اژه ای: میزبانی بیست‌و‌یکمین نشست قضایی کشورهای عضو سازمان شانگهای در ایران خواهد بود ترامپ از احتمال دیدار خود با پوتین خبر داد اولین مراسم هولوکاست بدون حضور نتانیاهو| پهپاد ناشناس سرنگون شد معاون وزیر کشور: اعطای فوق‌العاده خاص کارکنان شهرداری‌ها تصویب شد وزیر کشور در مشهد: ایجاد سازمان ملی مهاجرت موجب یکپارچگی مدیریتی می‌شود+ویدئو ترامپ: مذاکرات با چین برای توافق عادلانه خوب پیش می‌رود وزیر کشور وارد مشهد شد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) عراقچی: تلاش‌های رژیم اسرائیل برای منحرف کردن دیپلماسی کاملاً واضح است سردار رحمان علیدوست، رئیس سازمان وظیفه عمومی فراجا شد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) مدیر سرویس اطلاعات خارجی روسیه: شانس توافق با آمریکا وجود دارد گروسی: ایران در رابطه با مذاکرات هسته‌ای جدی است همه چیز درباره افزایش مهلت معرفی مشمولان سربازی (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) + ویدئو محمود عباس: اسرائیل برای تخلیه غزه و کرانه باختری از طریق عملیات کوچاندن تلاش می‌کند وزیر خارجه روسیه: از تلاش‌های آمریکا در مذاکرات با ایران حمایت می‌کنیم آیت‌الله علم‌الهدی تأکید کرد: حشدالشعبی، محور مقاومت مردمی عراق عراقچی با وزیر خارجه چین دیدار کرد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) + فیلم سخنگوی کرملین: اختلافاتی میان آمریکا و اوکراین درباره جزئیات توافق صلح وجود دارد زلزله ۶.۲ ریشتری استانبول را لرزاند (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) + فیلم لحظه زمین لرزه تشریح جزئیات توقف پروژه پتروشیمی میانکاله از سوی رئیس سازمان محیط زیست + فیلم مظفری: ۱۰ درصد از برق پاک کشور از خراسان رضوی تأمین می‌شود | تحول صنعت انرژی‌های پاک با بسته حمایتی ویژه دولت + فیلم جلسه هیئت دولت به ریاست مسعود پزشکیان برگزار شد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) مذاکرات فنی ایران و آمریکا هم غیرمستقیم خواهد بود رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت: پزشکیان خواستار محاکمه صادرکنندگان مجوز ساخت‌وساز پروژه پتروشیمی در میانکاله است السودانی با رهبر شیعیان سوریه در عراق دیدار کرد رئیس جمهور در مراسم تقدیر از برگزیدگان همایش کشوری آموزش علوم پزشکی شرکت کرد (سوم اردیبهشت ۱۴۰۴) نخعی‌راد: کسی نمی‌تواند بدون قانونِ مجلس، تغییر ساعت رسمی کشور را اجرا کند وزارت خارجه چین: آمریکا نمی‌تواند هم به‌دنبال توافق باشد و هم اعمال فشار کند مراسم سالگرد شهادت سپهبد قرنی در تهران برگزار شد
سرخط خبرها

ایران - عربستان و قوت گرفتن ساخت اتوبان و خط آهن مشهد تا مکه

  • کد خبر: ۱۷۰۸۲۲
  • ۰۲ تير ۱۴۰۲ - ۱۹:۳۱
ایران - عربستان و قوت گرفتن ساخت اتوبان و خط آهن مشهد تا مکه
از سرگیری روابط دیپلماتیک ایران و عربستان منتج به تحولات زیادی در زمینه های مختلف شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، بعد از توافقات صورت گرفته میان دو کشور ایران و عربستان به نظر می‌رسد این روابط باعث توسعه اقتصادی بیشتری شود.

حالا نیز گویا طرح اتصال اتوبان و خط ریلی بین ایران و عربستان با عبور از کشور عراق در حال بررسی است.

