نسخه طب سنتی برای درمان سرفه‌های مزمن «مرگ» پایان رابطه مخفیانه با مرد متاهل بارش باران در جاده‌های خراسان رضوی (۱۴ آبان ۱۴۰۳) مرگ زن جوان به‌خاطر سقط غیرقانونی جنین شیوه برگزاری کنکور ۱۴۰۴ تغییر می‌کند؟ کشف ۴ هزار عدد قرص مخدر و غیرمجاز در مشهد (۱۴ آبان ۱۴۰۳) استخدام ۱۰ هزار پرستار، به زودی سرقت از ساکنان پایتخت در پوشش پرستار سند «هوشمندسازی سلامت» تدوین شد ۱۳ درصد بزرگ‌سالان غربالگری‌شده مبتلا به دیابت هستند اضافه‌کاری پرستاران به ساعتی ۱۰۰ هزار تومان می‌رسد؟ اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاه جامع علمی‌کاربردی تا چهار سال آینده تضمین می‌شود خطر پیشی‌گرفتن آمار «مرگ» بر میزان «تولد» در کشور بارگذاری مدارک رتبه‌بندی معلمان از فردا (۱۵ آبان ۱۴۰۳) آغاز می‌شود کارت آزمون وکالت ۱۴۰۳ آماده شد متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در انتظار اعتبار و مجوز‌های قانونی (۱۴ آبان ۱۴۰۳) روند رسیدگی به پرونده‌های قصور پزشکی در کشور چگونه است؟ جداول متناسب سازی حقوق بازنشستگان کشوری اصلاح شد (۱۴ آبان ۱۴۰۳) انهدام شبکه بزرگ سارقان پراید در مشهد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (دوشنبه، ۱۴ آبان ۱۴۰۳) | آغاز کاهش محسوس دما از چهارشنبه مهلت ثبت‌نام غیرحضوری پذیرفته‌شدگان کارشناسی پیام‌نور فردا (۱۵ آبان ۱۴۰۳) به پایان می‌رسد هلال احمر ایران، رتبه اول تعداد اعضای جوان در جهان اینترنتی‌شدن ثبت اعتراض به جرائم تا پایان سال ۱۴۰۳ تعیین تکلیف پروژه‌های نرگس منطقه ثامن مشهد تعویق پذیرش بدون کنکور در دانشگاه فرهنگیان واژگونی کوئیک در سبزوار ۳ فوتی و مصدوم بر جای گذاشت (۱۴ آبان ۱۴۰۳) سهم ارزی داروخانه‌ها و یارانه شیرخشک پرداخت شد افزایش ۵۰ درصدی حقوق و دستمزد فوق‌العاده ویژه مشاغل عمومی سازمان بهزیستی کشور علاج قطعی مبتلایان به آلرژی مزمن تزریق واکسن است آروین قهرمانی چرا اعدام شد؟ + جزئیات پرونده پیش‌بینی بارش باران در بیشتر نقاط کشور (۱۴ آبان ۱۴۰۳) توضیح سخنگوی وزارت آموزش‌وپرورش در خصوص زمان واریز پاداش تشویقی اضافه تدریس معلمان
سرخط خبرها

توصیه‌های طب سنتی برای تغذیه در فصل بهار

  • کد خبر: ۱۵۹۵۷۸
  • ۲۹ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۵:۳۹
توصیه‌های طب سنتی برای تغذیه در فصل بهار
بدن انسان در فصل بهار، دچار تغییراتی می‌شود که برای حفظ سلامت نیازمند رعایت نکاتی در زمینه تغذیه هستیم.

به گزارش شهرآرانیوز، با فرا رسیدن فصل بهار طبیعت بدن نیز دچار تغییر و تحول می‌شود. باقی ماندن مواد زائد بدن در زمستان و رقیق شدن و به حرکت درآمدن این اخلاط به سوی اندام‌های ضعیف در فصل بهار موجب ابتلا به بیماری‌هایی مانند: دمل ها، ورم‌های چرکی، جوش ها، خارش، ورم‌های حلق، خونریزی بینی، زکام، گرفتگی صدا، سرفه، صرع، سکته‌ها و بیماری‌های دیگر می‌شود؛ بنابراین متخصصان طب سنتی توصیه می‌کنند برای در امان ماندن از بیماری‌ها در فصل بهار به خوراکی‌ها و نوشیدنی‌های مصرفی توجه کنید.

از خوردن غذا‌های چرب و سنگین خودداری نمایید

کارشناسان طب سنتی توصیه می‌کنند در بهار از خوردن غذا‌های چرب و سنگین خودداری نمایید و برای جلوگیری از سستی و افزایش غلظت خون در فصل بهار از رژیم غذایی سبک استفاده کنید.

سیستم گوارشی ما با خروج گرما از اندام‌های داخلی، ضعیف‌تر می‌شود و دیگر قدرت کافی برای هضم غذا‌های سنگین نخواهد داشت پس باید مصرف غذا‌های سنگین‌تر و چرب‌تر را کاهش دهیم.

در فصل بهار غذای کمتری بخورید

در بهار مزاج، حرارت و میزان رطوبت بدن تغییر می‌کند و اخلاط بدن با گرم‌تر شدن هوا و عبور از زمستان سفت و منجمد می‌شوند و قدرت هضم و جذب در سیستم گوارش کاهش می‌یابد، بنابراین بهتر است در فصل بهار برای اینکه دچار مشکلات کمتری گردید، غذای کمتری مصرف نمایید. کم خوری در بهار باعث می‌شود بدن راحت‌تر بتواند خود را با شرایط تطبیق دهد و دچار مشکلات کمتری شود.

