خودداری برخی مشاوران املاک از ارائه برگه رسمی معامله | قولنامه هست، اما هولوگرام ندارد! به فرد گرمازده آب‌قند و شربت ندهید ذخایر خونی خراسان رضوی رو به کاهش است رئیس سازمان هواشناسی: خشکسالی با بارورسازی ابر‌ها درمان نمی‌شود آیا خبر استعفای رئیس صندوق بازنشستگی کشوری صحت دارد؟ خسارت ۱۴ هزار میلیارد تومانی مصرف دخانیات بر نظام سلامت زمین لرزه ۴ ریشتری در عسلویه بوشهر (۵ مرداد ۱۴۰۴) اهدای عضو بانوی جوان مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ مرداد ۱۴۰۴) ویدئو | ورود گرد و خاک شدید به مشهد از سمت جاده کلات (۵ مرداد ۱۴۰۴) رئیس سازمان نظام پرستاری کشور مطرح کرد: کاهش میزان مهاجرت پرستاران | فوق‌العاده خاص روی میز دولت مانده است آمادگی هلال احمر خراسان رضوی برای خدمت‌رسانی در ایام اربعین ضرورت اصلاح جدی ساختار هیئت‌های بدوی و تجدیدنظر تامین اجتماعی در مشهد و خراسان رضوی پیش‌بینی دقیق هواشناسی با برج راداری مشهد بازنشستگان خطاب به مدیرعامل تأمین‌اجتماعی: مگر معوقات بازنشستگان چقدر است که پرداخت آن را چهار ماه عقب انداخته‌اید ورود حدود ۳۰ هزار معلم جدید به مدارس از مهر ۱۴۰۴ | ادامه فعالیت ۴۰ درصد از فرهنگیان بازنشسته کشف محموله بزرگ مواد اولیه ساخت موادمخدر صنعتی توسط پلیس مرزبانی از معوقات حقوق فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی چه خبر؟ مرمت قدیمی‌ترین مدرسه تاریخی کاشمر از ابتدای مرداد ۱۴۰۴ شر مهندس سارق از  سر خودرو‌های مشهد کم شد موزه ملی ملک پس از جنگ ۱۲ روزه بازگشایی شد (۵ مرداد ۱۴۰۴) معاون تربیت‌بدنی آموزش و پرورش: سرانه فضای ورزشی مدارس باید به یک مترمربع برسد جاده هراز مسدود می‌شود + جزئیات بازنشستگان تأمین اجتماعی و مستمری‌بگیران همچنان در انتظار صدور فیش معوقات حقوق فروردین ۱۴۰۴ تخلفات ثبت شده در QRکدهای نصب شده در مدارس پیگیری شدند خدمات غیرحضوری تأمین اجتماعی به معنای تغییر محل مراجعه از شعبه به کارگزاری نیست مدیران مدارس حق ندارند از ثبت‌نام دانش‌آموزان ضعیف امتناع کنند مرحله دوم وام ضروری بازنشستگان کشوری چه زمانی پرداخت می‌شود؟ طراحی بسته ملی بازیابی روانی کودکان پس از جنگ ۱۲ روزه
سرخط خبرها

طرح ترافیک تهران ۱۴۰۲

  • کد خبر: ۱۶۳۹۱۲
  • ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۵
طرح ترافیک تهران ۱۴۰۲
تعداد خودرو‌ها دائما در حال افزایش است و تراکم آن‌ها در شهر‌های بزرگی مانند تهران، اصفهان، مشهد و ... بیش‌تر است. چنین شهر‌هایی سال‌هاست که با معضلاتی مانند ترافیک، آلودگی هوا، کمبود جای پارک خودرو و ... همراه هستند. شهرداری‌ها و سازمان‌های مرتبط نیز همواره به دنبال راهکار‌های موثر برای کنترل ترافیک در سطح شهر‌ها بوده و تلاش می‌کنند.

گزارش آگهی

معضل ترافیک و آلودگی هوای شهر تهران، موضوع جدیدی نیست و به زمان پیش از انقلاب اسلامی ایران بازمی‌گردد. زمانی که مرکز شهر تهران صبح‌ها وبعدازظهرها، هنگام رفت و آمد بازاریان، شلوغ می‌شد. تاریخ نشان می‌دهد که شهر تهران سال‌هاست شاهد تردد خودروهای شخصی است.

یکی از مهم‌ترین تدابیر و کارهای انجام شده در این راستا، اجرای طرح ترافیک در پایتخت بوده است. طرح ترافیک تهران نخستین بار از آخر سال 1357 اجرایی شد. این طرح به منظور کاهش استفاده از خودروی شخصی در نقاط مرکزی شهر بود و رفته رفته با ممنوعیت ورود وسایل نقلیه غیرمجاز در ساعاتی از روز، گسترش یافت.

