نگاهی به آموزه های اسلامی درباره روابط خانواده، حدود و حقوق متقابل آنها نسبت به یکدیگر ارزش روایت و نشر حدیث شرحی بر آثار و برکات نماز| لحظه خوب دیدار توزیع ۶ هزار ساندویچ در چایخانه صحن امام‌حسن‌مجتبی‌(ع) پیش‌بینی تشرف بیش از ۱۰ هزار زائر پیاده به مشهد در دهه کرامت تولیت آستان قدس رضوی: صبر و مهربانی از صفات الزامی برای پاسخگویان به مسائل شرعی است انتشار فراخوان نخستین سوگواره بین‌المللی «سفینة‌النجاة» + جزئیات ثبت نام طولانی‌ترین پیاده‌روی اربعین از مشهد تا کربلا آغاز شد برگزاری اجتماع بزرگ صادقیون در مشهد + فیلم و عکس سردار ایافت دعوت حق را لبیک گفت آزمون سراسری اعطای مدرک تخصصی حافظان قرآن در مشهد برگزار شد منطقِ امام صادق (ع) و بایستگی‌های امر به معروف اندر احوال خیال همه آنچه از انقلاب فرهنگی امام ششم شیعیان باید بدانیم| امام به حق ناطق؛ حضرت صادق(ع) ترویج فرهنگ رضوی در روستا‌ها با بهره گیری از ابزار هنر رونمایی از از بسته شعر دهه کرامت ۱۴۰۳ در حرم مطهر رضوی اعلام ویژه‌برنامه‌های حرم مطهر رضوی به مناسبت شهادت امام‌جعفرصادق(ع) شناسایی پیکر مطهر شهید دفاع مقدس پس از ۴۲ سال برنامه‌های سازمان فرهنگی شهرداری مشهد برای دهه کرامت اعلام شد آیت‌الله علم‌الهدی: سرکوب دانشگاهیان، نشانه سقوط وجهه دموکراتیک غرب است
سرخط خبرها

بیشترین اسناد دوران انقلاب در مشهد نگهداری می‌شود

  • کد خبر: ۱۶۹۲۰
  • ۱۶ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۸:۳۳
بیشترین اسناد دوران انقلاب در مشهد نگهداری می‌شود
اداره اسناد سازمان کتابخانه ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی بیشترین و معتبرترین اسناد تاریخی مربوط به دوران انقلاب اسلامی و وقایع آن در مشهد را نگهداری می‌کند.
به گزارش شهرآرانیوز، سالم حسین زاده سرپرست اداره اسناد سازمان کتابخانه ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی گفت: این اسناد شامل فیلم، عکس، مصاحبه و سند است. جمع آوری کل اسناد شفاهی و مکتوب درباره دوران انقلاب در مشهد با راه اندازی واحد مطالعات انقلاب اسلامی و بررسی، تاریخ شفاهی، عکس‌ها و اسناد دیداری، شنیداری و مکتوب انجام شده است.
وی بیان کرد: طرح راه اندازی مرکز مطالعات انقلاب اسلامی، در راستای رهنمود‌های تولیت آستان قدس رضوی مبنی بر توجه جدی و احساس مسوولیت سازمان کتابخانه‌ها به عنوان یک تشکیلات قدیمی، مستقل و معتبر نسبت به اسناد انقلاب اسلامی که بهترین شاهد برای اصالت نظام و ارزش‌های انقلاب اسلامی است و ضرورت جمع آوری و نشر این اسناد، اجرا شده است.

وی با بیان اینکه حرم مطهر رضوی شهر مشهد را به یکی از پایگاه‌های مذهبی و انقلابی ایران در دهه ۱۳۴۰ و ۱۳۵۰ مبدل کرد، افزود: فعالیت گروه ها، احزاب و علمای صاحب نام و اندیشمندان انقلابی در حوادث این سالها، به مشهد جایگاهی ویژه در تاریخ معاصر ایران و انقلاب اسلامی بخشید.
وی اظهار کرد: حضور هسته مرکزی روحانیت مبارز و در راس آن رهبر معظم انقلاب در مسجد کرامت به عنوان عامل پیوند گروه‌های مذهبی و ملی و عامل سازماندهی فعالیت‌های انقلابی، مشهد را از سایر شهر‌های ایران متمایز کرد.

وی گفت: علاوه بر آن وجود کانون‌های فکری همچون کانون نشر حقایق، انجمن پیروان قرآن، جلسات پرسش و پاسخ شهید هاشمی نژاد و نیز مساجد کرامت و امام حسن (ع)، چهره‌ای کاملا انقلابی به شهر مشهد داد.
حسین زاده ادامه داد: اسناد و خاطرات بجا مانده از آن روزها، امکان پژوهش در حوزه انقلاب را برای اندیشمندان و علاقه‌مندان در این زمینه فراهم کرده و راه اندازی مرکز اختصاصی مطالعات انقلاب اسلامی بستر را برای انجام تحقیقات گسترده‌تر و مستندسازی و تدوین تاریخ انقلاب اسلامی به ویژه در شهر مشهد و نیز خراسان آماده کرده است.
وی گفت: در گام نخست، پس از جمع آوری اسناد، اطلاعات و منابع مرتبط، تشکیل بانک جامع اطلاعات و اسناد انقلاب اسلامی در مشهد کلید خورد.

