حوالی یک استخر پر ماجرا | روایت شهرآرانیوز از چالش‌های پیرامون بوستان کوهسنگی اهدای ۴۰ هزار بسته معیشتی به محرومان خراسان رضوی در چهلم شهدای خدمت معاون استاندار خراسان رضوی: شهید رئیسی ویترین خدمت به محرومان بود آمادگی بیمارستان شهید کامیاب مشهد برای خدمت رسانی به زائران و مجاوران استعمال سالانه بیش از ۲۰ پاکت سیگار فرد را در معرض ابتلا به سرطان ریه قرار می‌دهد "گیسو" یوزپلنگ جدید در پارک ملی توران ماه خودمراقبتی: بیدارکردن توانایی بالقوه افراد برای مراقبت از خود اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در صندوق آینده‌ساز | سه میلیون تومان علی‌الحساب پرداخت شد (۱۳ تیر ۱۴۰۳) سفر به مشهد گران‌تر از قبل شد! در نشست هم‌اندیشی با کارشناسان تغذیه در مشهد مطرح شد: ۵۰ درصد بیماری‌ها با رژیم غذایی مرتبط هستند بیش از یک میلیون نفر زیر پوشش برنامه خطرسنجی بیماری‌های قلبی‌وعروقی قرار گرفتند اژه‌ای: در انتخابات، نقد جای خودش را به تخریب داده است کودک مرگ مغزی در مشهد به ۵ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۳ تیر ۱۴۰۳) علائم و چگونگی درمان «تب دنگی» | مبتلایان از مصرف پروفن و ژلوفن خودداری کنند زمان پیش‌فروش بلیت قطار‌های مسافربری ویژه تابستان اعلام شد پیش‌بینی رگبار باران و رعد و برق در برخی مناطق شمالی کشور (۱۳ تیر ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

آخرین اخبار چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری

توصیه‌های غربالگری برای ۴ نوع سرطان شایع در ایران

  • کد خبر: ۱۵۲۰۰۹
  • ۰۶ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۵:۲۷
توصیه‌های غربالگری برای ۴ نوع سرطان شایع در ایران
یک متخصص رادیوتراپی انکولوژی گفت: از جمله سرطان‌هایی که امکان غربالگری و تشخیص زودرس آن‌ها وجود دارد، سرطان سینه و سرطان دهانه رحم در زنان، سرطان پروستات در مردان، سرطان دستگاه گوارش و سرطان‌های کولورکتال است.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر امیر امیرآبادی در گفتگو با ایسنا اظهار کرد: در حال حاضر سرطان‌ها به عنوان مهمترین و شایع‌ترین عامل فوت بشر شناسایی شده‌اند و متاسفانه شیوع آن در کشور‌های در حال توسعه به نسبت متوسط جهانی بیشتر است؛ به همین دلیل اهمیت اقدامات تشخیصی و درمانی در این کشور‌ها بیشتر احساس می‌شود.

وی با اشاره به اینکه شایع‌ترین سرطان‌ها در جامعه جهانی سرطان ریه، پروستات و پستان است، گفت: اگرچه سرطان ریه در کشور ما شیوع کمتری دارد، در عوض سرطان‌های مخصوص کشور ما مثل سرطان مری و معده شیوع بالایی دارد و از متوسط جهانی بسیار بیشتر است.

این متخصص رادیوتراپی انکولوژی تاکید کرد: اقدامات تشخیصی در جریان تشخیص بیماری‌های سرطانی بسیار مهم است؛ زیرا هر چه بیماران زودتر تشخیص داده شوند، شانس درمان موثر و موفق آن‌ها بیشتر می‌شود.

امیرآبادی با اشاره به گزارش انجمن سرطان آمریکا گفت: بر اساس این گزارش در حال حاضر ۷۵ درصد سرطان‌ها با درمان‌های فعلی قابل درمان کامل است؛ البته اگر در مراحل ابتدایی تشخیص داده شود، شانس درمان سرطان را بسیار بیشتر و در بسیاری موارد نزدیک به ۱۰۰ درصد می‌کند؛ بنابراین تشخیص زودهنگام سرطان بسیار اهمیت دارد.

وی بیان کرد: از جمله سرطان‌هایی که امکان غربالگری و تشخیص زودرس آن وجود دارد، سرطان سینه و سرطان دهانه رحم در زنان، سرطان پروستات در مردان، سرطان دستگاه گوارش و سرطان‌های کولورکتال است.

وی توصیه کرد: ماموگرافی در خانم‌های ۴۰ تا ۵۰ ساله باید هر ۲ سال یک‌بار صورت گیرد و پس از آن به صورت سالانه تا سن ۷۵ سالگی انجام شود. همچنین اولین غربالگری سرطان باید در سن ۳۵ سالگی باشد.

امیرآبادی گفت: در مورد سرطان‌های دستگاه گوارش تحتانی یا همان ناحیه کولورکتال، بسته به اینکه چه میزان ریسک ایجاد سرطان برای بیمار وجود دارد، توصیه‌ها متفاوت است، اما توصیه عمومی برای افرادی با ریسک پایین این است که در سن ۴۵ سالگی با کولونوسکوپی غربالگری را شروع و هر ۱۰ سال این کار را تکرار کنند.

وی  افزود: در مورد سرطان پروستات توصیه فعلی این است که مردان از سن ۴۰ سالگی هر سال یک‌بار آزمایش PSA دهند و این موضوع تا سن ۸۰ سالگی ادامه یابد. همچنین برای سرطان دهانه رحم که جزو سرطان‌های شایع میان زنان است، توصیه این است که زنان سه سال پس از ازدواج و شروع روابط جنسی، آزمایش پاپ‌اسمیر را انجام دهند و بین یک تا ۲ سال یکبار این آزمایش را تکرار کنند تا در صورت بروز بیماری در مراحل اولیه تشخیص و درمان صورت گیرد.

این متخصص رادیوتراپی انکولوژی افزود: در مورد این چهار نوع سرطان توصیه می‌کنیم تمام افراد به صورت منظم غربالگری را به صورت دوره‌ای انجام دهند، زیرا آنچه مشخص است اینکه تشخیص زودرس باعث درمان موفق‌تر است.

منبع: ایسنا 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
در دور دوم، شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->