۱۷ پاتوق زیرزمینی توزیع موادمخدر پلمب شد | جمع‌آوری بیش از ۱۰۰۰ معتاد متجاهر از خیابان‌های مشهد تاریخچه‌ای ۹۳ ساله از سدی روی رودخانه طرق مشهد | بندی که آب نداد ثبت بیش از ۲۱ هزار سرعت غیرمجاز در مشهد محکومیت ۸ میلیارد ریالی به دلیل گران‌فروشی یک سالن زیبایی زنانه در مشهد ثبت‌نام بیش از ۴‌هزا‌ر داوطلب برای عضویت در شورای اجتماعی محلات توسعه زیرساخت‌های بهداشتی شهر مشهد | ساخت ۳۵۳ چشمه سرویس بهداشتی در دو سال گذشته پیشرفت ۴۰ درصدی مدرسه در حال ساخت برای پناهندگان افغانستانی در مشهد توسط دولت ژاپن اقدامات قضایی برای پیشگیری از ساخت‌وساز‌ غیرمجاز | تخلفات ساخت ‏وساز، زیر ذره بین مدعی‌العموم در دیدار شهردار مشهد با سفیر ژاپن مطرح شد؛ تقویت همکاری مشترک در حوزه پسماند، محیط زیست و مدیریت شهری بین مشهد و ژاپن + فیلم دستگاه حفار تونل خط ۳ متروی مشهد وارد منطقه قاسم‌آباد شد هوای کلانشهر مشهد همچنان ناسالم (۲۳ دی ۱۴۰۳) حاجی بگلو: تمدید دوره ششم شوراها قطعی است | ایده انتقال پایتخت، چندان منطقی به نظر نمی‌رسد تعامل شهرداری مشهد و معاونت عمرانی استانداری خراسان رضوی به نفع مردم توضیحات رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر مشهد درباره نام‌گذاری برخی معابر: نام‌گذاری جدید معبر در بازار رضا(ع) ربطی به عیدگاه ندارد سرویس دهی رایگان اتوبوسرانی مشهد در مسیر‌های منتهی به آرامستان بهشت رضا (ع) در روز پدر (۲۵ دی ۱۴۰۳) تخفیف پرداخت نقدی عوارض به مناسبت اعیاد رجب، شعبان و دهه فجر ۱۴۰۳ در مشهد خدمت به مشهدالرضا (ع)، خدمت به مردم ایران است رویداد نشان مشهدالرضا(ع)، نشان ملی است معاون زیارت استانداری خراسان رضوی: شعاع نشان مشهدالرضا (ع) باید جهانی شود فروش مواد خوراکی تاریخ‌گذشته، یک فروشگاه لوازم قنادی در مشهد را به پلمب کشاند (۲۰ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

دبیرخانه شهرهای زیارتی به میزبانی شهرداری مشهد مقدس راه‌اندازی شد + فیلم

  • کد خبر: ۱۶۷۰۵۴
  • ۱۰ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۰۶
دبیرخانه شهرهای زیارتی به میزبانی شهرداری مشهد مقدس راه‌اندازی شد + فیلم
معاون گردشگری و زیارت معاونت فرهنگی شهرداری مشهد گفت: ایده تشکیل دبیرخانه شهرهای زیارتی ایران اسلامی ذیل کمیسیون فرهنگی و اجتماعی مجمع کلان‌شهرهای کشور توسط معاونت گردشگری و زیارت سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد شکل گرفت.

بامشکی در گفت‌وگو با شهرآرانیوز درباره دبیرخانه شهرهای زیارتی گفت: وجود مضجع شریف ائمه اطهار(ع) و امامزادگان‌ و فرزندان آن‌ها در ایران اسلامی و شهرهای کشور فرصتی بی‌نظیر برای رشد و‌ توسعه همه‌جانبه شهرها ایجاد‌ کرده است.

 

دبیرخانه شهرهای زیارتی به میزبانی شهرداری مشهد مقدس راه‌اندازی شد

وی ادامه داد: حضور‌ زائران در این شهرها موجب می‌شود بزرگ‌ترین اجتماعات مردمی و دینی با محوریت موضوع زیارت به‌صورت سالیانه در شهرهای مشهد، قم و شیراز شکل بگیرد.

معاون گردشگری و زیارت معاونت فرهنگی شهرداری مشهد اضافه کرد: بر همین اساس، ایده تشکیل دبیرخانه شهرهای زیارتی ایران اسلامی ذیل کمیسیون فرهنگی و اجتماعی مجمع کلان‌شهرهای کشور توسط معاونت گردشگری و زیارت سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد شکل گرفت.