دوسال قبل نیز نخست‌وزیر عراق پیشنهاد ساخت آزادراه از مشهد تا مکه را مطرح کرده بود و حالا با از سرگیری روابط ایران و عربستان به نظر می‌رسد این اتفاق خوب در حال به ثمر رسیدن می‌باشد.

طرحی که می‌تواند در صورت انجام توافقات نهایی آن، دسترسی مسافران و زائران از طریق اتوبان و خط ریلی در مسیر مشهد به نجف و پس از آن به مدینه و مکه و بالعکس را فراهم کند و افق‌های جدیدی را در زمینه تسهیل سفر بین این کشور‌ها پیش رو قرار دهد.

در این بین قطعا ساخت مسیر آزادراهی مشهد-مکه، موجب ارتقای تعاملات سیاسی، اقتصادی، منطقه‌ای، زیارتی و گردشگری غرب آسیا خواهد شد، ضمن آنکه دسترسی به حرم مطهر امام رضا (ع) همچنین نجف اشرف و کربلا و از سوی دیگر مکه برای زوار راحت‌تر می‌شود.

این در شرایطی است که در حال حاضر آزادراه حرم تا حرم از مشهد مقدس تا قم، فعال است همچنین از قم تا پل زال در قالب آزادراه جزو برنامه‌های فعلی وزارت راه و شهرسازی قرار دارد و اگر این پروژه آزادراهی از پل زال تا نجف اشرف هم ادامه یابد، مسیر ترانزیتی مناسبی از نظر جابه‌جایی بار و مسافر ایجاد می‌شود.

براساس اطلاعات موجود مسیر مشهد در شمال شرق ایران تا شهر مکه در غرب عربستان سعودی بیش از ۳۳۰۰ کیلومتر فاصله دارند که طی این مسیر حدود ۴۰ ساعت زمان می‌برد.

هم اکنون حجاج عراقی علاوه بر مسیر هوایی، از طریق زمینی به مکه می‌روند. همین روند درباره حجاج دیگر کشور‌ها از جمله اردن و کشور‌های جنوب خلیج فارس نیز برقرار است.

شمار زیادی از شهروندان عراقی و شیعیان سعودی برای زیارت به مشهد سفر می‌کنند گرچه از زمان قطع روابط تهران - ریاض، سفر شیعیان سعودی متوقف شده بود، اما حالا با از سرگیری روابط این دو کشور این پرواز‌ها نیز حالا در حال انجام است. در صورت اجرای این پروژه فاصله مشهد تا مکه معادل ۴۰ ساعت رانندگی خواهد بود.
حجاج ایرانی هم احتمالا می‌توانند از مسیر زمینی به مکه و مدینه بروند.

روزنامه الجریده کویت نیز به نقل از جورج مالبرونو، یک روزنامه نگار ارشد روزنامه فرانسوی لوفیگار از تصمیم عربستان برای اتصال ریلی و جاده‌ای کشورش با ایران خبر داد.

به نوشته الجریده، مالبرونو به نقل از یک مقام سعودی شرکت کننده در همایش سرمایه گذاری فرانسه و عربستان سعودی که در حاشیه سفر اخیر محمد بن سلمان، ولی‌‎عهد سعودی به پاریس برگزار شده بود، گفت که ریاض در حال بررسی اتصال راه آهن کشورش با ایران با گذر از خاک کویت و استان بصره در خاک عراق است.

این روزنامه کویتی افزود که مالبرونو، خبرنگار فرانسوی در نوامبر گذشته سفری به کویت داشته و با مقاماتی کویتی و جمعی از اصحاب رسانه و پژوهشگران کویتی دیدار داشته است.

الجریده همچنین آورده است که یکشنبه گذشته، دولت کویت حکم موافقتنامه این کشور با عربستان سعودی در مورد پروژه اتصال ریلی بین دو کشور برای حمل و نقل کالا و مسافر را صادر کرد واحتمالا مسیر‌های ریلی و جاده‌ای میان ایران و عربستان در آینده‌ای نه چندتن دور بازگشایی خواهد شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->