مشکلات ناشی از «شکاف لب» در کودکان مرگ ۴ کودک زیر ۵ سال با مواد مخدر در خراسان رضوی مرگ نوجوان ۱۱۰ کیلویی زیر تیغ جراحی زیبایی در تهران غرق‌شدگی در بهار ۱۴۰۳ جان ۲۸۳ ایرانی را گرفت قتل مادربزرگ و عمو به‌خاطر ارثیه در جنوب تهران نجات ۴۵۵۰ فرزند از سقط جنین خودکشی عروس ۲۴ ساله به علت اختلاف بر سر تالار عروسی! افشای شکنجه وحشیانه پسر معلول در اسارتگاه مرد بی‌رحم برادرکشی بیخ گوش مادر و خواهر | جسد برادرم را در باغچه دفن کردم قطع عضو شهروند تهرانی در قدرت‌نمایی اراذل و اوباش| دو شرور سابقه دار دستگیر شدند حریق یک کارگاه بزرگ چندمنظوره در جاده سیمان| یک آتش نشان مصدوم شد (۹ مرداد ۱۴۰۳) تولید پلیمرهای انتقال دارو به سلول‌های سرطانی توسط پژوهشگران مشهدی نتیجه پایه یازدهم اعلام شد + لینک مشاهده نتایج (۹ مرداد ۱۴۰۳) صدور بیش از ۳۸ هزار گذرنامه زیارتی در خراسان رضوی درمان جدید برای طاسی سر مردان گشت‌های ویژه پلیس آگاهی ۱۴۵۱ خودروی مسروقه در سراسر کشور را کشف کردند حجامت یا اهدای خون | حجامت کنیم یا خون هدیه کنیم؟ عوارض استفاده از ماهی‌تابه‌های نچسب | «تب دود» چیست؟ وزش باد‌های غبارآلود ۱۲۰ روزه در خراسان رضوی و استان‌های شرقی کشور کمبود گروه‌های خونی A مثبت و منفی در خراسان رضوی
سرخط خبرها

بیش از ۶۵۶ هزار نفر در سال ۱۴۰۱ از موزه‌های آستان قدس رضوی بازدید کردند

  • کد خبر: ۱۵۴۴۹۱
  • ۲۱ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۰:۳۸
بیش از ۶۵۶ هزار نفر در سال ۱۴۰۱ از موزه‌های آستان قدس رضوی بازدید کردند
بر اساس آمار، در سال ۱۴۰۱ تعداد ۶۵۶ هزار و ۹۸۳ نفر از موزه‌های آستان قدس رضوی دیدن کردند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ مهدی قیصری‌نیک در خصوص آمار بازدیدکنندگان از موزه‌های آستان قدس رضوی اظهار کرد: از ابتدا تا پایان سال ۱۴۰۱ تعداد ۶۵۶ هزار و ۹۸۳ نفر از موزه های آستان قدس رضوی بازدید کردند. از این تعداد ۶۳۳ هزار و۹۲۰ نفر بازدیدکننده داخلی و ۲۳ هزار و ۶۳ نفر بازدیدکننده خارجی بودند.

وی افزود: در این ۱۱ ماه ۱۶ نمایشگاه مناسبتی و موضوعی از آثار تاریخی، فرهنگی و هنری در موزه و نگارخانه رضوی برگزار شد. برگزاری ۸ برنامه رونمایی از آثار تاریخی و فرهنگی، ۹ کارگاه و نشست آموزشی تخصصی و معرفی آثار تاریخی و فرهنگی از زبان راویان کوچک موزه رضوی از اقدامات سازمان موزه‌های آستان قدس رضوی بوده است.

قیصری‌نیک در خصوص اقدامات مرمتی در این مدت بیان کرد: بیش از ۷۰ هزار اقدام مرمتی بر روی منابع و آثار موزه‌ای مانند نسخ خطی، چاپ سنگی و اسناد تاریخی انجام گرفته است. این اقدامات شامل آسیب‌شناسی، ضدعفونی، اسیدزدایی، استحکام‌بخشی، گردگیری، مرمت، بازسازی و تجلید آثاری همچون اسناد، کتب خطی و روزنامه‌ها می‌شود.

وی ادامه داد: آثار موزه‌ای مانند سکه‌ها، ظروف فلزی، فرش‌ها، سفالینه‌ها و کتیبه‌های طلا مرمت شدند. همچنین بناهای تاریخی بررسی و مرمت شدند و مخازن و فضاهای نمایشی از نظر دما، رطوبت و آلودگی محیطی بررسی شد.

قیصری‌نیک در خصوص ثبت میراث ناملموس آستان قدس رضوی گفت: میراث ناملموس آستان قدس رضوی مانند آیین‌های خطبه‌خوانی و صفه در دستور کار قرار گرفته است. پرونده این دو آیین و فیلمی از اجرای مراسم تهیه شده تا در سال ۱۴۰۲ برای ثبت در فهرست آثار ملی ارسال شود.

وی در خصوص ثبت آثار ملموس عنوان کرد: از ابتدای سال ۱۴۰۱، تعداد ۳۲ اثر موزه‌ای در فهرست آثار ملی ثبت شدند. ۶ قرآن خطی، جزوات قرآن وقفی، ۲ اسطرلاب برنجی و حلقوی، ساعت آفتابی و قبله‌نمای عبدالائمه بخشی از این آثار است.

معاون امور موزه‌های سازمان کتابخانه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی ادامه داد: پایه شمعدان فلزی، قفل آویز زرین ضریح، قندیل زرین قلمزنی، ۲ کلیددان فولاد، در حرم امام رضا(ع)، گلابدان فولادی، قالیچه‌های تاریخی، ضریح شیر و شکر، منبر خاتم‌کاری و تبر فولاد طلاکوب دوره افشار و قاجار بخش دیگری از این آثار است.

وی عنوان کرد: همزمان با دهه فجر و در سالروز ولادت امام علی(ع) «گنجینه نهج البلاغه و صحیفه سجادیه» در محل موزه قرآن و نفایس آستان قدس رضوی افتتاح شد. در این گنجینه، تعداد ۳۳ نسخه نهج‌البلاغه و ۳۱ نسخه صحیفه سجادیه از نفیس‌ترین آثار موجود در گنجینه رضوی گردآوری شده است که از مجموع۶۵۰ نسخه نفیس نهج البلاغه و ۲۶۰ نسخه ارزشمند صحیفه سجادیه موجود در مرکز نسخ خطی کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی منتخب شده‌اند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->