محمدمهدی حسینپور با اعلام این خبر به خبرنگار شهرآرانیوز، ادامه داد: برنامههای مرتبط با بزرگداشت فردوسی از سال گذشته آغاز شده و ادامه پیدا کرده است.
وی افزود: پویش شاهنامهخوانی در سال گذشته نیز انجام شد و دانشآموزان با ارسال آثارشان داوری شدند و در نهایت نیز این پویش با معرفی نفرات برتر به کارش پایان داد.
حسینپور گفت: برگزاری رویداد علمی «شاهنامهپژوهی» با همکاری دانشگاه فردوسی مشهد یکی دیگر از برنامههای ما در سال گذشته بود که در ادامه آن، برنامه شاهنامهخوانی دانشآموزی در آرامگاه حکیم فرزانه توس برگزار و بهصورت زنده از سامانه شاد پخش شد که مورد استقبال ۱۰ هزار نفر از کاربران این سامانه نیز قرار گرفت.
رئیس اداره فرهنگی، هنری، اردوها و فضاهای پرورشی ادامه داد: رویداد استانی «خط زرین»، عنوان برنامه دیگری بود که در سال گذشته با محوریت دانشآموزان مقطع ابتدایی برگزار کردیم و هدف از آن، نگارش ابیات شاهنامه با خط تحریری بود که از رهگذر این رویداد، هم دانشآموزان آموزش خط ببینند و هم با آثار ادبی گرانسنگی مانند شاهنامه آشنا شوند.
حسینپور در پایان بیان کرد: نواختن زنگ ادبیات در مدارس و راهاندازی پویش «خوان هشتم»، عنوان دو اقدام دیگر در حوزه آشنایی با فردوسی بوده است. در پویش مذکور که به ابتکار وزارت آموزش و پرورش برگزار شد، اداره کل خراسان رضوی بهعنوان دبیرخانه این پویش انتخاب شده بود و آثار از سراسر کشور به این اداره ارسال شد. پویش در قالب شعر، داستان، نامه، متن ادبی، حماسهآفرینی و رزم سرداران شاهنامه و دفاع مقدس و فرهنگ ایثار در دوران معاصر برگزار شد.
وی دربار زنگ شاهنامه در مدارس و تأکید بر آموزش آن تصریح کرد: برنامههای مذکور در حوزه برنامهریزی این اداره بوده و زنگ شاهنامه مرتبط با ما نبوده است. در سال جاری و بهمناسبت بزرگداشت فردوسی، تاکنون برنامه نقالی و شاهنامهخوانی دانشآموزی در دستورکار است که نسبت به برنامههای سال گذشته از منظر تعداد، آمار کنونی ما کم است.