زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد افزایش مرگ‌ومیر ناشی از «هاری» در ایران کمبود برخی تجهیزات پزشکی در مشهد که حیات بیمار را به خطر می ‎اندازد ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان بالای ۶۵ سال نیستم رمزگشایی از صد‌ها پرونده سرقت در روزهای اخیر | دستگیری ۳۴۱ سارق، کلاهبردار و مالخر اهمیت سرمایه‌گذاری در تحقیقات و فناوری برای رشد علمی ایران| چرا جایگاه علمی‌مان را از دست دادیم؟ ثبت‌نام وام شهریه دانشجویان آغاز شد (یکم آذر ۱۴۰۳) وزیر بهداشت: زیرساخت افزایش ظرفیت پزشکی مهیا نشده است | توضیحات آقای وزیر برای جلوگیری از مهاجرت واکنش کمیسیون اجتماعی مجلس به ابطال بخش غیرقانونی آیین‌نامه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان اشراف اطلاعاتی، زیرساخت فرایند موفقیت‌های عملیات انتظامی و توسعه امنیت اجتماعی است زمین لرزه نسبتا شدید در برازجان استان بوشهر (یکم آذر ۱۴۰۳) تأثیر قابل‌توجه ارتباط با دوستان بر بهبود سلامت روان ورود سامانه بارشی جدید به کشور از روز دوشنبه (۵ آذر ۱۴۰۳) کاهش افسردگی با خوردن ماهی برخی دارو‌های دیابت می‌توانند آسم را مهار کنند
سرخط خبرها

بیش از ۶۵۶ هزار نفر در سال ۱۴۰۱ از موزه‌های آستان قدس رضوی بازدید کردند

  • کد خبر: ۱۵۴۴۹۱
  • ۲۱ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۰:۳۸
بیش از ۶۵۶ هزار نفر در سال ۱۴۰۱ از موزه‌های آستان قدس رضوی بازدید کردند
بر اساس آمار، در سال ۱۴۰۱ تعداد ۶۵۶ هزار و ۹۸۳ نفر از موزه‌های آستان قدس رضوی دیدن کردند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ مهدی قیصری‌نیک در خصوص آمار بازدیدکنندگان از موزه‌های آستان قدس رضوی اظهار کرد: از ابتدا تا پایان سال ۱۴۰۱ تعداد ۶۵۶ هزار و ۹۸۳ نفر از موزه های آستان قدس رضوی بازدید کردند. از این تعداد ۶۳۳ هزار و۹۲۰ نفر بازدیدکننده داخلی و ۲۳ هزار و ۶۳ نفر بازدیدکننده خارجی بودند.

وی افزود: در این ۱۱ ماه ۱۶ نمایشگاه مناسبتی و موضوعی از آثار تاریخی، فرهنگی و هنری در موزه و نگارخانه رضوی برگزار شد. برگزاری ۸ برنامه رونمایی از آثار تاریخی و فرهنگی، ۹ کارگاه و نشست آموزشی تخصصی و معرفی آثار تاریخی و فرهنگی از زبان راویان کوچک موزه رضوی از اقدامات سازمان موزه‌های آستان قدس رضوی بوده است.

قیصری‌نیک در خصوص اقدامات مرمتی در این مدت بیان کرد: بیش از ۷۰ هزار اقدام مرمتی بر روی منابع و آثار موزه‌ای مانند نسخ خطی، چاپ سنگی و اسناد تاریخی انجام گرفته است. این اقدامات شامل آسیب‌شناسی، ضدعفونی، اسیدزدایی، استحکام‌بخشی، گردگیری، مرمت، بازسازی و تجلید آثاری همچون اسناد، کتب خطی و روزنامه‌ها می‌شود.

وی ادامه داد: آثار موزه‌ای مانند سکه‌ها، ظروف فلزی، فرش‌ها، سفالینه‌ها و کتیبه‌های طلا مرمت شدند. همچنین بناهای تاریخی بررسی و مرمت شدند و مخازن و فضاهای نمایشی از نظر دما، رطوبت و آلودگی محیطی بررسی شد.

قیصری‌نیک در خصوص ثبت میراث ناملموس آستان قدس رضوی گفت: میراث ناملموس آستان قدس رضوی مانند آیین‌های خطبه‌خوانی و صفه در دستور کار قرار گرفته است. پرونده این دو آیین و فیلمی از اجرای مراسم تهیه شده تا در سال ۱۴۰۲ برای ثبت در فهرست آثار ملی ارسال شود.

وی در خصوص ثبت آثار ملموس عنوان کرد: از ابتدای سال ۱۴۰۱، تعداد ۳۲ اثر موزه‌ای در فهرست آثار ملی ثبت شدند. ۶ قرآن خطی، جزوات قرآن وقفی، ۲ اسطرلاب برنجی و حلقوی، ساعت آفتابی و قبله‌نمای عبدالائمه بخشی از این آثار است.

معاون امور موزه‌های سازمان کتابخانه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی ادامه داد: پایه شمعدان فلزی، قفل آویز زرین ضریح، قندیل زرین قلمزنی، ۲ کلیددان فولاد، در حرم امام رضا(ع)، گلابدان فولادی، قالیچه‌های تاریخی، ضریح شیر و شکر، منبر خاتم‌کاری و تبر فولاد طلاکوب دوره افشار و قاجار بخش دیگری از این آثار است.

وی عنوان کرد: همزمان با دهه فجر و در سالروز ولادت امام علی(ع) «گنجینه نهج البلاغه و صحیفه سجادیه» در محل موزه قرآن و نفایس آستان قدس رضوی افتتاح شد. در این گنجینه، تعداد ۳۳ نسخه نهج‌البلاغه و ۳۱ نسخه صحیفه سجادیه از نفیس‌ترین آثار موجود در گنجینه رضوی گردآوری شده است که از مجموع۶۵۰ نسخه نفیس نهج البلاغه و ۲۶۰ نسخه ارزشمند صحیفه سجادیه موجود در مرکز نسخ خطی کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی منتخب شده‌اند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->