تلسکوپ فضایی هابل با چهار تصویر جدید و زیبا ۳۵ سالگی‌اش را جشن گرفت پرسپولیس تنها نماینده ایران در مسابقات Efootball لیگ نخبگان آسیا تریلر جدید بازی Ghost of Yotei منتشر شد + زمان انتشار صورت خندان آسمان شب | زمان و شیوه رصد آرایش نادر ماه و زهره و زحل نتایج یک تحقیق جدید: کلاغ‌ها هندسه می‌فهمند! اولین شبکه ۱۰G جهان با سرعت دانلود ۱۰ گیگابیت‌برثانیه در چین راه‌اندازی شد ۲۵ درصد نسل Z فکر می‌کنند هوش مصنوعی خودآگاه شده است تسهیل‌گری سازمان تنظیم مقررات در زمینه هوش مصنوعی دولت برای آموزش هوش مصنوعی به دانش‌آموزان، معلمان و والدین پلتفرم رایگان آماده کرده است دانشمندان وجود اولین سیاهچالۀ بدون ستاره در کهکشان راه شیری را تأیید کردند پاول دورف: فرانسه می‌خواهد به پیام‌های رمزگذاری‌شده کاربران تلگرام دسترسی داشته باشد دولت و ایرانسل با همکاری هم دستیار هوشمند ارائه خدمات معرفی می‌کنند نخستین بارش شهابی سال در راه آسمان ایران افتتاح غیررسمی بزرگ‌ترین موزه تمدنی جهان در مصر نتیجه تحقیقات جدید: در بسیاری از خمیردندان‌ها ‌فلزات خطرناک وجود دارد کشف شواهدی جدید از وجود حیات باستانی در مریخ قابلیت شگفت‌انگیز ChatGPT: شناسایی موقعیت مکانی عکس‌ها پروژه‌های بلندپروازانه برای زندگی بشر زیر آب انسان‌ها و ربات‌های انسان‌نما در مسابقه دو ماراتن چین رقابت کردند + فیلم انتشار آگهی مسکن بدون ثبت اطلاعات ملک در سامانه املاک و اسکان ممنوع است
سرخط خبرها

«تلسکوپ فضایی رومن» ناسا چطور می‌‌تواند نگاه به گذشته کهکشان‌ها را متحول کند؟ + عکس

  • کد خبر: ۱۵۳۲۷۲
  • ۱۳ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۵:۰۱
«تلسکوپ فضایی رومن» ناسا چطور می‌‌تواند نگاه به گذشته کهکشان‌ها را متحول کند؟ + عکس
«جیمز وب» و سایر تلسکوپ‌های فضایی به ما اجازه می‌دهند به روش‌های محدود به گذشته نگاه کنیم. با این حال، ناسا می‌خواهد با «تلسکوپ فضایی رومن» (Nancy Grace Roman Space Telescope) این روش را تغییر دهد.
کاظم کلانتری
خبرنگار کاظم کلانتری

شهرآرانیوز - رصد کهکشان‌ها یا اجرام دوردست در فضا مانند نگاه‌کردن به گذشته است؛ چون نور این اجسام سال‌ها طول می‌کشد تا از نقطه مبدأ آن‌ها به عدسی تلسکوپ‌های ما برسد. به این ترتیب، «جیمز وب» و سایر تلسکوپ‌های فضایی به ما اجازه می‌دهند به روش‌های محدود به گذشته نگاه کنیم. با این حال، ناسا می‌خواهد با «تلسکوپ فضایی نانسی گریس رومن» یا «تلسکوپ فضایی رومن» (Nancy Grace Roman Space Telescope) این روش را تغییر دهد.

آرون یونگ، دانشجوی فوق دکتری مرکز پرواز فضایی گودارد ناسا در گرین‌بلت، تلکسوپ‌های «جیمز وب» و «هابل» گفته است:

«تلسکوپ‌های فضایی «هابل» و «جیمز وب» برای مطالعه اجرام نجومی در عمق و از نزدیک بهینه‌سازی شده‌اند، بنابراین استفاده از آن‌ها مانند نگاه‌کردن به جهان از طریق سوراخ‌های سوزنی است. برای حل معماهای کیهانی در مقیاس‌های بزرگ‌‎، ما به یک تلسکوپ فضایی نیاز داریم که بتواند نمای بسیار بزرگتری ارائه دهد. این دقیقاً همان کاری است که «رومن» برای انجام آن طراحی شده است.»

تلسکوپ فضایی رومن قرار است در سال ۲۰۲۷ به فضا پرتاب شود. هنوز چند سال تا راه‌اندازی این تلسکوپ باقی مانده، اما ناسا شبیه‌سازی‌هایی از توانایی‌های آن به اشتراک گذاشته است. برای مثال «هابل» و «وب» روی نقطه‌ای مشخص تمرکز می‌کنند، اما «رومن» می‌تواند سطح وسیع‌تری از گذشته جهان را به تصویر بکشد.

«تلسکوپ فضایی رومن» ناسا چطور می‌‌تواند نگاه به گذشته کهکشان‌ها را متحول کند؟

در حالی که تلسکوپ‌های فضایی دیگر نزدیک به یک قرن (یا بیشتر) طول می‌کشد تا ساختار‌های عظیم کیهانی را ترسیم کنند، «رومن» می‌تواند همین کار را در عرض ۶۳ روز انجام دهد. علاوه بر میدان دید وسیع، این امر به لطف سرعت چرخش زیاد رصدخانه امکان‌پذیر خواهد شد. درواقع «رومن» می‌تواند به سرعت از یک هدف به هدف دیگر منتقل شود.

گروهی از محققان مقاله‌ای را در این زمینه منتشر کرده‌اند که در آن نتایج برخی شبیه‌سازی‌ها شرح داده شده است. جفری کروک، اخترفیزیکدان ناسا (و یکی از نویسندگان مقاله) گفته است: «رومن هر سال حدود ۱۰۰۰۰۰ عکس می‌گیرد. با توجه به میدان دید بزرگ‌تر رومن، حتی تلسکوپ‌های قدرتمندی مانند هابل یا وب بیشتر از عمر ما طول می‌کشد تا آسمان را پوشش دهند.»

«تلسکوپ فضایی رومن» مانند هابل دارای یک آینه اولیه ۲.۴ متری و ابزار‌های پیشرفته برای گرفتن تصاویر در طول موج‌های مختلف خواهد بود. اما قدرت تلسکوپ جدید ناسا در یک دوربین غول‌پیکر ۳۰۰ مگاپیکسلی است که میدان دیدی دویست برابر بزرگ‌تر از هابل ایجاد می‌کند. 

«تلسکوپ فضایی رومن» ناسا چطور می‌‌تواند نگاه به گذشته کهکشان‌ها را متحول کند؟

درواقع با این تلسکوپ ما درنهایت قادر خواهیم بود در یک تصویر تعداد بیشتری از کهکشان‌ها را نمایش دهیم. بر اساس تصاویری که ناسا به اشتراک گذاشته است، این شبیه‌سازی به معنای واقعی کلمه به اخترشناسان تصویری از هزاران – اگر نگوییم میلیون‌ها – کهکشان را در یک زمان ارائه می‌دهد. آن‌ها می‌توانند تصاویر و داده‌های جدید را با داده‌های «وب» و «هابل» مقایسه کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->