نامه‌ افراد دارای معلولیت به رئیس سازمان برنامه و بودجه ۱۳ هزار نفر متقاضی حق پرستاری در خراسان رضوی علت و معلول استخدام نصفه ونیمه معلولان وعده پیگیری اعتراض توان یابان که در آزمون استخدامی اخیر رد شده اند | صدای معلولان شنیده می‌شود؟ ۲۱‌هزار نابینا و کم‌بینا زیر پوشش بهزیستی خراسان رضوی درباره برخی بالا‌وپایین‌های زندگی نابینایان مشهد به بهانه روز عصای سفید | چشم نیمه‌باز شهر به مشکلات روشن‌دلان مناسب‌سازی‌نشدن مدارس خراسان رضوی، مانعی پیش پای معلولان مراکز پیشخوان دولت در خراسان رضوی برای تردد معلولان مناسب‌سازی می‌شود بررسی مشکلات تحصیلی دانش آموزان استثنایی در مشهد؛ از هزینه‌های حمل‌ونقل تا کمبود نیروی انسانی راهیابی دانش‌آموزان آسیب‌دیده بینایی خراسان رضوی به مسابقات جهانی ۲۰۲۴ محاسبات سریع ذهنی راه‌اندازی سامانه اعزام مترجم، حلال مشکلات ناشنوایان | تسهیلات مناسب‌سازی منازل ناشنوایان خراسان رضوی به ۴۰ میلیون تومان رسید خبری از واریز مستمری ۱۳ هزار معلول تحت پوشش بهزیستی نیست حضور معلولان مقابل استانداری خراسان رضوی برای پیگیری اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان | ناشنوایان: می‌خواهیم صدایمان را بشنوند گلایه توان یابان مشهدی از هزینه‌های سرسام آور خرید و تعمیر وسایل توان بخشی | ترکش گرانی بر تن توان یابان گردهمایی معلولان ضایعه نخاعی مشهد برگزار شد + فیلم فراخوان وزارت رفاه برای انتخاب رئیس سازمان بهزیستی کشور با جذب ۴ هزارو ۲۰۰ نفر معلول در کشور مسیر استخدام معلولان خراسان رضوی هموارتر می‌شود افزایش ۴۰ درصدی حق پرستاری معلولان کمک‌هزینه معیشتی ویژه اردیبهشت با تأخیر پرداخت شد (۲ مرداد ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

مشارکت اجتماعی نوجوانان دارای معلولیت با هدف کاهش آسیب‌های اجتماعی

  • کد خبر: ۱۶۹۲۹۴
  • ۲۴ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۴۹
مشارکت اجتماعی نوجوانان دارای معلولیت با هدف کاهش آسیب‌های اجتماعی
معاون امور توسعه پیشگیری بهزیستی خراسان رضوی: در سال جدید جلسات و نشست‌های برون‌سازمانی و درون‌سازمانی متعددی برای جلب حمایت شرکای اجتماعی بهزیستی در راستای توسعه طرح مانا در استان خراسان رضوی برگزار شده است.

غلامحسین دلبری در گفت‌وگو با خبرنگار شهرآرانیوز بیان کرد: شرکت نوجوانان دارای معلولیت جسمی‌حرکتی در این طرح و آموزش تسهیلگران CBR، اجرای طرح مانا برای ۶ گروه از نوجوانان مقیم مراکز شبانه‌روزی بهزیستی، از جمله اقدامات بهزیستی خراسان رضوی در پویش «مانا» بوده است.

وی ادامه داد: در جلسات برگزارشده با حوزه توانبخشی بهزیستی خراسان رضوی، مقرر شد تعدادی از تسهیلگران CBR برای اجرای طرح مانا آموزش‌های لازم را دریافت کنند و شرایط برای شرکت نوجوانان دارای معلولیت در این کارگاه‌ها نیز مهیا شود.  

دلبری با بیان اینکه برنامه مشارکت اجتماعی نوجوانان ایران در راستای ارتقای سلامت اجتماعی نوجوانان از سال ۱۳۹۶ در استان خراسان رضوی در حال اجراست، گفت: برنامه مانا طرحی ویژه است که برای اوقات‌فراغت نوجوانان ۱۳ تا ۱۸ سال در تابستان توسط بهزیستی در نظر گرفته شده است. هدف از اجرای این برنامه، ارتقای توانمندی‌های نوجوانان و افزایش شناخت آن‌ها از آسیب‌ها و مسائل اجتماعی است. این طرح به‌صورت کارگاهی و در قالب ۱۳ جلسه به‌صورت کاملا رایگان برای عموم نوجوانانی که متقاضی شرکت در این کارگاه‌ها باشند، برگزار می‌شود و مختص گروهی خاص و جامعه هدف بهزیستی نیست.  

معاون امور توسعه پیشگیری بهزیستی خراسان رضوی ادامه داد: مانا مبتنی بر اقدامات عملیاتی است که نوجوانان در آن شرکت می‌کنند. در این طرح نوجوان به‌عنوان یک فرد مسئول، به بررسی مشکلات دوره نوجوانی تشویق می‌شود و به‌صورت گروهی سعی می‌کنند مشکل را بررسی و در راستای رفع آن چاره‌اندیشی کنند. در این فرایند، نوجوان یک فرد مشاهده‌گر نیست، او فعال است و برای حل مشکلات مربوط به خود و دوستانش تفکر می‌کند، راه‌حل می‌دهد و آن را به کمک هم‌سالان به اجرا درمی‌آورد. نوجوان در این طرح نحوه اندیشیدین و تفکر صریح به دور از جهت‌گیری، مهارت حل مسئله و مهارت‌های ارتباطی کار گروهی و اجتماعی را در قالب فعالیت عملیاتی و کارگاهی می‌آموزد.  

دلبری خاطرنشان کرد: در سال گذشته طرح مانا در ۱۹ شهرستان اجرا شد و ۴۴۴ نوجوان به‌صورت حضوری در ۱۳ جلسه به‌مدت ۲۶ ساعت آموزش دیدند. حتی در زمان همه‌گیری کرونا نیز محتوای طرح به‌صورت مجازی برای متقاضیان ارائه شد. اما از آنجایی که این طرح برمبنای مشارکت اجتماعی است و به‌کارگیری تکنیک‌ها و بازی‌های عملی نقش مهمی در فرایند یادگیری دارد، در سال گذشته همه کلاس‌ها به‌صورت حضوری برگزار شد. در تلاشیم امسال این طرح را در شهرستان‌های بیشتری اجرایی کنیم.  

معاون امور توسعه پیشگیری بهزیستی خراسان رضوی با بیان اینکه نوجوانان، آسیب‌پذیرترین قشر در برابر رفتار‌های پرخطرند، گفت: طرح «مانا» آموزش نوجوانان و مجهزکردن نوجوان به قدرت تحلیل در برابر آسیب‌های اجتماعی است. هدف طرح مشارکت اجتماعی نوجوانان، ایجاد فضایی سالم برای تعامل، مشارکت و کارگروهی نوجوانان حول موضوعات اجتماعی سنین نوجوانی است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->