بازدید فرماندار مشهد از نمایشگاه فروش پاییزه | حداقل تخفیف ۲۰ درصد، شرط حضور غرفه‌داران در نمایشگاه امسال تصویر دنیای هزاررنگ پاییز در نمایشگاه بین‌المللی مشهد | گزارش شهرآرانیوز از بیست‌وچهارمین نمایشگاه فروش پاییزه  احداث ایستگاه دائمی استقبال از زائران مشهد در مراحل پایانی قرار دارد + فیلم اصلی‌ترین دغدغه ساکنان محله نهضت قاسم آباد مشهد تعریض کوچه ابرار ۱۰ است تکمیل یکی از مهم‌ترین ایستگاه‌های قطار شهری مشهد تا پایان ۱۴۰۴ | اعتبار ۷۰۰‌میلیارد‌تومانی ساخت ایستگاه بسیج تأمین شد تجهیز ۱۵۰ چراغ راهنمایی‌و‌رانندگی مشهد به برق اضطراری توسط مدیریت شهری پویش ملی دانش‌آموزی «ایران سرافراز» در مشهد آغاز شد  عضو شورای اسلامی شهر مشهد: باید به سمت افزایش سطح تعاملات اجتماعی در بوستان‌ها حرکت کنیم معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری مشهد: تله‌کابین بوستان خورشید با استفاده از ظرفیت سرمایه‌گذار اجرا می‌شود + فیلم زنگ هشدار برای فراریان مالیات؛ از کارت به کارت فاصله بگیرید فرماندار مشهد: بوستان خورشید تا ۳۶۰ هکتار گسترش خواهد یافت شهردار مشهدمقدس: تاکنون ۱۵ پروژه از ۴۷ کلان‌پروژه هدف‌گذاری‌شده شهرداری به بهره‌برداری رسیده است + فیلم بهره‌برداری از مصلای شهدای مدافع حرم بوستان خورشید مشهد کیفیت امروز هوای مشهد «قابل قبول»، اما در مرز ناسالم‌شدن (پنجشنبه، ۲۷ شهریور ۱۴۰۴) ویدئو | بابک شهبازی چه اطلاعاتی را به موساد فروخته بود؟ + تصاویری از اعترافات و لحظه دستگیری مصلی و المان شهدای مدافع حرم بوستان خورشید و ۱۵ پروژه عمرانی در منطقه ۹ مشهد فردا (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) افتتاح می‌شود شهردار مشهد مقدس: جهاد تبیین و امیدآفرینی یکی از وظایف اصلی خبرنگاران است سکونت ۲۰ میلیون نفر در بافت‌های ناکارآمد | تعریف ۱۸‌ همت پروژه توسط دفاتر تسهیلگری سخنگوی وزارت خارجه: ایران و اروپا امروز به صورت تلفنی رایزنی می‌کنند
سرخط خبرها

خدمت مطلوب در گرو برنامه‌ریزی زائران

  • کد خبر: ۱۶۱۷۳۰
  • ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۲:۳۹
خدمت مطلوب در گرو برنامه‌ریزی زائران
رئیس سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد گفت: استقبال سازمانی از زائران، فرصتی که ممکن است به «تهدید» تبدیل شود.

به گزارش شهرآرانیوز، افزایش چشمگیر شمار زائران در پیک نوروزی امسال اگرچه با تمهیدات و برنامه‌ریزی دقیق قرارگاه عملیاتی خدمات سفر، به خوبی مدیریت شد، برنامه‌ریزی راهبردی، میزبانی شایسته و مدیریت مبنایی این زائران نیازمند اجرای طرح‌های فرهنگی بلندمدت است تا همه کسانی که در توالی تعطیلات، راه مشهدالرضا (ع) را در پیش می‌گیرند، پیش از آغاز تشرف برای اقامت و امکانات موردنیاز خود برنامه‌ریزی کنند.

رئیس سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد دراین‌باره به شهرآرا گفت: امروزه یکی از بزرگ‌ترین مشکلات ما این است که تعداد زائرانی که بدون پیش‌بینی قبلی به زیارت مشرف می‌شوند، همچنان بسیار زیاد است و همین موضوع باعث شده است تا مدیریت شهری در عرصه سازمان‌دهی و پذیرایی با مشکلاتی مواجه باشد.

حسین باغگلی افزود: البته حقیقت این است سیاست‌هایی که در طی این سال‌ها در دستورکار قرار داشته، خود یکی از دلایل اصلی بروز چنین پدیده‌ای است، زیرا بسیاری از زائران به‌تدریج با این وضعیت خو گرفته‌اند که بدون پیش‌بینی دقیق اسکان و اقامت راهی مشهدالرضا (ع) شوند تا به هر ترتیب مقتضی در مراکز اسکان اضطراری که به‌صورت رایگان آماده می‌شود، اسکان یابند. به این ترتیب، این زائر نه‌تن‌ها زمان سفر خود را برای سال آینده اصلاح نمی‌کند، بلکه به همه اعضای خانواده و دوستان و همشهریانش هم اطلاع می‌دهد که اگر بدون پیش‌بینی راهی مشهدالرضا (ع) شوند، جایی برای اسکان و ظرفیتی برای پذیرایی در انتظارشان خواهد بود.
به گفته وی، خدمت به زائران امام هشتم (ع) افتخار ماست، اما باید به سمتی حرکت کنیم که همه عزیزان ما آگاه باشند که برای سفر به مشهد، برنامه‌ریزی نیاز است.

معاون فرهنگی شهردار مشهد ادامه داد: بر همین اساس، حدود دو سال است که در مبادی ورودی مشهد، مطالعه جامعه‌شناسانه دقیقی در حال انجام است تا در نهایت مشخص کند که چند درصد از زائران در هر پیک زیارتی، با برنامه‌ریزی قبلی راهی مشهد شده‌اند. مثلا نتایجی که در دهه آخر صفر به دست آمد، نشان داد که برخلاف تصور رایج، بخش عمده‌ای از زائران پیاده امام هشتم (ع) پیش از آغاز سفر، مرکز اسکان مشخصی برای خود در نظر گرفته‌اند و بخش دیگر هم کسانی بودند که در حداقل انتظارات، به اقامت در حرم مطهر هم رضایت داشتند.
آن‌طور که باغگلی تأکید دارد، اقتضای سفر در هر پیک زیارتی متفاوت است، به‌طور مثال در ایام دهه آخر صفر به دلیل اینکه عمده زائران ماهیت کاروانی و هیئتی دارند، بیشتر آن‌ها حسینیه، مسجد یا تکیه‌ای برای مقصد خود در نظر می‌گیرند.

وی بیان کرد: سرانجام این وضع نیز همان می‌شود که بخش درخورتوجهی از ظرفیت‌های اسکان و اقامت در دهه آخر صفر گذشته خالی می‌ماند. اینجا همان بزنگاهی است که باید با مطالعات میدانی، به گونه‌ای فرهنگ‌سازی کرد که اول اینکه این حجم از زائر با هدایت به سمت زائرسرا‌های ارزان‌قیمت، چرخ اقتصاد شهر را بهتر بچرخانند و دوم اینکه برای مدیریت میدانی، نیازی هم به بسیج بحرانی همه امکانات نباشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->