از مصرف خوراکی‌هایی با مزاج گرم پرهیز نمایید

در فصل بهار خوراکی‌هایی با مزاج گرم مانند غذا‌های چرب و سرخ کردنی، خوراکی‌های تلخ، تند و تیز، و شور را مصرف نکنید و همراه غذا ادویه‌های دارای مزاج گرم را نخورید؛ بلکه بهتر است غذا‌های خنک، غذا‌های غلیظ و با طبیعت سرد مصرف کنید تا هیجان و رقت اخلاط و مواد تعدیل شود.

برای کاهش خارش گلو این نوشیدنی مفید است

در بهار بسیاری از افراد دچار حساسیت‌های فصلی خواهند شد. از علائم حساسیت فصلی خارش گلو، چشم ها، بینی، عطسه، سرفه و... است. درمانگران طب سنتی برای درمان حساسیت توصیه می‌کنند افراد ۱۰ گرم گل بنفشه و شکر تیغال را در ۲ لیوان آب ریخته و روی حرارت ملایم بجوشانند تا ۱ لیوان آن باقی بماند.

دمنوش باقی مانده را صاف کرده و شب پیش از خواب میل کنند. بهتر است افرادی که خارش گلوی شان خیلی زیاد است علاوه بر شب، صبح بعد از بیدارشدن از خواب نیز ۱ لیوان از این دمنوش گیاهی بنوشند.

برای کاهش حساسیت فصلی این غذا‌ها را نخورید

استفاده از روغن بنفشه و بادام برای درمان عطسه‌های ناشی از آلرژی و حساسیت فصلی مفید است. برای درمان عطسه روزی ۲ بار، ۱ قطره از روغن بنفشه را درون حفره‌های بینی خود بچکانید یا از این روغن به پیشانی خود بمالید. همچنین بهتر است مواد غذایی حساسیت زا مانند گوجه، بادمجان، ادویه جات، غذا‌های سرخ کردنی، شکلات، و قهوه نخورید.

ورزش زیاد و حمام مکرر در فصل بهار ممنوع است

در فصل بهار، غذا‌های گرم و خشک نخورید و از انجام ورزش زیاد و سنگین اجتناب نمایید. همچنین از حمام مکرر خودداری شود و به جای آب از عرق کاسنی یا عرق شاه تره استفاده شود.

از خوردن غذا‌های کنسروی و مانده پرهیز کنید

در فصل بهار، غذا‌های شور، غذا‌های کنسروی، مانده، غذا‌های غلیظ مانند کله پاچه، خامه و ماست ترش نخورید.

گرسنگی نکشید

گرسنگی سبب تحریک بیشتر اخلاط می‌شود پس نباید اجازه دهید که بیش از حد گرسنه شده و سپس غذا بخورید. در این فصل هنگام گرسنگی بهتر است مواد غذایی سبک و کم کالری مثل میوه‌ها و سبزیجات را میل کنید.

گوشت کمتر مصرف کنید

در فصل بهار بهتر است گوشت گوسفند، گوساله، گاو کمتر مصرف شود، زیرا مصرف زیاد گوشت باعث افزایش گرمی و رطوبت در بدن می‌شود و به علت گرم و‌تر بودن فصل بهار، مصرف بیش از حد گوشت باعث ایجاد بیماری در بدن می‌شود.

در این فصل بهتر است گوشت پرندگانی مانند کبک و بلدرچین مصرف شود. همچنین با گرم شدن هوا، قدرت هاضمه کاهش یافته و معده افراد نمی‌تواند غذا‌های گوشتی را هضم کند و هضم بد غذا اخلاط نامناسب را در بدن می‌سازد.

بدنتان را پاکسازی نمایید

در فصل بهار پاکسازی کبد از سموم اهمیت زیادی دارد و تغذیه صحیح، در این امر نقش مهمی خواهد داشت؛ در صورت پاک نشدن کبد از سموم، دریافت غذای بیشتر سبب سلامتی نمی‌شود و باعث بروز بیماری ها، ایجاد دمل‌های چرکی، بثورات پوستی، خونریزی از بینی و پارگی برخی رگ‌های بدن به دلیل زیادی خون ناشی از عدم دفع مواد و فضولاتی که در طول زمستان در بدن جمع شده اند، می‌شوند.

در بهار هر فرد باید پاک سازی بدن انجام دهد. این پاکسازی متناسب با عادت‌ها و قابلیت‌های فردی افراد از طریق قی کردن، حجامت کردن، فصد (خون گیری) یا مصرف دارو‌های مسهل انجام می‌شود.

مصرف این نوشیدنی‌ها در فصل بهار مفید است

همانطور که می‌دانید در فصل زمستان سموم تجمع یافته و مواد هضم نشده در بدن به وجود می‌آید. در این فصل بهتر است، شربت‌های خنک مانند لیمو، نارنج، آلبالو، به، غوره، انار، سکنجبین، کاسنی و زرشک بنوشید.

این مواد را در سبد خوراکی‌های تان بگنجانید

بهترین و مفیدترین غذا‌ها در فصل بهار سبزی و حبوبات محسوب می‌شود، بنابراین بهتر است در وعده ناهار و شام از سبزی‌ها فصل، سبزی‌های صحرایی برای تهیه خوراک، آش و انواع بورانی با سبزی‌های تازه و با طراوت استفاده کنید.

منبع: برترینها

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->