همان طور که اشاره شد، نقطه شروع طرح ترافیک فعلی از سال 1357 بود؛ اما محدودیت‌های تردد در شهر، قدمت بیش‌تری دارد. قبل از پیدایش خودروها و در زمان ناصرالدین شاه، درشکه‌ها و چهارپایان در شهر تهران رفت و آمد زیادی داشتند؛ این موضوع سبب شد تا وی دستور منع ورود چهارپایان باربر به میدان ارگ را صادر کند.

طرح ترافیک تهران از گذشته تاکنون دستخوش تغییرات فراوانی شده تا به نسخه امروزی‌اش رسیده است. کارشناسان ادعا می‌کنند که این طرح در 20 مرحله تغییر یافته است. ابتدا محدودیت‌ها کم بود و برای خودروهای تک سرنشین اعمال می‌شد. این طرح تاثیر چندانی بر حجم ترافیک نگذاشت. محدوده طرح 23 کیلومتر بود و در نقاط مرکزی شهر اجرا شد.

طرح ترافیک تهران دائما در حال پیشرفت بود و از سال 1362، جریمه مشخصی نیز برای آن در نظر گرفته شد که البته ناچیز بود. در حین اجرای طرح، مجوزهایی برای خودروهای دولتی، عمومی، ویژه جانبازان و ... صادر می‌شد.

یکی از مهم‌ترین تغییرات طرح ترافیک تهران در سال 1379 رخ داد که طبق آن محدوده طرح افزایش یافت.

اما حتی گسترش محدوده هم برای شهر بزرگ تهران کافی نبود و هوای شهر به طور عجیبی آلوده شد. با وجود چنین مشکلی، مسئولان تصمیم گرفتند تا طرح مکملی را در پایتخت اجرا کنند که موسوم به طرح زوج و فرد بود. این طرح از آذرماه سال 1384 و در مساحتی به بزرگی 74 کیلومتر مربع اجرا شد. رانندگان در این طرح باید در روزهایی مطابق با رقم سمت راست پلاک خود تردد می‌کردند.

طرح ترافیک تهران ۱۴۰۲

با توجه به آن که تعداد خودروها در شهر تهران رو به افزایش است، رفته رفته طرح زوج و فرد تهران نیز کارایی خود را از دست داد و نتوانست ترافیک تهران را کنترل کند. پس از گذشت 14 سال از اجرای طرح زوج و فرد، سرانجام این طرح در سال 1398 پایان یافت. مسئولان شهری روش دیگری را باید جایگزین این طرح قدیمی می‌کردند. بنابراین طرح جدیدی با نام طرح کنترل و کاهش آلودگی هوا پدید آمد. این طرح جایگزین طرح زوج و فرد شد و در همان محدوده نیز به اجرا درآمد.

در طرح کنترل و کاهش آلودگی هوا، هر خودرویی می‌تواند 20 روز در هر فصل را در این محدوده مشخص تردد کند. رانندگان باید در سامانه «تهران من» ثبت نام کرده و از سهمیه تردد خود استفاده کنند. لازم به ذکر است که رانندگان می‌توانند برای خرید طرح ترافیک از همین سامانه اقدام کنند.

اگر خودرویی بخواهد بیش‌تر از حق تردد خود وارد محدوده طرح کاهش آلودگی هوا شود، باید نصف عوارض طرح ترافیک را به صورت روزانه پرداخت کند.

طرح ترافیک و طرح کاهش آلودگی هوا در شهر تهران این روزها به طور جدی اجرا می‌شود و متخلفان به راحتی شناسایی و جریمه می‌شوند. دوربین‌های مخصوص طرح همه جا وجود دارند و خودروهای متخلف را ثبت می‌کنند. برخی از رانندگان متخلف، با پوشاندن پلاک خودرو سعی دارند تا در محدود طرح‌ها تردد کنند؛ اما باید توجه داشت که مخدوش کردن پلاک خودرو جزء تخلف‌های سنگین است و تبعات فراوانی دارد. فروش طرح ترافیک برای موارد اضطراری در نظر گرفته شده و رانندگان به جای تخلفات سنگین، می‌توانند طرح موردنظر خود را خریداری کرده و به راحتی تردد کنند.

اگر اخبار خودرو را دنبال کنید، حتما می‌دانید که برای خودروهایی که معاینه فنی برتر داشته باشند، 25 درصد تخفیف برای خرید طرح در نظر گرفته می‌شود. افرادی مانند خبرنگاران، جانبازان، بیماران خاص و ... نیز می‌توانند از سهمیه‌های ویژه‌ای برای تردد در محدوده طرح‌های ترافیک و کنترل آلودگی هوا استفاده کنند. ساکنین محدوده طرح‌ها نیز از شرایط ویژه‌ای برخوردار هستند.

متقاضیان برای ثبت‌نام سهمیه‌های ویژه و یا حتی رزرو و خرید طرح ترافیک، می‌توانند به سامانه «تهران من» با نشانی my.tehran.ir مراجعه کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->