به گزارش شهرآرانیوز، به مناسبت این روز، سازمانهای متولی محیطزیست برنامههای مختلفی داشتند. حضور خبرنگاران استان در مرکز پایش آلایندههای زیستمحیطی شهرداری مشهد و آشنایی با فرایند کاری این مرکز هم یکی از این برنامهها بود.
مدیر محیطزیست و توسعه پایدار شهری شهرداری مشهد هم پس از این بازدید با حضور در جمع خبرنگاران و برگزاری نشستی خبری با اشاره به استقرار 103 ایستگاه و دستگاه سنجش آلایندهها در مشهد، اظهار کرد: این ایستگاهها شاخصهای مربوط به کیفیت هوا، آلایندگی صوتی، امواج الکترومغناطیس و اشعه ماورای بنفش «UV» را در اختیار ما میگذارد.
محمد پذیرا با اشاره به انجام مطالعات مربوط به پیشبینی کیفیت هوای شهر مشهد، گفت: برای این کار زیرساختهایی نظیر به دست آوردن سیاهه منابع آلاینده شهر و مطالعات مربوط به هواشناسی نیاز است که این اقدامات در حال انجام است و تا پایان سال آینده میتوانیم کیفیت هوای شهر مشهد را برای 24ساعت آینده پیشبینی کنیم.
وی با اشاره به وضعیت مناسب شهر مشهد در رابطه با وضعیت آلایندگی الکترومغناطیس افزود: خوشبختانه شهر مشهد بهعنوان اولین شهر در خاورمیانه سنجش وضعیت اشعه ماورای بنفش را انجام میدهد و برای این موضوع 10 ایستگاه اشعه یو وی در نقاط مختلف شهر نصب شده است.
پذیرا با اشاره به برخورد با 39هزار و 500مورد تخلف زیستمحیطی از ابتدای سال، گفت: 70درصد این برخوردها مربوط به آلودگی هوا بوده و 55درصد از موارد مربوط به آلودگی هوا در رابطه با معاینه فنی خودروها بوده است. خوشبختانه با اجرای طرح ال.ای.زد در مشهد اینگونه تخلفات زیستمحیطی بهطور قطع کاهش خواهد یافت.
وی افزود: همچنین 10درصد برخوردهای زیستمحیطی ما در رابطه با آلودگی صوتی و 5درصد مربوط به آلودگی نوری بوده و بقیه هم مربوط به دیگر موارد آلاینده بوده است.
مدیر محیطزیست و توسعه پایدار شهری شهرداری مشهد درباره ارائه سیاهه منابع آلاینده شهر مشهد توسط دانشگاه شریف نیز گفت: این سیاهه در حال تکمیل شدن است و به احتمال زیاد تا اوسط بهمنماه تحویل ما داده خواهد شد.
پایین آمدن کیفیت هوای مشهد
مسئول مرکز پایش آلایندههای زیستمحیطی شهرداری مشهد هم در این نشست خبری با اشاره به بدتر شدن وضعیت هوای مشهد در امسال نسبت به سال گذشته، اظهار کرد: امسال در شهر مشهد 31روز هوای پاک، 228روز هوای سالم، 44روز هوای ناسالم برای گروههای حساس و 2روز هوای ناسالم برای تمامی گروهها به ثبت رسیده است و این در حالی است که در 305روز ابتدایی سال97، 31روز هوای پاک و 38روز هوای ناسالم برای گروههای حساس ثبت شده است.
رضا اسماعیلی افزود: در 6ماه ابتدایی سال، مناطق شرقی و جنوبشرقی مشهد و یک بخش از بولوار خیام بیشترین بار آلایندگی را داشتهاند.
علیرضا ظهیری