کودک مانند شاعر، ابزار خویشتن است | نگاهی به کتاب «بوم‌شناسی تخیلات کودکی» اثر ادیت کاب برنامه تلویزیونی؛ سیمای انتخابات راوی حماسه حضور در روز انتخاب + جزئیات ساز «قاصدک» | نگاهی به اجرای موسیقی اصیل ایرانی در پردیس تئاتر اردیبهشت مشهد حکایت نامزد انتخابات و پس گردنی انتقامی ما همه از این شیرینی حق داریم ساعت گران‌قیمت بهرنگ علوی در «جوکر ۲» + عکس زمان پخش و تکرار سریال «مختارنامه» از شبکه آی‌فیلم (محرم ۱۴۰۳) کدام فیلم‌های سینمایی با موضوع انتخابات ساخته شده است؟ فلسفه، در جستار و داستان و رمان | معرفی سه کتاب تازه از نشر «خوب» «ناخن‌ها» فیلم اختتامیه جشنواره کارلووی واری شد درباره کتاب «کودک دریا» و درسی که به آدم بزرگ‌ها می‌دهد فیلم‌های سینمایی آخر هفته (۷ و ۸ تیر ۱۴۰۳) + خلاصه داستان و زمان پخش «جمشید هاشم‌پور» در بستر بیماری + عکس زمان پخش و تکرار سریال شب دهم در ایام محرم پخش مجموعه مستند «مهمان علی» از شبکه‌های سیما برادران «فرار از زندان» با سریال «بازگرداندن» روی آنتن صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۷ تیر ۱۴۰۳ شرکت‌کنندکان خانم فصل ۲ «جوکر ۲» احسان علیخانی چه کسانی هستند؟ نویسنده کتاب «اینجا جای خوابیدن نیست»: نویسنده اگر معترض نباشد نمی‌تواند داستان زیبا خلق کند
سرخط خبرها

غیرت سکوت نکردن

  • کد خبر: ۱۶۲۰۳۲
  • ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۷:۴۹
غیرت سکوت نکردن
شهید حمیدرضا الداغی مانند رهگذران دیگر از خیابان می‌گذشت که صحنه مزاحمت چند جوان به دو خانم را دید، اما غیرتش نگذاشت تا چشم هایش را بر روی این صحنه ببندد و در همین راه به شهادت رسید.

‌می‌توانست بی تفاوت عبور کند و تماشاچی باشد و به روی خودش نیاورد. می‌توانست با خودش بگوید: حتما مشکل از خودشان بوده که کسی مورد آزارشان قرار داده است.

می‌توانست ته دلش بلرزد و تردید کند که اگر برای تذکر به آن چند جوان به سمتشان برود حتما آسیب می‌بیند. بعد هم مسیرش را عوض کند و چشمش را ببندد و از کنار آن‌ها بگذرد و برود. شبیه برخی از ما که در جامعه ممکن است خیلی از اتفاق‌ها را ببینیم و اعتراض نکنیم و به فکر جان و مال و نان و میزمان باشیم.

ظلمی‌ می‌بینیم و سکوت می‌کنیم. گران فروشی می‌بینیم و دم نمی‌زنیم. بی اخلاقی‌ها و رفتار‌های ناهنجار در کوچه و خیابان و در همسایگی مان می‌بینیم و سکوت می‌کنیم. شبیه برخی از ما که چشم هایمان را مدام می‌بندیم و بعد خودمان را توجیه می‌کنیم که چرا من اعتراض کنم؟ چرا من تذکر بدهم؟ چرا من خودم را در معرض خطر قرار بدهم؟ و این چرایی گاهی آن قدر دامنه اش وسیع می‌شود که جامعه‌ای را در سکوتی دسته جمعی در خود غرق می‌کند.

سکوتی که هر آنچه از بی اخلاقی و ناهنجاری و ظلم را می‌بیند عکس العملی نداشته باشد، اما به قول شهید آوینی: «اگر ظلمی به وسعت یک جهان گسترده شود آیا ضرورت مبارزه با آن از میان می‌رود؟» و سکوت نکردن نیز تاوانی دارد. یک روز شهدا تاوانش را در جنگ تحمیلی برای تعرضی که دشمن به مرز‌های وطن کرده بود دادند و امروز جوانی که جانش را برای دفاع از ناموس داد.

شهید حمیدرضا الداغی مانند رهگذران دیگر از خیابان می‌گذشت که صحنه مزاحمت چند جوان به دو خانم را دید، اما غیرتش نگذاشت تا چشم هایش را بر روی این صحنه ببندد و در همین راه به شهادت رسید.

عمل به وظیفه‌ای دینی که غیرت می‌خواست. امام رضا (ع) می‌فرمایند: «لَتَأمُرَنَّ بِالْمَعْرُوفِ وَ لَتَنْهَنَّ عَنِ الْمُنْکَرِ، اَوْ لَـیَسْتَـعْمِلَنَّ عَلَـیْکُمْ شِـرارُکُمْ فَیَدْعُو خِیارُکُمْ فَلا یُسْتَجابُ لَهُمْ، حتما امر به معروف و نهى از منکر کنید، وگرنه اشرارتان بر شما مسلط مى شوند، آنـگاه خوبانتـان هم دعـا مى کنند، اما دعـایشان مستجـاب نمى شـود.»
(وسائل الشیعه، ج ۱۱، ص ۳۹۴)

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->