برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی پیش‌بینی بارش باران قابل ملاحظه در برخی نقاط کشور (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) کاهش ۱۵ درصدی آمار فوتی‌ها در تصادفات نوروزی خراسان رضوی (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) سه تصادف پیاپی در خراسان رضوی با ۱۶ مصدوم | ۲ مصدوم با بالگرد به بیمارستان منتقل شدند (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) توضیحات رئیس پلیس راهور فراجا درباره حادثه اتوبوس کرمان-مشهد آمار تلفات زلزله میانمار از ۲ هزار نفر عبور کرد بازگشایی دوطرفه جاده کرج - چالوس (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) صدور هشدار هواشناسی در پی پیش‌بینی رگبار باران در برخی نقاط خراسان رضوی (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) جست‌و‌جو‌های آنلاین ایرانی‌ها در سال ۱۴۰۳؛ پژواکی از بحران‌ها و آرزو‌های یک ملت مرحله دوم ثبت‌نام کنکور ۱۴۰۴ از ۱۶ فروردین آغاز می‌شود+ جزئیات
سرخط خبرها

تولید ۲ پادزهر مار گزیدگی توسط پژوهشگران مشهدی

  • کد خبر: ۱۶۷۰۹۷
  • ۱۰ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۰
تولید ۲ پادزهر مار گزیدگی توسط پژوهشگران مشهدی
پژوهشگران گروه سم‌شناسی بالینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد موفق به تولید ۲ پادزهر موثر" اسنافب ۵ و ۶ " در درمان مارگزیدگی تمامی گونه‌های داخل کشور و دریافت مجوز برای ورود به بازار‌های داخلی و بین‌المللی از سوی سازمان غذا و دارو شدند.

به گزارش شهرآرانیوز، دانشیار گروه سم‌شناسی بالینی این دانشگاه گفت: این ۲ محصول در قالب یک طرح پژوهشی تهیه و پس از دریافت مجوز از سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی به تولید صنعتی رسید.

دکتر سید علی رضا موسوی افزود: در مرحله نخست برای بررسی ایمنی، پادزهر بر روی ۱۵ مصدوم مارگزیده در مشهد آزمایش و نتایج به سازمان غذا و دارو ارائه شد و پس از تایید ایمنی پادزهر، آزمایش در جمعیت بیشتری ادامه پیدا کرد و در مجموع ۹۸ بیمار مورد مطالعه قرار گرفتند، تا پادزهر تولیدی با پادزهر رازی مورد مقایسه قرار گیرد و در نهایت مشخص شد که این محصول در فرایند بهبودی بیماران موثر بوده و مجوز ساخت و ورود به بازار را از سازمان غذا و دارو دریافت کرد.

وی ادامه داد: اسنافب ۵ و ۶ دو نوع پادزهر است که زهر همه انواع مارهای سمی داخل کشور را پوشش می دهد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان این که برای ساخت پادزهر، از ۶ نوع مار سمی زهر گیری گفت: به دلیل تنوع گزش در مناطق مختلف ایران، این طرح تحقیقی به صورت چند مرکزی و در سطح ملی برگزار شد که در ابتدای طرح پنج مرکز مشهد، اهواز، ارومیه، کرمان و شیراز در این طرح همکاری داشتند لیکن به دلیل شیوع بیماری کووید-19 دو مرکز کرمان و شیراز از دسترس خارج شدند.

موسوی با اشاره به این که روند کلی تولید پادزهر در طی ۶ مرحله شامل صید جانور گزنده (مار)، زهرگیری، ایجاد ایمنی در اسب، جداسازی پلاسمای اسب، خالص سازی پلاسما و فرمولاسیون نهایی به انجام می‌رسد افزود: اسنافب ۵ که فقط شامل آنتی بادی علیه سم مارهای افعی است برای اولین بار در ایران به تولید رسیده است که نیاز استانهایی نظیر آذربایجان و خوزستان که فاقد مار کبرا می باشند را به خوبی برآورده می کند.

وی با بیان این که این محصول‌ها علاوه بر این که در دسترس مراکز بهداشتی و درمانی کشور قرار گرفته‌اند به کشورهای آسیای میانه و خاورمیانه نیز صادر شده است.

محقق اصلی این طرح تحقیقاتی گفت: مارهای سمی ایران ۲۵ گونه اند و به سه خانواده مارهای دریایی، افعی و کبرا تقسیم می‌شوند و سالانه در ایران حدود پنج تا هفت هزار نفر به دلیل مارگزیدگی به مراکز درمانی مراجعه می کنند و میانگین بروز سالانه مارگزیدگی ۱۰ نفر به ازای ۱۰۰ هزار نفر جمعیت است.

منبع: روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->