واکنش سفارت ایران به اتهام‌زنی‌های هلند ترامپ: مذاکرات هسته‌ای برای توافق با ایران به‌خوبی پیش می‌رود شمار شهدای امروز غزه به ۶۱ نفر رسید (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) وزیر ورزش عراق به زیارت حرم امام‌رضا(ع) مشرف شد بیانیه فراکسیون نمایندگان اهل سنت درباره اهانت از رسانه ملی منتظر جنگ میان هند و پاکستان باشیم؟ | فرصت ۴۸ ساعته هند به اتباع پاکستان فرانسه: آماده ادامه گفت‌و‌گو‌ها با تهران هستیم رهبر انقلاب: مردم غزه و لبنان با ایستادگی خود در خط ائمه کار می‌کنند + ویدئو مهم‌ترین موضوعات مطرح شده در نشست اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس و فرماندهان فراجا دیدار چهارجانبه ایران، چین و روسیه با گروسی در خصوص وضعیت برنامه هسته‌ای ایران اعلام آمادگی عراقچی برای سفر به پاریس، برلین و لندن تحقیق و تفحص از بانک مرکزی در دستورکار مجلس| یک بانک خصوصی، عامل شکل‌گیری ۳۵ درصد از تورم کشور امیر سرتیپ صباحی‌فرد و سردار حاجی‌زاده از مواضع پدافندیِ نطنز و خنداب بازدید کردند ارتش چین برای هشدار به ناوشکن آمریکایی، نیروهای هوایی و دریایی اش را اعزام کرد جزئیاتی از دیدار وزرای امور خارجه ایران و چین در پکن جزئیات پرونده «کرسنت» از سوی پورمحمدی اعلام شد یورش هوایی روسیه به کی یف اوکراین با ۹ کشته و ۷۰ زخمی اژه ای: ایران، میزبان بیست‌و‌یکمین نشست قضایی کشورهای عضو سازمان شانگهای خواهد بود ترامپ از احتمال دیدار خود با پوتین خبر داد اولین مراسم هولوکاست بدون حضور نتانیاهو| پهپاد ناشناس سرنگون شد معاون وزیر کشور: اعطای فوق‌العاده خاص کارکنان شهرداری‌ها تصویب شد وزیر کشور در مشهد: ایجاد سازمان ملی مهاجرت موجب یکپارچگی مدیریتی می‌شود+ویدئو ترامپ: مذاکرات با چین برای توافق عادلانه خوب پیش می‌رود وزیر کشور وارد مشهد شد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) عراقچی: تلاش‌های رژیم اسرائیل برای منحرف کردن دیپلماسی کاملاً واضح است سردار رحمان علیدوست، رئیس سازمان وظیفه عمومی فراجا شد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) مدیر سرویس اطلاعات خارجی روسیه: شانس توافق با آمریکا وجود دارد گروسی: ایران در رابطه با مذاکرات هسته‌ای جدی است
سرخط خبرها

آمریکا به نشست وزرای خارجه ایران و عربستان واکنش نشان داد

  • کد خبر: ۱۵۷۶۳۳
  • ۱۸ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۲:۲۷
آمریکا به نشست وزرای خارجه ایران و عربستان واکنش نشان داد
معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در نشست خبری پنجشنبه به دیدار وزیران خارجه جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی واکنش نشان داد و آن را «گامی مورد انتظار» در روابط تهران و ریاض توصیف کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، اظهارات ودانت پاتل معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در حالی مطرح شد که روزنامه وال‌استریت‌ژورنال در گزارشی روز پنجشنبه به نقل از منابع ناشناس تصریح کرده بود عادی‌سازی روابط میان تهران و ریاض باعث عصبانیت ویلیام برنز، رئیس سیا شده است. 

 ودانت پاتل معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز پنجشنبه به وقت محلی درباره نظر دولت آمریکا در خصوص احیای روابط دیپلماتیک میان ایران و عربستان گفت: نشست وزرای خارجه ایران و عربستان (در چین) گامی قابل انتظار در روند گفتگو میان دو کشور است.

