اعلام زمان ثبت‌نام نهایی داوطلبانِ انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس شورای اسلامی استاندار خراسان رضوی با آیت‌الله جعفر سبحانی دیدار کرد بررسی لایحه عضویت دولت جمهوری اسلامی ایران در سازمان توسعه زنان سازمان همکاری اسلامی در کمیسیون فرهنگی مجلس پزشکیان در جمع خبرنگاران در وزارت خارجه: دستگاه دیپلماسی در ایام جنگ ۲۴ ساعته پای کار بود + فیلم سخنگوی دولت عنوان کرد: پیمان ملی آب رسالت مشترک دولت و مردم پیشنهاد جدید تروئیکای اروپایی به ایران برای تاخیر در فعال‌سازی مکانیسم ماشه حبس ابد برای مرد عراقی به جرم تبلیغ رژیم صهیونیستی رئیس جمهور: برای ایجاد تغییرات باید نگاهمان را عوض کنیم | نیازمند تقویت روابط دیپلماتیک با کشورهای همسایه هستیم هشدار جدی پلیس به رانندگان متخلف در فضای مجازی عظیمی‌ راد: کمیسیون آموزش پیگیر حقوق، بیمه و قرارداد کار معین معلمان است حمله تروریستی به دادگستری زاهدان + جزئیات و فیلم (۴ مردادماه ۱۴۰۴) فرماندار تایباد: ۸۰ درصد مهاجران افغانستانی داوطلبانه به کشورشان باز می‌گردند وزیر امور خارجه: جنگ ۱۲ روزه یکی از نمونه‌های هماهنگی بین میدان و دیپلماسی بود اپوزیسیون هلند خواستار به رسمیت شناختن کشور فلسطین شد سفیر جدید ایران در چین استوارنامه‌اش را تقدیم شی‌جین‌پینگ کرد فرمانده ارتش پاکستان با وزیر خارجه چین دیدار کرد | امنیت اتباع چینی را تأمین کنید حضور رئیس‌جمهور در جمع معاونان و مدیران وزارت امور خارجه + فیلم استاندار تهران: وضعیت ذخایر آب و سدهای تهران مناسب نیست آیت‌الله سیستانی: باید جلوی فاجعه انسانی بزرگ در غزه گرفته شود بیانیه قطر و مصر درباره آخرین جزئیات مذاکرات آتش‌بس در غزه انتقاد دبیر کل سازمان ملل از شکست مذاکرات آتش بس غزه | گوترش: نمی‌توانم این سطح از فقدان انسانیت را درک کنم تاکید وزرای امور خارجه ایران و مصر بر ضرورت اقدام فوری جهت توقف جنایات رژیم اسرائیل در غزه پیام رهبر معظم انقلاب به مناسبت اربعین شهادت هم‌میهنان، سرداران نظامی و دانشمندان‌ هسته‌ای آیت‌الله علم‌الهدی: عامل اصلی جان باختن و شهادت مردم غزه از گرسنگی، آمریکا است معاون وزیر خارجه: توافق شد که رایزنی‌ها ادامه یابد پایان گفت‌و‌گو‌های ایران و اروپا در استانبول پیکر احمد توکلی به خاک سپرده شد + عکس
سرخط خبرها

رئیسی: رابطه ایران و ترکمنستان رابطه خویشاوندی است

  • کد خبر: ۱۶۷۰۱۴
  • ۰۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۲۰:۳۱
رئیسی: رابطه ایران و ترکمنستان رابطه خویشاوندی است
رئیس‌جمهور گفت: با توجه به تعبیر حکیمانه رهبر معظم انقلاب اسلامی که فرمودند رابطه ما با ترکمنستان همسایگی نیست یک رابطه خویشاوندی است، تصمیمات ما در جهت همین روابط خویشاوندی دنبال خواهد شد.

به گزارش شهرآرانیوز، آیت الله سید ابراهیم رئیسی عصر سه شنبه در نشست مطبوعاتی با رئیس شورای مصلحت خلق ترکمنستان،  ضمن خوشامد گویی به «بردی محمداف» درباره نتایج مذاکرات دو جانبه، گفت: در این‌ نشست اسنادی را به امضا رساندیم که جلوه ای از اراده دو کشور برای توسعه روابط سیاسی اقتصادی و فرهنگی و تمدنی است.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه روابط خوبی با کشور دوست و برادر ترکمنستان داریم، گفت: این میزان‌ از روابط کافی نیست و سطح روابط ایران و ترکمنستان می‌تواند گسترش یابد و مرز دو کشور فرصتی برای همکاری‌ها تلقی می‌شود.

