران، روسیه و چین قطعنامه شورای امنیت درباره غزه بازهم توسط آمریکا وتو شد | الجزایر: مردم غزه ما را ببخشید(۲۷ شهریور ۱۴۰۴) اعتراف ارتش اسرائیل به هلاکت ۴ نظامی خود در غزه سردار رادان: دشمن صهیونیستی در جنگ ۱۲ روزه دچار اشتباه استراتژیک شده بود حمله موشکی یمن به سرزمین‌های اشغالی + فیلم و عکس (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) رئیس جمهور: شهریار، شاعر زندگی بود ایروانی: ایران به حمایت از مردم سوریه ادامه خواهد داد | هرگونه تلاش برای تحمیل تجزیه سوریه، غیرقابل قبول است شورای امنیت سازمان ملل فردا جمعه درباره قطعنامه علیه ایران رای‌گیری می‌کند (۲۸ شهریور ۱۴۰۴) حمله انتحاری داعش در پاکستان ۴ کشته برجای گذاشت (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) القسام: غزه به گورستان نظامیان اسرائیلی تبدیل خواهد شد ماکرون: فعال‌سازی مکانیسم ماشه علیه ایران قطعی است ترامپ: با تصمیم لندن برای شناسایی کشور مستقل فلسطین مخالفم | از پوتین ناامید شدم حملۀ پهپادی اوکراین به به تاسیسات نفتی گازپروم در «باشقیرستان» روسیه + فیلم (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) ماجرای دیده‌شدن شی نورانی در آسمان تهران، سمنان، مشهد و استان‌های خراسان چه بود؟ + فیلم (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) حمله پهپادی یمن به اراضی اشغالی + فیلم (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) حمله اسرائیل به جنوب لبنان + فیلم و عکس (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) مشاهده شی نورانی در آسمان تهران، سمنان، مشهد و استان های خراسان + فیلم و عکس (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) عملیات استشهادی در مرز فلسطین اشغالی با اردن + فیلم (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) عبدالملک الحوثی: کشورهای اسلامی از حمله اسرائیل به قطر درس بگیرند | نسل‌کشی در غزه با بمب‌های آمریکا، انگلیس و آلمان صورت می‌گیرد اجساد نظامیان کشته شده میان روسیه و اوکراین مبادله شدند+ فیلم گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و عربستان سعودی پرونده هسته‌ای ایران، محور رایزنی تلفنی عبدالعاطی و ویتکاف تقوی‌نژاد: بازطراحی ساختار سازمانی از مهم‌ترین اهداف کوچک‌سازی دولت است آینده نظام بازنشستگی در گرو تجمیع ساختارها و اصلاح بنگاه‌داری زیان‌ده جلسه فوق العاده هیئت دولت تشکیل شد (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) سراج: سیاسی کاری شورای حقوق بشر کار اشتباهی است
سرخط خبرها

لایحه دوفوریتی یادداشت تعهدات ایران در سازمان همکاری شانگهای به تصویب رسید

  • کد خبر: ۱۴۹۲۳۲
  • ۱۸ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۱:۱۳
لایحه دوفوریتی یادداشت تعهدات ایران در سازمان همکاری شانگهای به تصویب رسید
نمایندگان مجلس لایحه دوفوریتی یادداشت تعهدات جمهوری اسلامی ایران در راستای کسب جایگاه دولت عضو در سازمان همکاری شانگهای را به تصویب رساندند.

به گزارش شهرآرانیوز، نمایندگان در جلسه علنی امروز (سه‌شنبه، ۱۸ بهمن ماه) مجلس در جریان رسیدگی به لایحه دوفوریتی یادداشت تعهدات جمهوری اسلامی ایران در راستای کسب جایگاه دولت عضو در سازمان همکاری شانگهای، کلیات آن را با ۱۶۹ رأی موافق، ۲ رأی مخالف و ۴ رأی ممتنع از مجموع ۲۱۱ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.

همچنین نمایندگان پس از به تصویب رساندن کلیات آن، با ماده واحده این لایحه نیز با عنوان جزئیات با ۱۵۵ رأی موافق، ۲ رأی مخالف و ۷ رأی ممتنع از مجموع ۲۱۰ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.

در ماده واحده این لایحه دوفوریتی آمده است: یادداشت تعهدات جمهوری اسلامی ایران در راستای کسب جایگاه دولت عضو در سازمان همکاری شانگ‌های مشتمل بر یک مقدمه، هفت ماده و دو ضمیمه تصویب و اجازه مبادله اسناد آن داده می‌شود.

تبصره- رعایت اصول هفتاد و هفتم (۷۷)، یکصد و بیست و پنجم (۱۲۵) و یکصد و سی و نهم (۱۳۹) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در اجرای این موافقتنامه الزامی است.

ابوالفضل عموئی در تشریح این لایحه با بیان اینکه دو فوریت آن در جلسات هفته گذشته مجلس به تصویب رسید و این لایحه در روند عضویت ایران در سازمان همکاری شانگ‌های موثر است، گفت: بر اساس سیاست چندجانبه‌گرایی که جزء اهداف کلان جمهوری اسلامی ایران و تقویت همکاری با همسایگان بوده است، از شهریور ماه سال جاری یادداشت تعهدی میان وزرای خارجه سازمان شانگ‌های به امضا رسید که روند عضویت دائم جمهوری اسلامی ایران در این سازمان از طریق آن آغاز و روشن می‌شود.

نماینده مردم تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس در مجلس در ادامه با اشاره به برگزاری اجلاس سمرقند میان ایران و ۸ کشور عضو این سازمان یادآور شد: در این اجلاس متن یادداشت تعهدی به امضا رسید که در آن روند عضویت دائم جمهوری اسلامی ایران در این سازمان توضیح داده شده است و ۹ وزیر خارجه حاضر در آن این یادداشت را امضا کردند.

وی در ادامه با اشاره به این یادداشت ۷ بندی عنوان کرد: اولین بند آن به این موضوع اشاره دارد که وزیر خارجه کشورمان به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران به مفاد اصلی که مبتنی بر اصل حسن همجواری و مبارزه با تروریسم است، قائل بوده و به آن می‌پیوندیم.

عموئی ادامه داد: همچنین ایران باید ۴۹ سند تصویب شده از ابتدای تأسیس این سازمان را به امضا برساند که در لایحه قبلی که مجلس آن را تصویب کرد، این موضوع را به صورت رسمی پذیرفتیم. همچنین ماده ۲ نیز درباره حق عضویت بوده و مواد بعدی نیز درباره کرسی‌ها است.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه این لایحه همزاد لایحه قبلی است، خاطر نشان کرد: این لایحه روند عضویت جمهوری اسلامی ایران در سازمان شانگ‌های را به صورت روشن بیان می‌کند، لذا جهت بهره‌مندی از امتیازات اقتصادی و مبارزه با تروریسم، نیازمند امضای جزئیات آن نیز هستیم. 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->