هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی‌حجابی و بی‌بندوباری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟ کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳) چگونه از کلاهبرداری‌ در خرید و فروش طلای آنلاین جلوگیری کنیم؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: مشکلات و تنگنا‌های موجود باید با کار جهادی و تلاش مضاعف رفع شود انجام ۷ هزار تست HIV و شناسایی هفت مورد جدید در مشهد ۵۲ درصد سالمندان را زنان تشکیل می‌دهند توجه وزارت ورزش به قاچاق مکمل‌ هشدار پلیس فتا درخصوص برخورد با سازندگان ویدئو‌های چالشی اینستاگرامی ۳۸ درصد فرهنگیان نیازمند مسکن هستند نزاع مرگبار در دورهمی خانوادگی + عکس وزیر آموزش و پرورش: امتحانات نهایی به هیچ وجه تعطیل نخواهد شد  ۹۶ درصد افراد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند
سرخط خبرها

تولید ۲ پادزهر مار گزیدگی توسط پژوهشگران مشهدی

  • کد خبر: ۱۶۷۰۹۷
  • ۱۰ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۰
تولید ۲ پادزهر مار گزیدگی توسط پژوهشگران مشهدی
پژوهشگران گروه سم‌شناسی بالینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد موفق به تولید ۲ پادزهر موثر" اسنافب ۵ و ۶ " در درمان مارگزیدگی تمامی گونه‌های داخل کشور و دریافت مجوز برای ورود به بازار‌های داخلی و بین‌المللی از سوی سازمان غذا و دارو شدند.

به گزارش شهرآرانیوز، دانشیار گروه سم‌شناسی بالینی این دانشگاه گفت: این ۲ محصول در قالب یک طرح پژوهشی تهیه و پس از دریافت مجوز از سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی به تولید صنعتی رسید.

دکتر سید علی رضا موسوی افزود: در مرحله نخست برای بررسی ایمنی، پادزهر بر روی ۱۵ مصدوم مارگزیده در مشهد آزمایش و نتایج به سازمان غذا و دارو ارائه شد و پس از تایید ایمنی پادزهر، آزمایش در جمعیت بیشتری ادامه پیدا کرد و در مجموع ۹۸ بیمار مورد مطالعه قرار گرفتند، تا پادزهر تولیدی با پادزهر رازی مورد مقایسه قرار گیرد و در نهایت مشخص شد که این محصول در فرایند بهبودی بیماران موثر بوده و مجوز ساخت و ورود به بازار را از سازمان غذا و دارو دریافت کرد.

وی ادامه داد: اسنافب ۵ و ۶ دو نوع پادزهر است که زهر همه انواع مارهای سمی داخل کشور را پوشش می دهد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان این که برای ساخت پادزهر، از ۶ نوع مار سمی زهر گیری گفت: به دلیل تنوع گزش در مناطق مختلف ایران، این طرح تحقیقی به صورت چند مرکزی و در سطح ملی برگزار شد که در ابتدای طرح پنج مرکز مشهد، اهواز، ارومیه، کرمان و شیراز در این طرح همکاری داشتند لیکن به دلیل شیوع بیماری کووید-19 دو مرکز کرمان و شیراز از دسترس خارج شدند.

موسوی با اشاره به این که روند کلی تولید پادزهر در طی ۶ مرحله شامل صید جانور گزنده (مار)، زهرگیری، ایجاد ایمنی در اسب، جداسازی پلاسمای اسب، خالص سازی پلاسما و فرمولاسیون نهایی به انجام می‌رسد افزود: اسنافب ۵ که فقط شامل آنتی بادی علیه سم مارهای افعی است برای اولین بار در ایران به تولید رسیده است که نیاز استانهایی نظیر آذربایجان و خوزستان که فاقد مار کبرا می باشند را به خوبی برآورده می کند.

وی با بیان این که این محصول‌ها علاوه بر این که در دسترس مراکز بهداشتی و درمانی کشور قرار گرفته‌اند به کشورهای آسیای میانه و خاورمیانه نیز صادر شده است.

محقق اصلی این طرح تحقیقاتی گفت: مارهای سمی ایران ۲۵ گونه اند و به سه خانواده مارهای دریایی، افعی و کبرا تقسیم می‌شوند و سالانه در ایران حدود پنج تا هفت هزار نفر به دلیل مارگزیدگی به مراکز درمانی مراجعه می کنند و میانگین بروز سالانه مارگزیدگی ۱۰ نفر به ازای ۱۰۰ هزار نفر جمعیت است.

منبع: روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->