بامشکی به اهداف شکل‌گیری این دبیرخانه اشاره کرد و افزود: تعمیق زیارت و ترویج فرهنگ آن، تقویت هویت دینی، هماهنگی و ایجاد وحدت رویه در اجرای بهتر مصوبات کارگروه ملی زیارت، توسعه و اشاعه هنرها و علوم حوزه زیارت و... از اهداف این دبیرخانه است.

وی افزود: تأکید بر نقش اساسی و کانون رهنمودها و تدابیر مقام معظم رهبری در حوزه زیارت و بناهای زیارتگاهی، معطوف‌کردن طرح و برنامه‌ها به ارتقای کیفیت و نشاط در محیط‌های زیارتی از جمله راهبردها و سیاست‌های این کمیته است.

به گفته بامشکی، شهردار مشهد و رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی مجمع شهرداران کلان‌شهرهای ایران، معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد، شهرداران و معاونان فرهنگی و اجتماعی شهرداری‌ شیراز، قم، شهرری و سایر شهرهای زیارتی کشور، معاون و مدیران گردشگری شهرداری‌های شهرهای زیارتی از جمله اعضای شورای راهبردی این دبیرخانه هستند.

وی اضافه کرد: تصویب نهایی برنامه اجرایی پنج‌ساله زیارت و تصویب بودجه و ابلاغ برنامه اجرایی به‌صورت سالیانه از ردیف‌ برنامه‌های معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری‌ها، از مهم‌ترین شرح وظایف شورای راهبردی است.

لزوم از بین بردن مساله دو‌قطبی در مشهد

عضو شورای اسلامی شهر مشهد نیز در این نشست گفت: شهرها علت‌های خاصی‌ در پیدایش دارند. مشهد شهر جوانی است و به‌دلیل دل‌دادگی مردم به وجود امام رضا(ع)، مردم اینجا جمع شده‌اند و شهر توسعه پیدا کرده است.

حجت‌الاسلام‌ حسن منصوریان ادامه داد: ما در مشهد به‌دنبال آن هستیم که دو‌قطبی را از بین ببریم و اگر در اداره شهر، شهرداران و پارلمان‌های شهری این مسئله را فراموش کنند، شهر دچار مشکل می‌شود.

منصوریان افزود: در حرم مردم به یکدیگر کمک می‌کنند، اما در رفتار شهری ممکن است این‌گونه نباشد. در کل شهرهای زیارتی، باید مانند داخل حرم رفتار شود. 

وی تأکید کرد: باید حال مردم را در این شهرها خوب کنیم و فرهنگ زیارت را ارتقا دهیم.

ضرورت تقویت جریان زیارت در کشور

معاون فرهنگی شهرداری قم نیز در این نشست بر لزوم ضرورت تقویت جریان زیارت در کشور تأکید کرد: در بسیاری از مواقع طرح‌ها برنامه‌ها و فرهنگی مطرح‌ و برای آن برنامه‌ریزی می‌شود، اما در ادامه راه رها می‌شود.

حجت‌الاسلام طباطبایی‌نژاد تأکید کرد: این طرح نباید این‌چنین باشد. همچنان که «رویداد ایده‌پردازی سقاخونه» به‌خوبی اجرا شد و‌ ثمره آن را دیدیم و امیدوارم که ادامه داشته باشد. 

جای خالی مثلث شهرهای زیارتی

در ادامه، معاون فرهنگی شهرداری شیراز با قدردانی از اقدامات شهرداری مشهد، اظهار کرد: شهرداری مشهد در حوزه‌ معاونت فرهنگی اقدامات بسیار خوب و سنگینی را انجام داده‌ است که جای قدردانی دارد.

محمدعلی چوبینی افزود: ما‌ در شیراز مثلث گردشگری شیراز و یزد و اصفهان را داشته‌ایم و ‌جای یک مثلث شهرهای زیارتی خالی بود. امیدواریم با این جلسات و برنامه‌ها بتوانیم هم‌افزایی‌ داشته باشیم. در این صورت اتفاقات خوبی‌ در این زمینه رخ خواهد داد.

وی تأکید کرد: «رویداد ایده‌پردازی سقاخونه» طرح خوبی بود و به‌خوبی نیز اجرا شد، اما یکی‌ از ایرادات طرح‌ها این‌ است که ضریب‌ اجتماعی آن‌ها‌ کم‌ است. باید مردم را درگیر کرد، زیرا بزرگ‌ترین سرمایه این سه شهر زیارتی مردمانش‌ هستند.

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->