سخنگوی وزارت امور خارجه: نشست پکن در چارچوب رایزنی‌های مستمر برگزار می‌شود سخنگوی دولت: با تجمعات غیرقانونی و هنجارشکن برخورد خواهیم کرد عراقچی: نامه ادعایی ترامپ توسط یکی از کشورهای عربی تحویل ایران داده خواهد شد تصویب لایحه الحاق دولت ایران به موافقت‌نامه وین ایران، روسیه و چین در پکن درباره برنامه هسته‌ای ایران رایزنی می‌کنند انتقاد دوباره اردوغان از جنایت‌های اسرائیل | رژیم صهیونیستی، لکه ننگ تاریخ بشریت رئیس دفتر زلنسکی: پس از موافقت روسیه مذاکرات آغاز می‌شود ۱۵۵ گروگان قطار مسافربری بلوچستان پاکستان آزاد شدند | ۲۲ گروگان گیر کشته شدند زمان پایان فعالیت شورای ششم شهر و روستا اعلام شد عملیات اطفای حریق توسط تیم‌های امدادی ایران، چین و روسیه در رزمایش مشترک ۲۰۲۵ اتحادیه اروپا با هرگونه تلاش برای تغییرات جمعیتی در نوار غزه مخالفت کرد ابراز نگرانی وزیر خارجه روسیه از حضور ناتو در خاک اوکراین توپ در زمین روسیه | واکنش رهبران اروپا به توافق مهم آمریکا و اوکراین مروری بر دیدار رمضانی سال گذشته دانشجویان با رهبر معظم انقلاب | مهم‌ترین مطالبه آیت‌الله خامنه‌ای از دانشجویان در ۱۴۰۳ چه بود؟ رئیس مجلس: دولت تمام ظرفیت‌ها را برای تأمین کالاهای مورد نیاز شب عید مردم به کار برد دستور کار بررسی طرح اصلاح قانون مجازات قاچاق اسلحه در صحن علنی امروز مجلس (۲۲ اسفند ۱۴۰۳) قالیباف، قانون انتخابات شورا‌ها را ابلاغ کرد | بهار ۱۴۰۵ زمان برگزاری انتخابات وزارت امورخارجه ایران فهرست عوامل آمریکایی فعال در امور تروریستی را تهیه می‌کند ترامپ: امیدوارم روسیه با آتش‌بس موافقت کند ایران گروگانگیری در پاکستان را محکوم کرد (۲۱ اسفند ۱۴۰۳) واکنش آمریکا به موافقت اوکراین با آتش‌بس ۳۰روزه: توپ در زمین مسکو است اعلام آمادگی اوکراین برای برقراری آتش‌بس یک ماهه با روسیه وزیر جنگ رژیم صهیونیستی جولانی را تهدید کرد خط و نشان نخست وزیر کانادا برای ترامپ | به تعرفه‌های ترامپ پاسخ موثر می‌دهیم ارجاع بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۴ به مجلس به‌‌دلیل ابهامات و اشکالات آزادی ۵ اسیر لبنانی از بند رژیم صهیونیستی (۲۱ اسفند ۱۴۰۳) وزیر دفاع ایران وارد بلاروس شد برگزاری جلسه شورای‌عالی فضای مجازی به ریاست پزشکیان (۲۱ اسفند ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

ترانزیت ریلی ایران برای نخستین بار به اروپا متصل می‌شود+ جزئیات

  • کد خبر: ۱۶۸۳۳۰
  • ۱۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۲۶
ترانزیت ریلی ایران برای نخستین بار به اروپا متصل می‌شود+ جزئیات
با بهره‌برداری از پروژه راه‌آهن میانه-بستان‌آباد-تبریز، ترانزیت ریلی ایران برای نخستین بار به اروپا متصل می‌شود و اتصال آن به راه‌آهن نخجوان، ایروان و تفلیس از طریق جلفا و دیگر مرز‌های آبی و خاکی به افزایش مبادلات بین‌المللی و صادرات کالا می‌انجامد.

