لخته شدن خون در مغز مرد ترکیه‌ای، زبانش را دانمارکی کرد ! افزایش سرقت از مشاغل حساس در تهران؛ آیا قوانین بازدارنده کافی هستند؟ شمار موتورلانس‌های اورژانس مشهد بیش از ۲ برابر شد هشدار به مادران باردار: نشانه‌های زایمان زودرس را بشناسید آمار تلفات و تعداد مصدومان انفجار شدید در اسکله شهید رجایی بندرعباس + فیلم واکسیناسیون از مرگ‌ومیر ۴۰ درصد از کودکان جلوگیری کرده است رئیس کمیسیون اصل نود مجلس: خدمات درمانی تأمین‌اجتماعی همسر متوفی بلافاصله مسدود نشود آخرین فرصت ثبت‌نام برای ترمیم سوابق تحصیلی دانش‌آموزان اعلام شد نقش آفرینی موفق شعبه ۳۰۳ شورای حل اختلاف مشهد در صلح و سازش یک پرونده مطالبه طلا انفجار شدید در بندر شهید رجایی بندرعباس (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) + فیلم و علت انفجار برنامه جدید معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش برای دبستانی‌ها آمار عجیب ازدواج در ایران؛ زنان متأهل کمتر از مردان! | ۲۵ هزار ازدواج بالای ۵۰ سال قدردانی از معلم، زیر فشار تجملات چند توصیه مؤثر برای روز کنکور | چطور درس‌ها را جمع‌بندی کنیم؟ تأثیر معدل در کنکور ۱۴۰۴ قطعی شد | توضیح وزیر سابق آموزش و پرورش از فواید این تصمیم استرداد ۶۸۹ هزار تبعه غیرمجاز افغان از مرز‌های خراسان رضوی طی سال ۱۴۰۳ ثبت‌نام وام ۵۰ میلیون تومانی بازنشستگان تأمین اجتماعی چه‌زمانی آغاز می‌شود؟ چند توصیه‌ پزشکی به خانم‌های نزدیک به ۴۰ سال سرقت میلیاردی از خانه‌های خالی! پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دمای مشهد امروز به ۳۶ درجه می‌رسد ۱۲ نوزاد از ابتدای سال در آمبولانس‌های اورژانس خراسان رضوی متولد شده‌اند (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) دارو‌های گیاهی را خودسرانه مصرف نکنید ۳۵ درصد تخت‌های بیمارستانی کشور فرسوده است وام ۵۰ میلیون تومانی بانک رفاه برای بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین‌اجتماعی +جزئیات مهم‌ترین تغییرات کنکور ۱۴۰۴ پیش‌بینی رگبار و رعدوبرق در غرب و شمال غرب کشور (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) نجات جان گروگان در منطقه مجیدیه تهران (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) سن ازدواج در دختران و پسران ایرانی به بالای ۲۸ سال رسید
سرخط خبرها

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی: ۶۹ درصد کودکان کار در این استان اتباع خارجی هستند

  • کد خبر: ۱۶۸۷۲۹
  • ۲۱ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۴۶
مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی: ۶۹ درصد کودکان کار در این استان اتباع خارجی هستند
مدیر کل بهزیستی خراسان رضوی با اشاره به آخرین آمار کودکان کار در استان در سال ۱۴۰۲ گفت: ۶۹ درصد از کودکان پذیرش شده، آن هم اتباع خارجی بدون اوراق هویتی هستند.

دکتر مسعود فیروزی در گفتگو با خبرنگار شهرآرانیوز گفت: در حال حاضر بیش از ۸۰۰ کودک کار و خیابان شناسایی شده و در مراکز بهزیستی استان دارای پرونده هستند. از این تعداد ۱۴۵ نفر طی سال جاری پذیرش شده و مابقی از سال‌های قبل در مراکز روزانه پذیرش شده و دارای پرونده فعال هستند. همچنین در حال حاضر ۷۸ نفر از این کودکان از خدمات مراکز شبانه‌روزی و سایر آن‌ها از خدمات مراکز روزانه بهره‌مند هستند.