وی مدعی شد: ما مدت‌هاست که گفتگو و دیپلماسی مستقیم، از جمله میان ایران و کشور‌های همسایه‌اش را برای کمک به کاهش تنش‌ها و خطر درگیری تشویق کرده‌ایم.

معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در عین حال در تداوم هراس واشنگتن از نفوذ منطقه‌ای ایران گفت: اگر این گفتگو منجر به اقدامات ملموس ایران برای توقف فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده‌اش در منطقه، از جمله تکثیر سلاح‌های خطرناک شود، البته ما از آن استقبال می‌کنیم.

این مقام وزارت خارجه آمریکا ادامه داد: تقریبا ۸۰ هزار شهروند آمریکایی ساکن عربستان سعودی هستند. اگر اقداماتی از سوی ایران و همسایگانش - در این مورد عربستان سعودی- انجام شود که به مهار اقدامات بی‌ثبات‌کننده کمک کند و امنیت بیشتری برای آمریکایی‌ها در مقابل حملات بیشتر فراهم آورد، مطمئناً امر خوشایندی خواهد بود.

مقام‌های دولت آمریکا در هفته‌های گذشته تلاش کرده‌اند در موضع‌گیری‌های علنی واکنشی معمول به عادی‌سازی روابط ایران و عربستان نشان دهند؛ این در حالی است که توافق تهران و ریاض، به ویژه از آن جهت که با وساطت چین انجام شد نگرانی محافل کارشناسی در آمریکا را به همراه داشت. 

 بسیاری از تحلیلگران، توافق ایران و عربستان سعودی با میانجی‌گری چین را نشانه‌ای دیگر از عبور از نظم تک‌قطبی به محوریت آمریکا و بروز نظم جهانی جدید و نفوذ چین در منطقه غرب آسیا می‌دانند. 

در جلسه استماع کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا که پنجشنبه دو هفته پیش با حضور بلینکن برگزار شد بسیاری از قانونگذاران آمریکایی نیز شکل‌گیری این توافق را نشانه‌ای از ضعف آمریکا قلمداد کردند. وزیر خارجه آمریکا تلاش کرد با کمرنگ نشان دادن نقش چین به این انتقادات پاسخ دهد. 

بلینکن گفت: «فکر می‌کنم دقیق‌ترین حرف درباره نقش چین این است که این کشور [در شکل‌گیری توافق میان ایران و عربستان]در نقش تسهیل‌گر ظاهرا نشده بلکه صرفاً میزبان توافق نهایی در این دیپلماسی هوشمندانه بوده است.»

وزیر خارجه آمریکا در ادامه گفت: «این توافق در واقع محصول تلاش میان دو کشور بود.»

بلینکن علاوه بر این تلاش کرد با ابراز تردید در اجرای این توافق به سوالات نمایندگان پاسخ دهد. او گفت: «ما باید درباره اینکه آیا این توافق به اجرا درخواهد آمد نیز مردد باشیم.»

توافق ایران و عربستان در هفته‌های گذشته سیلی از انتقادات را روانه دولت آمریکا به ریاست جو بایدن کرده است. نشریه محافظه‌کار «امریکن ثینکر» چند روز پیش در یادداشتی نوشت بیانیه شوک‌آور چند روز پیش مبنی بر این که چین توانسته دو رقیب سنتی یعنی ایران و عربستان سعودی را بر سر میز مذاکره بیاورد، شکستی بهت‌آور برای آمریکا است. 

این رسانه درباره تبعات توافق ایران و عربستان با وساطت چین نوشته است: «حداقل آن این است که حیثیت آمریکا و برداشت‌ها از قدرت ما تا حد زیادی زیر سوال رفته هر چند که رسانه‌های ما با پروپاگاندا بیشترین تلاششان را به کار گرفته‌اند تا مردم این موضوع را متوجه نشوند.»

این نشریه نوشته پیروزی چین در خاورمیانه برای به حاشیه راندن آمریکا به عنوان یک بازیگر مهم یکی از نشانه‌های فاجعه‌ای است که ریاست‌جمهوری جو بایدن به ارمغان آورده است.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->