وی افزود: در این میان گردآوری و بررسی خاطرات افراد و فعالان مبارزات و حضور رهبر معظم انقلاب در سر حلقه فعالیت‌های انقلابی در مشهد از جایگاه ویژه‌ای در این واحد برخوردار بوده و مطالعاتی برای ساماندهی و سازماندهی اطلاعات در این زمینه در حال انجام است.
سرپرست اداره اسناد سازمان کتابخانه ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی اظهار کرد: مصاحبه‌های انجام شده در بخش تاریخ شفاهی با محوریت انقلاب اسلامی، مسجد کرامت و نقش اصناف مشهد در انقلاب اسلامی، در قالب مصاحبه با ۱۴۰ نفر از فعالان انقلابی از طبقات مختلف جامعه شامل روحانیون، دانشگاهیان، بازاریان، کارکنان ادارات و دانش آموزان و معلمین مدارس در دهه ۱۳۴۰ و ۱۳۵۰ در قالب ۷۵۰ ساعت مصاحبه انجام گرفته است.
حسین زاده افزود: اطلاعات و خاطرات قابل توجهی در باره انقلاب با موضوعات مراکز و پایگاه‌های انقلاب، مساجد، تظاهرات، اعتصابات، روحانیت، اندیشمندان، حضور اصناف و اقشار فرهنگی و نیز هسته مرکزی ساماندهی و رهبری انقلاب در مشهد با حضور حضرت آیت الله خامنه ای، حضرت آیت الله طبسی و نیز شهید هاشمی نژاد، در اختیار اداره اسناد آستان قدس رضوی قرار دارد.

سرپرست اداره سازمان کتابخانه ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی گفت: در اسناد مکتوب موجود در اداره اسناد این آستان مقدس، نزدیک به ۳۸ هزار برگ سند با موضوع انقلاب اسلامی وجود دارد.
حسین زاده افزود: در این اسناد، ۲۸ هزار برگ سند متعلق به حجت الاسلام فاکر است که مربوط به گزارشاتی از شاخص‌ترین لحظات و روز‌های انقلاب، مجموعه ارزشمندی از دیدگاه‌ها و عملکرد احزاب و جبهه‌های گوناگون انقلابی به ویژه فعالیت روحانیت معظم در عرصه مباحث ایدئولوژیک انقلابی و آماده سازی اقشار مختلف در حرکت‌های انقلابی و نیز وحدت، پیوند و سازماندهی گروه‌ها در حرکت یکپارچه مردمی به رهبری امام راحل در سال‌های ۱۳۴۲ تا ۱۳۶۰ می‌باشد.
وی اسناد خانواده شهید نواب صفوی شامل تصاویر مربوط به دست نوشته‌های شهید نواب صفوی در زندان قصر، ۳۰۰ برگ اسناد متعلق به مهندس برازش مربوط به مبارزات مردم در شهر مشهد، بیش از ۲۰۰ برگ از تصاویر مربوط به مکاتبات ساواک در شهر مشهد و گزارش‌هایی که علیه انقلابیون شهر مشهد تهیه شده است از دیگر اسناد موجود در این سازمان می‌باشد.

وی گفت: بیش از سه هزار برگ سند از افراد و جمعیت‌های مختلف که در راهپیمایی‌ها و تظاهرات علیه شاه مخلوع حضور داشتند، هزار و ۵۰۰ برگ اسناد انتشارات دولتی و هشت هزار برگ اسناد دیجیتال شامل اعلامیه ها، گزارشات، بیانیه‌های احزاب، گروه‌ها و نهاد‌های رسمی و غیر رسمی در قبل و بعد از انقلاب با موضوع فعالیت‌های انقلابی در مشهد از دیگر اسناد است.
سرپرست اداره اسناد سازمان کتابخانه ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی افزود: مدیریت اسناد این آستان مقدس با در اختیار داشتن سه هزار قطعه عکس، تصویرگر لحظات ناب از انقلاب است.

حسین زاده افزود: این تصاویر شامل صحنه‌های تظاهرات، تحصن، سخنرانی ها، شهدای انقلاب، اماکن و پایگاه‌های انقلاب، مسیر‌های راهپیمایی، حوادث شاخص انقلاب در مشهد همچون حوادث ۹ و ۱۰ دی و حمله دژخیمان رژیم شاه به بیمارستان امام رضا (ع)، حضور آیات عظام در تظاهرات و نیز تحصن گروه‌ها و اصناف همچون پزشکان و فرهنگیان و روحانیت معظم به عنوان روشن‌ترین جلوه‌های هویت شهر مشهد در انقلاب تاریخی سال ۱۳۵۷ می‌باشد.
وی بیان کرد: همچنین ۲۰۰ ساعت منابع صوتی و سخنرانی انقلابی و ۲۰۰ دقیقه تصویر برداری از تظاهرات مردم به مناسبت‌های مختلف در شهر مشهد حاوی اطلاعات مهم از جنایات رژیم شاه در مقابله با مردم از دیگر مستندات صوتی و تصویری این مرکز است.

وی ادامه داد: سازمان کتابخانه ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی از اهدا و واگذاری اسناد مکتوب، عکس یا فیلم‌های مرتبط با انقلاب اسلامی توسط افراد حقیقی یا حقوقی به مجموعه وسیع و ارزشمند موجود استقبال می‌کند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->