وی ادامه داد: مشارکت بخش غیردولتی و شهروندان در مواجهه با کودکان کار بسیار حائز اهمیت است. انتظار می‌رود هر یک از ما به عنوان شهروند ضمن حفظ احترام و عزت نفس این کودکان از برخورد‌های احساسی و هیجانی با آنان بپرهیزیم و در صورت تمایل به حمایت از این کودکان، از طریق مراکز غیردولتی یا دولتی فعال در این زمینه و با شیوه‌های صحیح اقدام کنیم چرا که کمک‌های نقدی و پراکنده هر کدام از ما در چهارراه‌ها و میادین پرتردد شهر منجر به ماندگاری هر چه بیشتر و در برخی موارد بهره‌کشی بیشتر از این کودکان خواهد شد.  

فیروزی افزود: در حال حاضر یک مرکز غربالگری، ۲ مرکز شبانه‌روزی و ۲ مرکز روزانه حمایتی‌آموزشی کودک و خانواده به‌ منظور رسیدگی به امور کودکان کار در سطح خراسان رضوی فعال است. در مرکز غربالگری با همکاری شهرداری مشهد، دادگستری و نیروی انتظامی استان، این دسته از کودکان شناسایی شده و پس از غربال و اسکن عنبیه، با توجه به شرایط‌شان به یکی از مراکز روزانه یا شبانه‌روزی بهزیستی ارجاع می‌شوند تا به مسائل آن‌ها و خانواده‌هایشان رسیدگی شود. این کودکان در مراکز مزبور تحت حمایت مددکاران و تیم تخصصی هر مرکز قرار گرفته و از خدمات توانمندسازی آن بهره‌مند می‌شوند.

مدیر کل بهزیستی خراسان رضوی با بیان اینکه امسال از مجموع کودکان پذیرش‌‌شده ۶۹ درصد کودکان اتباع و ۲۹ درصد کودکان ایرانی بوده‌اند، گفت: متاسفانه اکثر این کودکان اتباع خارجی غیر مجاز هستند و اوراق هویتی ندارند. باید توجه کرد که چنین آماری بیانگر آن است که هر چقدر به این کودکان خدمات ارائه شود، اگر بخش ورودی متوقف نشود، تعداد آنان همچنان افزایش می‌یابد. در چنین حالتی اگر سیستم پیشگیرانه مناسبی در اختیار نداشته باشیم، فعالیت‌هایمان اثر بخشی لازم را نداشته و کیفیت کار کاهش می‌یابد. 

 

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی:  ۶۹ درصد کودکان کار در خراسان رضوی از اتباع خارجی هستند


فیروزی خاطرنشان کرد: نکته‌ای که در مورد همه مسائل اجتماعی باید مورد توجه قرار گیرد، این است که ممکن است تصویر آسیب‌های اجتماعی به‌ مرور زمان به دلیل عوامل فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی تغییر کند. برای مثال در ۲ دهه قبل اکثر کودکان خیابانی ایرانی بودند اما به مرور زمان و در سال‌های اخیر بیش از ۶۰ درصد آنان غیر ایرانی شده‌اند. از همین رو برای توقف چرخه آسیب باید فرآیند ساماندهی و توانمندسازی را به‌ درستی انجام دهیم تا دوباره شاهد ورود هیچ کودکی به خیابان نباشیم. البته تحقق این هدف برای آن دسته از کودکان کار اتباع به دلیل محدودیت‌های قانونی با چالش‌های بسیاری همراه است.  

وی درباره علت تعدد کودکان کار در خراسان رضوی اظهار کرد: مهاجرت، فقر، عوامل فرهنگی، اعتیاد والدین، بی‌تفاوتی نسبت به اشتغال کودکان و عادی شدن کار آنان در جامعه، تعداد زیاد اتباع ساکن در استان، مهاجرت‌پذیری بالا، عدم کنترل مناسب حاشیه‌نشینی، ناآگاهی شهروندان از شرایط کودکان خیابانی و شیوه‌های صحیح حمایت از این افراد و... از مواردی است که به صورت مستقیم و غیر مستقیم از عوامل اصلی بروز و ماندگاری چنین معضلی است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->