سهام ایران‌خودرو و سایپا واگذار می‌شود + فیلم معاون رئیس جمهور در مشهد: نیمی از زمین‌های واگذارشده در طرح جوانی جمعیت متعلق به مادران است واگذاری زمین به ۱۳۰۱ متقاضی قانون جوانی جمعیت خراسان رضوی| یک میلیون و ۷۶۰ هزار واحد مسکونی در سرتاسر کشور در مرحله ساخت قرار دارد آیین اختتامیه نمایشگاه بزرگ ایران نوشت برگزار شد | ۲۶۰هزار بازدیدکننده از ۶۰۰نقطه ایران علت تأخیر در تحویل خودروها چیست؟ | صمت: شرکت‌ها محصولی دپو نکرده‌اند آیا قرار است قیمت کارخانه‌ای خودرو ۳۵ درصد گران شود؟ شرایط فروش لاماری‌ایما برای مهر اعلام شد + جدول (۱۰ مهر ۱۴۰۲) ۱۰ کیلو برنج هندی کمی بیشتر از نیم میلیون + جدول (۱۰ مهر ۱۴۰۲) درخواست سازمان بازرسی از دولت: دستورالعمل واردات خودروهای کارکرده در اسرع وقت صادر شود امسال حجم معاملات املاک در خراسان رضوی ۱۹ درصد کاهش یافته است افزایش صادرات ریلی از مرز سرخس به آسیای مرکزی بانک مرکزی برای استفاده از کارت هوشمند ملی در شبکه پرداخت برنامه‌ای ندارد برگزاری همایش آشنایی با مبانی، اصول رفتار و طراحی ساختمان‌ها براساس عملکرد در مشهد خودروی هیبریدی سایپا سال آینده وارد بازار می‌شود چرا قیمت گوشت وارداتی ارزانتر از گوشت داخلی است؟ افشاگری رئیس سازمان برنامه و بودجه درباره سندسازی بانک‌ها | بانک‌ها با کشیدن سود روی مطالبات ادعایی‌شان از دولت به خود پاداش می‌دهند آخرین وضعیت بازار سرمایه | بورس همچنان قرمز (۱۰ مهر ۱۴۰۲) دولت از شرکت‌های صادرکننده خدمات فنی و مهندسی حمایت می‌کند قیمت روز گوشی‌های پرطرفدار بازار + جدول (۱۰ مهر ۱۴۰۲) شرط کاهش ۲۰ درصدی نرخ مسکن ملی
خبر فوری

جیب به جیب کردن وام‌ها توسط بانک‌ها

  • کد خبر: ۱۶۷۲۸۸
  • ۱۱ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۴۹
جیب به جیب کردن وام‌ها توسط بانک‌ها
بر اساس آخرین آمار بانک مرکزی، مانده تسهیلات پرداختی بانک‌ها به کارکنانشان به ۱۶۲ هزار و ۶۴۷ میلیارد و ۳۱۹ میلیون تومان رسیده است.

سعدی در گلستان آورده است: انوشیروان را در شکارگاهی صید کباب کردند و نمک نبود، غلامی به روستا رفت تا نمک آرد. انوشیروان گفت: نمک به قیمت بستان تا رسمی نشود و ده خراب نگردد. گفتند از این قدر چه خلل آید؟ گفت: اگر من از باغ رعیت و کشاورز سیبی بدون اجازه بردارم، همراهان و نزدیکان من، درخت را از ریشه می‌کنند.
انتشار خبر وام دادن بانک‌ها به کارکنان خودشان، در چند روز اخیر سبب واکنش‌های زیادی شده است.

بر اساس آخرین آمار بانک مرکزی، مانده تسهیلات پرداختی بانک‌ها به کارکنانشان به ۱۶۲ هزار و ۶۴۷ میلیارد و ۳۱۹ میلیون تومان رسیده است. بانک سپه با ۳۰ هزار و ۸۵۲ میلیارد و ۸۸۳ میلیون تومان بیشترین مانده تسهیلات و به عبارتی بالاترین تسهیلات پرداختی را به کارکنان خود داشته است. در ادامه بانک ملی با ۲۴ هزار و ۹۱۰ میلیارد و ۶۹۳ میلیون تومان و بانک صادرات ۱۷ هزار و ۱۴۳ میلیارد و ۲۹۲ میلیون تومان در رده بعدی، بالاترین مانده تسهیلات پرداختی بانک‌ها را به خود اختصاص داده اند.

بانک‌های ملت، تجارت، کشاورزی، مسکن، رفاه، توسعه تعاون و آینده در رتبه‌های بعدی تا دهم هستند. در حالی بانک‌ها منابع مالی خود را به صورت تسهیلات به کارمندانشان پرداخته اند که این روز‌ها بسیاری از شهروندان، ناتوان از تأمین ضامن برای گرفتن وام‌های خرد و وام ازدواج هستند. البته دیروز طبق اعلام رئیس شورای اطلاع رسانی دولت، رئیس جمهور در تذکری به بانک‌ها اعلام کرده است که پرداخت هرگونه تسهیلات بانکی باید عادلانه باشد.

اما چه عواملی سبب شده است تا امروز بانک‌ها به این وضعیت برسند؟ بررسی‌ها نشان می‌دهد که بانک‌ها با ورود به حوزه بنگاه داری به رقیبی برای تولید تبدیل شده و به جای اینکه منابع را به سمت صنعت هدایت کنند، بخش درخور توجهی از منابع بانکی را به بنگاه‌های خودشان اختصاص می‌دهند.

درحالی بانک‌ها همچنان در حوزه بنگاه داری فعالیت می‌کنند که براساس قانون، رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور مصوب سال ۹۴، بانک‌ها و مؤسسات اعتباری موظف شدند اموال خود شامل منقول، غیرمنقول و سرقفلی را که به تملک آن‌ها و شرکت‌های تابعه آن‌ها درآمده است و به تشخیص شورای پول و اعتبار و بانک مرکزی مازاد محسوب می‌شود، واگذار کنند. همچنین بانک‌ها سهم ۳۲درصدی در رشد پایه پولی کشور دارند، مسئله‌ای که با روشن کردن موتور تورم سبب می‌شود فشار‌های معیشتی بر شهروندان افزایش یابد.

براین اساس وقتی که به نقش سیاست گذاری بانک‌ها در رشد تورم و فشار‌های وارده به بخش تولید نگاه می‌کنیم، متوجه می‌شویم که این سیاست‌ها تا چه حد سبب تحلیل توان اقتصادی کشور و سوق یافتن فعالیت‌ها به سوی فعالیت‌های غیرمولد و فشار معیشتی بر مردم شده است. در چنین شرایطی که بانک‌ها در سیاست‌های کلان خود توجهی به منافع اقتصادی کشور نمی‌کنند، جای تعجبی ندارد که بخش درخور توجهی از منابع خود را به وام دهی به کارکنانشان اختصاص دهند. در واقع خبری که در حوزه وام دهی بانک‌ها منتشر شده است، مصداق همان حکایت سعدی درباره سیب و کندن درختان از ریشه است.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} {*End Google Analytics Code*}