کمبود حداقل ۱۴۰ هزار پرستار در کشور| تعرفه پرستاری باعث تبعیض شد تصادف دلخراش جاده زابل با ۱۳ کشته و مصدوم| سه کودک بین جان باختگان نجات ۷ شهروند از حادثه آتش سوزی در صادقیه مشهد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) چاقوکشی مرگبار همسایه‌ها در تهران و دستگیری متهمان فراری بکارگیری غیرپرستاران در بیمارستان‌های خصوصی به علت کمبود پرستار تصادف شدید ۲ دستگاه تریلی کشنده با خودرو ام وی ام در بزرگراه کلانتری مشهد (سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳) کشف ۱۳۶ کیلوگرم تریاک در مشهد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) انفجار پالایشگاهی در «ازمیت» ترکیه ۱۰ زخمی برجای گذاشت (۱۵ آبان ۱۴۰۳) دستگیری ۲۰ فعال یک شرکت هرمی در مشهد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) فوت دختر یازده‌ساله در کاشمر براثر ضرب‌وجرح بوده است در آغوش مرگ و در بند فقر: قصه تلخ کارگران سالن تشریح پزشکی قانونی توقیف پراید با راننده یازده‌ساله در اصفهان + عکس اعلام اولویت‌ها و هزینه اولیه حج ۱۴۰۴ جهانگیر: اجل مهلت نداد حکم شارمهد اجرا شود تهاتر بدهی‌های دارویی سازمان غذا و دارو و تأمین اجتماعی افراد تحصیل‌کرده کمتر به زوال عقل مبتلا می‌شوند بررسی یکی از علل سقط جنین در خانواده‌ها پیش‌بینی شروع پیک اول آنفلوانزا از اواخر آذر ۱۴۰۳ آغاز فاز جدید رتبه‌بندی معلمان از مهرماه ۱۴۰۴ تحول نظام سلامت در ایران در گرو هوش مصنوعی است این متن را با صدای آهسته بخوانید! پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (سه‌شنبه، ۱۵ آبان ۱۴۰۳) | کاهش دمای ۱۱ تا ۱۵ درجه‌ای در انتظار استان پرونده سرم‌های آلوده دیالیز روی میز دستگاه قضا ۱۰ درصد سالمندان «کم‌ماهیچگی» یا «تحلیل عضلانی» دارند کمبود معلم، مانعی بر سر راه آموزش باکیفیت در مدارس ابتدایی | ثبت‌نام ۹ میلیون دانش‌آموز در مقطع ابتدایی عملکرد پزشکی قانونی خراسان رضوی در شش ماه اول ۱۴۰۳ | ۱۶۱ مرگ داغ در بهار و تابستان کاهش ابتلای بانوان به سرطان پستان و تخمدان از جمله تأثیرات مثبت فرزندآوری است چرا گردشگران ایرانی فقط استانبول و آنتالیا را برای سفر انتخاب می‌کنند؟ تنها مکان مطمئن برای عرضه دارو «داروخانه» است کاهش تدریجی قد یکی از علائم پوکی استخوان است  کشف ۵۷ کیلوگرم زعفران تقلبی در طرقبه‌شاندیز (۱۵ آبان ۱۴۰۳)
سرخط خبرها
معاون میراث فرهنگی خراسان رضوی در واکنش به احتمال تخریب روستای کنگ؛

تجاری‌سازی، به نوعی حذف ارزش‌ها و از بین بردن اصالت یک اثر تاریخی است

  • کد خبر: ۱۶۷۲۸
  • ۱۴ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۴:۴۹
تجاری‌سازی، به نوعی حذف ارزش‌ها و از بین بردن اصالت یک اثر تاریخی است
برای حفظ ارزش‌ها باید از ابزار خود آن استفاده کنیم، حدود تردد ماشین در روستا که تاکیدی روی آن وجود دارد و موضوع تجاری‌سازی در حاشیه این معبر به نوعی حذف ارزش‌ها و از بین بردن اصالت یک اثر تاریخی است و باعث تخریب این اثر که در طول سالیان ساخته شده است، خواهد شد.

به گزارش شهرآرانیوز، معاون میراث فرهنگی خراسان رضوی با اعلام این خبر افزود: عمر طرحی که قرار بود در روستای کنگ اجرا شود به پایان رسیده و پاسخگوی بافت این روستا نیست. ضمنا درست است که این طرح‌ها می‌تواند به نوعی یک سند واحد باشد؛ اما میراث فرهنگی هیچ چیز را تایید نکرده است.

