نگاهی به پیشینه عزاداری شیعیان قندهاری در مشهد + فیلم سقوط مرگبار اتوبوس در ولایت «بغلان» افغانستان با ۱۷ کشته وزیر تجارت طالبان: به دنبال حضور فعال در چابهار هستیم محرم ۱۴۰۳ با نوحه‌های افغانستانی |‌ نوای غریب عبدالله انصاری + صوت و فیلم زیر علم‌های شهر، جان‌ها فدای عباس (ع) شبکه داعش مرتبط با پاکستان پیش از حمله به شیعیان کابل منهدم شد محرم ۱۴۰۳ با نوحه‌های افغانستانی |‌ علمدار نیامد + فیلم ویدئو | مراسم عَلَم کشی شب هفت محرم در هیئت مهاجران افغانستانی مقیم مشهد محرم ۱۴۰۳ با نوحه‌های افغانستانی |‌ ۱۳ساله عسل شد برایم شهادت + فیلم محرم ۱۴۰۳ در افغانستان | از محدودیت‌های طالبان برای شیعیان تا احتمال حمله داعش به عزاداران حسینی محرم ۱۴۰۳ با نوحه‌های افغانستانی |‌ ای ساقی لب تشنگان،‌ ای جان جانانم + صوت پاکستان از تمدید اقامت پناهندگان ثبت شده افغان برای یکسال دیگر خبرداد سرمایه‌گذاری ۳ میلیارد دلاری تاجران افغانستانی در ایران محرم ۱۴۰۳ با نوحه‌های افغانستانی | روضه‌خوانی مداح اهل سنت در رثای شهدای کربلا + فیلم هاشمی‌ارزگانی: انتظار می‌رود، دولت چهاردهم روند قانونمندسازی پدیده مهاجرت را دنبال کند طالبان پس از جمع‌آوری پرچم عزاداران در کابل اطمینان داد که امنیت عاشورا تامین می‌شود محرم ۱۴۰۳ با نوحه‌های افغانستانی | مرثیه خوانی سید فخرالدین آقا + صوت و فیلم طالبان: ورزشکاران زن افغانستانی، نمایندگان ما در المپیک نیستند احمد مسعود: این حق را نداریم که به ایران بگوییم سیاست خارجی تو چگونه باشد + فیلم حقیقت‌طلب: دولت پزشکیان در زمینه مدیریت امور مهاجران، با چالش‌های زیادی روبه‌رو است
سرخط خبرها

نفس تنگ افغانستان از گازهای گلخانه‌ای کشورهای قدرتمند

  • کد خبر: ۱۶۱۱۷۹
  • ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۱
نفس تنگ افغانستان از گازهای گلخانه‌ای کشورهای قدرتمند
کمیته بین المللی نجات در گزارش جدید خود گفته که افغانستان جزء کشورهای است که به شدت از تغییرات اقلیمی آسیب دیده و سیل و کاهش تولید مواد غذایی مردم این کشور را با مشکلات زیادی مواجه کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ افغانستان با ورود به سومین سال خشک‌سالی، با پشت‌سر گذاشتن زمستان مرگبار همراه با سرمای شدید، برف و سیل در بسیاری از مناطق کشور، در جمع ده کشوری قرار گرفته که بدترین آسیب را از تغییرات‌اقلیمی متحمل شده است.

براساس گزارش کمیته بین‌المللی نجات (IRC)، افغانستان سومین کشوری است که از تغییرات آب و هوایی آسیب دیده است.

این وضعیت بدتر از زمستان سخت سال گذشته توصیف شده است که در آن صدها خانواده مجبور به ترک خانه‌های خود شدند و زمین‌های کشاورزی و محصولات‌شان از بین رفتند.

براساس فهرست دیدبان سالانه کمیته بین‌المللی نجات، موقعیت افغانستان از بدترین وضعیت در سال ۲۰۲۲ به سومین بدترین وضعیت در سال ۲۰۲۳ تغییر کرده است.

این کمیته گفته است که این تغییر به معنای آن نیست که پیشرفتی در کشور صورت گرفته باشد، بلکه تأثیرات تغییراقلیم در شرق آفریقا شدید گزارش شده است.

کمیته بین‌المللی نجات گفته است از زمانی که طالبان بر افغانستان مسلط شده‌اند، این کشور شکنندگی فزاینده‌ای را تجربه کرده است؛ زیرا توقف کمک‌های خارجی و فروپاشی اقتصادی باعث عمیق‌تر شدن فقر شده است.

این کمیته گفته است که افغانستان اکنون درحالی وارد سومین سال خشک‌سالی خود شده است که سیل شدید در برخی از مناطق کشور تولید مواد غذایی را کاهش داده و مردم را از خانه‌های‌شان آواره کرده است.

براساس گزارش کمیته بین‌المللی نجات، ده کشوری که بدترین آسیب را از تغییرات‌اقلیم دیده‌اند، شامل یمن، چاد، سودان جنوبی، جمهوری آفریقای مرکزی و سایر کشورهایی هستند که در انتشار گازهای گل‌خانه‌ای جهانی سهم کمی دارند.

دیوید میلیبند، مدیرعامل و رییس این کمیته گفته است: «آسیب‌پذیرترین جمعیت جهان در حال حاضر در خط مقدم بحران آب‌وهوایی هستند.»

او پیشنهاد کرده است که برای کاهش بدترین و شدیدترین بلایای آب‌وهوایی، کشورهایی که در انتشار گازهای گل‌خانه‌ای سهم کلان دارند، باید اقدامات بیشتری را برای مهار آن انجام دهند.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->