به گزارش شهرآرانیوز، امروز با حضور رئیس‌جمهور راه‌آهن بستان‌آباد-خاوران در آذربایجان شرقی را به‌عنوان بخشی از پروژه راه‌آهن میانه-تبریز افتتاح شد.

رئیسی در سخنان کوتاهی در آیین افتتاح این مسیر ریلی، با اشاره به تاکیدات رهبر معظم انقلاب مبنی بر توجه ویژه به آسایش و رفاه مردم، بر اهتمام دولت برای تحقق این مهم تاکید کرد و گفت: احداث این مسیر ریلی یکی از مطالبات مردم استان آذربایجان شرقی در دور دوم سفر‌های استانی بود که با همت و تلاش دولت پس از وقفه‌ای ۲۳ ساله به سرانجام رسید.

رئیس جمهور ضمن ابراز خرسندی از تحقق وعده دولت به مردم آذربایجان شرقی افزود: اینکه سفر زیارتی مشهد مقدس به عنوان نخستین مقصد این مسیر ریلی انتخاب شده و مسافران آن نیز خانواده معظم شهدای دفاع مقدس، مدافعین حرم، مدافعین امنیت و سلامت هستند نیز به برکات آن خواهد افزود.

با بهره‌برداری از پروژه راه‌آهن میانه-بستان‌آباد-تبریز، ترانزیت ریلی ایران برای نخستین بار به اروپا متصل می‌شود و اتصال آن به راه‌آهن نخجوان، ایروان و تفلیس از طریق جلفا و دیگر مرز‌های آبی و خاکی به افزایش مبادلات بین‌المللی و صادرات کالا به جمهوری‌های آذربایجان، ارمنستان و ترکیه می‌انجامد.

با افتتاح این بخش از راه‌آهن میانه-تبریز، مسیر ریلی تهران تا تبریز ۱۱۴ کیلومتر کوتاه و زمان سفر کاهش می‌یابد.

این پروژه با تحقق وعده رئیس جمهوری در اختصاص اعتبار ۳ هزار میلیارد تومانی از محل مصوبات دور اول سفر استانی آذربایجان شرقی، به مرحله تکمیل و بهره‌برداری رسیده است.

این مسیر ریلی صرف‌نظر از محاسن زیست محیطی، مزایای اقتصادی زیادی هم به دنبال دارد؛ درآمد سالانه این پروژه ۳.۲ هزار میلیارد تومان است که از طرق مختلف ترانزیت، صرفه‌جویی در مصرف سوخت، کاهش سوانح و ... به‌دست می‌آید.

افزایش ظرفیت‌های ترانزیتی معادل ۷ میلیون تن بار و ۲ میلیون نفر مسافر در سال از دیگر مزیت‌های این پروژه ریلی است. تمامی ریل به کار رفته در خط‌آهن بستان آباد-خاوران تراورس‌های تولید داخل است.

احداث راه‌آهن تبریز-بستان‌آباد-میانه از مهم‌ترین و قدیمی‌ترین پروژه‌های حمل و نقل کشور و آذربایجان‌شرقی است که عملیات احداث آن، برای تسهیل در رفت و آمد مردم و جابه‌جایی حجم قابل توجهی کالا از سال ۱۳۷۹ آغاز شد و پس از ۲۲ سال وقفه سرانجام با همت دولت مردمی تکمیل و با حضور رئیس جمهور به بهره‌برداری رسید.

راه‌آهن دوخطه میانه-بستان‌آباد-تبریز از ایستگاه میانه واقع در مسیر راه‌آهن تهران-تبریز شروع شده و با گذر از مسیری کوهستانی و شهر‌های ترکمانچای، بستان‌آباد و باسمنج واقع در مسیر خود، به ایستگاه موجود تبریز متصل می‌شود.

راه‌آهن تبریز-میانه به عنوان حلقه مفقوده اتصال راه‌آهن سراسری به راه‌آهن شمال‌غرب باعث پیوستگی بیشتر شبکه ریلی کشور می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->