مرجان اکبری با تاکید بر این که برای سازمان‌دهی این روستا باید به دنبال نسخه‌ای باشیم که آن نسخه با شکل و ویژگی‌های کنگ هم‌خوانی داشته باشد، گفت: برخی پیشرفت روستا را در تعریض معابر و تخریب قسمتی از آثار تاریخی می‌بینند که قطعا این راهی برای رسیدن به مقصود نیست و به لحاظ ارزش‌های تاریخی- فرهنگی مردود است؛ افرادی که به عنوان گردشگر از آب‌وهوای کنگ بهره می‌برند، بخش اعظم خاطرات و یادگاری‌هایی که با خود می‌برند، به دلیل معماری خاص کنگ بوده و دردوره‌ای تحت عنوان «ماسوله خراسان» شناخته می‌شده است.

معاون میراث فرهنگی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: برای حفظ ارزش‌ها نیز باید از ابزار خود آن استفاده کنیم تا بتوانیم از ارزش‌ها به نحو شایسته بهره ببریم، حدود تردد ماشین در روستا که تاکیدی روی آن وجود دارد و موضوع تجاری‌سازی در حاشیه این معبر به نوعی حذف ارزش‌ها و از بین بردن اصالت یک اثر تاریخی است و باعث تخریب این اثر که در طول سالیان ساخته شده است، خواهد شد.

اکبری افزود: این آثار سالیان سال در یک فضای فرهنگی، تاریخی و بومی- محلی شکل گرفته‌اند و مشابه این موارد را نمی‌توان در زمان کوتاه و با هزینه‌های مشخص ساخت. لذا حفظ این ارزش‌ها به همگان مربوط می‌شود که میراث فرهنگی بخش تخصصی کار را بر عهده دارد.

تعدد اقامتگاه‌های بوم‌گردی نشانه توسعه روستاست

وی خاطرنشان کرد: چند نمونه بوم‌گردی در این روستا ایجاد شده که هرکدام شخصیت کاری خود را دارند و روابط سالمی نیز با هم برقرار کرده‌اند و این که این روابط می‌تواند افزایش پیدا کند، تعدد اقامتگاه‌ها یک نوع توسعه محسوب می‌شود و میراث فرهنگی هیچ موقع با تعریض معبری موافق نبوده است. ضمنا در این روستا معبری جایگزین این معبر وجود دارد که از ضلع شمالی به ضلع غربی دسترسی ایجاد کرده و در حال حاضر از آن استفاده می‌شود.

معاون میراث فرهنگی خراسان رضوی گفت: نه تنها در ایران و در این روستا؛ بلکه در بسیاری از نقاط دنیا محدودیت‌های وسیله نقلیه وجود دارد و این ما هستیم که باید از این محدودیت به عنوان یک فرصت و یک قوت استفاده کنیم.

اکبری در خصوص حل مسأله روستای کنگ افزود: با توجه به آنچه گفته شد، طرح این مسأله به نظر می‌رسد جایگاهی ندارد، یا ما می‌خواهیم ارزش‌ها و اصالت‌هایمان را حفظ کنیم یا تصمیم گرفته‌ایم همه چیز را نابود کنیم، یعنی از اساس این موضوع جایگاه ندارد. اگر افراد می‌خواهند چیزی را حل کنند باید صورت مسأله شفاف باشد.

وی خاطرنشان کرد: از سال‌های قبل به بنیاد مسکن هم نوشته شد که طرح هادی پاسخگوی ویژگی‌های بافت با ارزش روستای کنگ نیست و این روستا نیازمند طراحی و نوعی طرح بهسازی است؛ هم‌زمان نیز طرح بهسازی برای این روستا تهیه شد و حال آن که طرح هادی برای این مدل روستا پاسخگو نیست.

معاون میراث فرهنگی خراسان رضوی گفت: روستای ریاب روستایی کویری بود که بافت منسجمی مانند روستای کنگ نداشت ولی مشاور و بنیاد مسکن، با تایید بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور طرح بهسازی برای این روستا را به پیشنهاد میراث فرهنگی طراحی کردند که نتیجه آن رونق گردشگری و توسعه فرهنگی این روستا شده است.

اکبری افزود: اهداف طرح بهسازی با طرح هادی بسیار متفاوت است و روستایی که دارای بافتی با ارزش است، طرح هادی برای این روستا با هر شکل ظاهری که دارد مناسب نیست. بنابراین برای ساماندهی این روستا باید به دنبال نسخه‌ای باشیم که آن نسخه با شکل و ویژگی‌های کنگ هم‌خوانی داشته باشد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->