ویدئو | تا زدن تیشرت توسط ربات انسان‌نمای تسلا چند درصد آدرس‌های اینترنتی دنیا برای کاربران ایرانی فیلتر است؟ چند درصد اینترنت کشور از فیلترشکن‌ها و VPNها می‌گذرد؟ جریمه ۱۵ میلیون دلاری «چت جی پی تی» در ایتالیا حسگر مینیاتوری برای تشخیص گاز آلاینده دی‌اکسید نیتروژن ساخته شد مشهد میزبان طرح رسانه‌ای رایانو | گامی برای تربیت نسل جدید کنشگران رسانه‌ای + فیلم ماه ممکن است ۱۰۰ میلیون سال پیرتر از چیزی باشد که تصور می‌کردیم گوشی جدید ریلمی با بالارفتن و پایین‌آمدن دما تغییررنگ می‌دهد! + ویدئو بعد از گذشت دوماه از آزادسازی رجیستری آیفون، هنوز این محصول به شیوه تجاری وارد کشور نشده است! بسته‌های ویژه همراه اول به مناسبت شب یلدا ۱۴۰۳ + روش فعالسازی بسته‌های هدیه ایرانسل به مناسبت یلدای ۱۴۰۳ + روش فعالسازی بهترین و پرطرفدارترین بازی‌‌های اپ استور در سال ۲۰۲۴ + فهرست در One UI 7 می‌توان حین پخش موسیقی، فیلم‌برداری کرد چرا شب ۳۰ آذر تنها شب یلدای ۱۴۰۳ نیست؟! در بازی Elden Ring: Nightreign دشمنانی از بازی‌های قبلی «فرام سافتور» هم حضور خواهند داشت + تریلر اسنپ به صورت هوشمند بر انحراف از مسیر و طولانی‌شدن غیرعادی سفر نظارت می‌کند نظرات مدیرعامل اینستاگرام درباره هوش مصنوعی و بحران اعتماد به شبکه‌های اجتماعی اسنپ‌فود از دسترس خارج شد (۲۶ آذر ۱۴۰۳) [به‌روزرسانی: اختلال برطرف شد] شیائومی ۱۵ اولترا احتمالا قوی‌ترین باتری تاریخ این برند را داشته باشد آیا بورس فردا، دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳، تعطیل است؟
سرخط خبرها

ویدئو | انیمیشن جالب ناسا برای مقایسه اندازه خورشید کنار بزرگ‌ترین سیاه‌چاله‌ها

  • کد خبر: ۱۶۲۱۸۴
  • ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۳
ویدئو | انیمیشن جالب ناسا برای مقایسه اندازه خورشید کنار بزرگ‌ترین سیاه‌چاله‌ها
ناسا انیمیشن جدیدی تولید کرده است که مقایسه‌ای را میان اندازه خورشید و مدار سیارات اطراف آن با بزرگ‌ترین سیاه‌چاله‌ها ارائه می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز - درک ماهیت و اندازه دقیق سیاه‌چاله‌های کلان‌جرم برای انسان‌ها کار آسانی نیست؛ چرا که بعضی از این اشیا آسمانی ده‌ها میلیارد برابر خورشید ما هستند. ازاین‌رو، ناسا انیمیشن جدیدی تولید کرده است که مقایسه‌ای را میان اندازه خورشید و مدار سیارات اطراف آن با بزرگ‌ترین سیاه‌چاله‌ها ارائه می‌کند.

ناسا اخیراً انیمیشن جذابی را منتشر کرده است که ابعاد سیاه‌چاله‌ها را به‌صورت فرضی در منظومه شمسی نشان می‌دهد. پیش از ورود به جزئیات این ویدیو ابتدا باید بگوییم که تک‌ستاره منظومه شمسی با جرم یک خورشید (جرمی که به‌عنوان مرجع در نظر گرفته می‌شود) هرگز نمی‌تواند به سیاه‌چاله تبدیل شود، چون سیاه‌چاله‌ها باید جرمی بین ۳ تا ۱۰ برابر خورشید ما داشته باشند تا این فرایند را پشت سر بگذارند؛ بنابراین تمام سیاه‌چاله‌ها حداقل سه برابر سنگین‌تر از ستاره منظومه ما هستند.

در ویدیوی ناسا چه سیاه‌چاله‌هایی دیده می‌شوند؟

انیمیشن ناسا در ابتدا سیاه‌چاله J۱۶۰۱+۳۱۱۳ را نشان می‌دهد که ابعادی تقریباً مشابه خورشید دارد، اما وزن آن حدود ۱۰۰ هزار جرم خورشیدی است. در ادامه ۹ ابرسیاه‌چاله دیگر را می‌بینیم که در مرکز کهکشان‌های خود قرار گرفته‌اند.

یکی از این سیاه‌چاله‌ها *Sgr A است که در مرکز کهکشان راه شیری ما قرار گرفته است و وزن آن حدود ۴.۳ میلیون خورشید است. ناسا می‌گوید قطر سایه مرکزی این سیاه‌چاله تقریباً برابر با نصف مدار عطارد به دور خورشید است. دانشمندان پیش‌تر برای اولین‌بار تصویر واقعی این سیاه‌چاله را منتشر کرده بودند.

ناسا در ادامه به سیاه‌چاله‌های بزرگ‌تر ازجمله Cygnus A و M۸۷ می‌رسد که در بیرون از کمربند کوئیپر قرار می‌گیرند. در پایان سیاه‌چاله کلان‌جرم TON ۶۱۸ را می‌بینیم که یکی از غول‌پیکرترین سیاه‌چاله‌های شناخته‌شده است و جرمی معادل ۶۰ میلیارد خورشید دارد. سایه این سیاه‌چاله آن‌قدر بزرگ است که هفته‌ها طول می‌کشید تا نور از درون آن عبور کند. این سیاه‌چاله به‌صورت فرضی در نقطه‌ای فراتر از ابر اورت واقع می‌شود.

«جرمی اشنیتمن»، نظریه‌پرداز مرکز پرواز‌های فضایی گودارد ناسا می‌گوید: «اندازه‌گیری‌های دقیقی که بسیاری از آن‌ها با کمک تلسکوپ فضایی هابل انجام شده‌اند، وجود بیش از ۱۰۰ سیاه‌چاله کلان‌جرم را تأیید می‌کنند. این سیاه‌چاله‌ها چگونه این قدر بزرگ شده‌اند؟ زمانی که کهکشان‌ها به هم برخورد می‌کنند، سیاه‌چاله مرکز آن‌ها می‌تواند نهایتاً با یکدیگر ادغام شود.»

ناسا حالا با همکاری سازمان فضایی اروپا مشغول ساخت آنتن جدیدی است تا بتواند سیاه‌چاله‌های در حال ادغام را مشاهده کند.

منبع: دیجیاتو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->