آیت الله رئیسی، سفر رئیس شورای مصلحت خلق ترکمنستان را نقطه عطف همکاری ایران و ترکمنستان دانست و افزود: با توجه به تعبیر حکیمانه رهبر معظم انقلاب اسلامی که فرمودند رابطه ما با ترکمنستان همسایگی نیست یک رابطه خویشاوندی است، تصمیمات ما در جهت همین روابط خویشاوندی دنبال خواهد شد.  

رئیس‌جمهور تصریح کرد: همکاری بعدی دو کشور درباره گسترش روابط در حوزه آب و برق بود که دو کشور می‌توانند در این باره همکاری خوبی داشته باشند و این‌ در جهت منافع دو ملت و  کشور و منطقه لحاظ خواهد شد.  

آیت الله رئیسی با اشاره به فعال‌تر شدن گمرکات ایران و ترکمنستان، گفت: حمل و نقل و ترانزیت از حوزه‌های مهم‌ همکاری دو کشور است. پس از شیوع ویروس کرونا همکاری خوبی بین دو کشور در جهت تسهیل حمل‌ و نقل صورت گرفت اما با پیگیری‌ها و دستورات، نتیجه بر این شد که گمرکات دو کشور فعال‌تر و به شکل شبانه روزی ترخیص کالا انجام شود. امروز هم اسنادی میان گمرکات دو کشور امضا شد.  

به گفته رئیس جمهور، صدور خدمات فنی- مهندسی از دیگر زمینه‌های همکاری است که بعد از این سفر افزایش خواهد یافت.

آیت‌الله رییسی گفت: حوزه مهم دیگر کشاورزی است که دو کشور می‌توانند مورد توجه قرار دهند. همکاری‌ها در این زمینه آغاز شده و در دوسال اخیر افزایش یافته است. پس از این سفر رشد قابل توجهی خواهد داشت.

آیت الله رییسی با اشاره به اینکه مذاکرات خوبی بین دو کشور انجام شد، مطرح کرد: در  حوزه انرژی ظرفیت مناسبی در جمهوری اسلامی و کشور ترکمنستان وجود دارد که می‌تواند زمینه همکاری بین کشورها را رقم زند و برای توسعه همکاری در این زمینه‌مصمم هستیم. سواپ گازی پس از اولین سفر من به عشق آباد شروع شد و این همکاری ادامه یافته و میتواند گام های بلندی را رقم بزند.  

به گفته رییس جمهور، علاوه بر همکاری دو جانبه، همکاری در سازمان‌های منطقه ای و فرامنطقه ای از دیگر تصمیماتی بود که در جلسات مطرح شد و دو کشور مصمم شدند تا در سازمان ‌ای منطقه ای از قبیل شانگهای همکاری خود را ادامه دهند.  

آیت الله رئیسی گفت: در حوزه فرهنگی و تمدنی‌ گفت و گوهایی صورت گرفت و گام‌هایی برداشته خواهد شد زیرا این حوزه می‌تواند تامین کننده نگاه دو کشور در جهت ارتقای سطح فرهنگی باشد.

رئیس جمهور ضمن قدردانی از رییس شورای مصلحت خلق ترکمنستان تاکید کرد: دیدگاه آقای بردی محمد که چند بار تکرار کردند که سیاست‌ جمهوری اسلامی را سیاست صلح و ثبات و امنیت می‌دانند و می‌تواند تضمین کننده صلح و ثبات در منطقه باشد، مواضع خوبی است و معتقدم که نگاه ایران به منطقه نگاه صلح و امنیت و ثبات است.

«قربانقلی بردی محمداف» رئیس شورای مصلحت خلق ترکمنستان روز سه شنبه وارد تهران شد و پس از دیدار با محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی و آیت‌الله صادق آملی لاریجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با آیت الله رییسی دیدار کرد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->