به گزارش شهرآرانیوز، با فرا رسیدن فصل بهار طبیعت بدن نیز دچار تغییر و تحول میشود. باقی ماندن مواد زائد بدن در زمستان و رقیق شدن و به حرکت درآمدن این اخلاط به سوی اندامهای ضعیف در فصل بهار موجب ابتلا به بیماریهایی مانند: دمل ها، ورمهای چرکی، جوش ها، خارش، ورمهای حلق، خونریزی بینی، زکام، گرفتگی صدا، سرفه، صرع، سکتهها و بیماریهای دیگر میشود؛ بنابراین متخصصان طب سنتی توصیه میکنند برای در امان ماندن از بیماریها در فصل بهار به خوراکیها و نوشیدنیهای مصرفی توجه کنید.
کارشناسان طب سنتی توصیه میکنند در بهار از خوردن غذاهای چرب و سنگین خودداری نمایید و برای جلوگیری از سستی و افزایش غلظت خون در فصل بهار از رژیم غذایی سبک استفاده کنید.
سیستم گوارشی ما با خروج گرما از اندامهای داخلی، ضعیفتر میشود و دیگر قدرت کافی برای هضم غذاهای سنگین نخواهد داشت پس باید مصرف غذاهای سنگینتر و چربتر را کاهش دهیم.
در بهار مزاج، حرارت و میزان رطوبت بدن تغییر میکند و اخلاط بدن با گرمتر شدن هوا و عبور از زمستان سفت و منجمد میشوند و قدرت هضم و جذب در سیستم گوارش کاهش مییابد، بنابراین بهتر است در فصل بهار برای اینکه دچار مشکلات کمتری گردید، غذای کمتری مصرف نمایید. کم خوری در بهار باعث میشود بدن راحتتر بتواند خود را با شرایط تطبیق دهد و دچار مشکلات کمتری شود.
در فصل بهار خوراکیهایی با مزاج گرم مانند غذاهای چرب و سرخ کردنی، خوراکیهای تلخ، تند و تیز، و شور را مصرف نکنید و همراه غذا ادویههای دارای مزاج گرم را نخورید؛ بلکه بهتر است غذاهای خنک، غذاهای غلیظ و با طبیعت سرد مصرف کنید تا هیجان و رقت اخلاط و مواد تعدیل شود.
در بهار بسیاری از افراد دچار حساسیتهای فصلی خواهند شد. از علائم حساسیت فصلی خارش گلو، چشم ها، بینی، عطسه، سرفه و... است. درمانگران طب سنتی برای درمان حساسیت توصیه میکنند افراد ۱۰ گرم گل بنفشه و شکر تیغال را در ۲ لیوان آب ریخته و روی حرارت ملایم بجوشانند تا ۱ لیوان آن باقی بماند.
دمنوش باقی مانده را صاف کرده و شب پیش از خواب میل کنند. بهتر است افرادی که خارش گلوی شان خیلی زیاد است علاوه بر شب، صبح بعد از بیدارشدن از خواب نیز ۱ لیوان از این دمنوش گیاهی بنوشند.
استفاده از روغن بنفشه و بادام برای درمان عطسههای ناشی از آلرژی و حساسیت فصلی مفید است. برای درمان عطسه روزی ۲ بار، ۱ قطره از روغن بنفشه را درون حفرههای بینی خود بچکانید یا از این روغن به پیشانی خود بمالید. همچنین بهتر است مواد غذایی حساسیت زا مانند گوجه، بادمجان، ادویه جات، غذاهای سرخ کردنی، شکلات، و قهوه نخورید.
در فصل بهار، غذاهای گرم و خشک نخورید و از انجام ورزش زیاد و سنگین اجتناب نمایید. همچنین از حمام مکرر خودداری شود و به جای آب از عرق کاسنی یا عرق شاه تره استفاده شود.
در فصل بهار، غذاهای شور، غذاهای کنسروی، مانده، غذاهای غلیظ مانند کله پاچه، خامه و ماست ترش نخورید.
گرسنگی سبب تحریک بیشتر اخلاط میشود پس نباید اجازه دهید که بیش از حد گرسنه شده و سپس غذا بخورید. در این فصل هنگام گرسنگی بهتر است مواد غذایی سبک و کم کالری مثل میوهها و سبزیجات را میل کنید.
در فصل بهار بهتر است گوشت گوسفند، گوساله، گاو کمتر مصرف شود، زیرا مصرف زیاد گوشت باعث افزایش گرمی و رطوبت در بدن میشود و به علت گرم وتر بودن فصل بهار، مصرف بیش از حد گوشت باعث ایجاد بیماری در بدن میشود.
در این فصل بهتر است گوشت پرندگانی مانند کبک و بلدرچین مصرف شود. همچنین با گرم شدن هوا، قدرت هاضمه کاهش یافته و معده افراد نمیتواند غذاهای گوشتی را هضم کند و هضم بد غذا اخلاط نامناسب را در بدن میسازد.
در فصل بهار پاکسازی کبد از سموم اهمیت زیادی دارد و تغذیه صحیح، در این امر نقش مهمی خواهد داشت؛ در صورت پاک نشدن کبد از سموم، دریافت غذای بیشتر سبب سلامتی نمیشود و باعث بروز بیماری ها، ایجاد دملهای چرکی، بثورات پوستی، خونریزی از بینی و پارگی برخی رگهای بدن به دلیل زیادی خون ناشی از عدم دفع مواد و فضولاتی که در طول زمستان در بدن جمع شده اند، میشوند.
در بهار هر فرد باید پاک سازی بدن انجام دهد. این پاکسازی متناسب با عادتها و قابلیتهای فردی افراد از طریق قی کردن، حجامت کردن، فصد (خون گیری) یا مصرف داروهای مسهل انجام میشود.
همانطور که میدانید در فصل زمستان سموم تجمع یافته و مواد هضم نشده در بدن به وجود میآید. در این فصل بهتر است، شربتهای خنک مانند لیمو، نارنج، آلبالو، به، غوره، انار، سکنجبین، کاسنی و زرشک بنوشید.
بهترین و مفیدترین غذاها در فصل بهار سبزی و حبوبات محسوب میشود، بنابراین بهتر است در وعده ناهار و شام از سبزیها فصل، سبزیهای صحرایی برای تهیه خوراک، آش و انواع بورانی با سبزیهای تازه و با طراوت استفاده کنید.
منبع: برترینها