پروازهای ایران‌ایر به فرودگاه استانبول روزانه شد جزییات حادثه سقوط آسانسور یک ساختمان مسکونی در خیابان قائم مشهد واژگونی خودرو در بجستان خراسان رضوی یک کشته برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد افزایش مرگ‌ومیر ناشی از «هاری» در ایران کمبود برخی تجهیزات پزشکی در مشهد که حیات بیمار را به خطر می ‎اندازد ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان بالای ۶۵ سال نیستم رمزگشایی از صد‌ها پرونده سرقت در روزهای اخیر | دستگیری ۳۴۱ سارق، کلاهبردار و مالخر اهمیت سرمایه‌گذاری در تحقیقات و فناوری برای رشد علمی ایران| چرا جایگاه علمی‌مان را از دست دادیم؟ ثبت‌نام وام شهریه دانشجویان آغاز شد (یکم آذر ۱۴۰۳) وزیر بهداشت: زیرساخت افزایش ظرفیت پزشکی مهیا نشده است | توضیحات آقای وزیر برای جلوگیری از مهاجرت واکنش کمیسیون اجتماعی مجلس به ابطال بخش غیرقانونی آیین‌نامه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان اشراف اطلاعاتی، زیرساخت فرایند موفقیت‌های عملیات انتظامی و توسعه امنیت اجتماعی است زمین لرزه نسبتا شدید در برازجان استان بوشهر (یکم آذر ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

رئیس پژوهشکده آب و محیط زیست دانشگاه فردوسی مشهد: ما بلد نیستیم از خشکسالی پرهیز کنیم

  • کد خبر: ۱۷۰۳۸۶
  • ۳۰ خرداد ۱۴۰۲ - ۲۰:۲۹
رئیس پژوهشکده آب و محیط زیست دانشگاه فردوسی مشهد: ما بلد نیستیم از خشکسالی پرهیز کنیم
رئیس پژوهشکده آب و محیط زیست دانشگاه فردوسی مشهد گفت: پرهیز از خشکسالی یعنی بیش از ۴۰ درصد از منابع آب استفاده نشود تا اگر خشکسالی خواست ضربه بزند فاصله و تاب‌آوری با آن وجود داشته باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، کامران داوری امروز، ۳۰ خرداد ماه، در جلسه بحران آب و چالش‌های توسعه پایدار که در اتاق بازرگانی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: مشکل ما در کشور مشکل بحران آب نیست، بلکه مشکل بحران سیاست‌گذاری، خردورزی جمعی و نفهمیدن شرایط است. خشکی واقعیت ایران و امری نسبی بوده، اتفاق خاصی نیست. خشکسالی بخشی از طبیعت همه کشورهای دنیا است.

وی با بیان اینکه تغییر اقلیم در همه دنیا اتفاق می‌افتد، عنوان کرد: راه حل رصد، شناسایی و آماده کردن خود است تا مصون بمانیم. اگر این کارها را انجام ندهیم، آسیب‌ها ما را در امان نمی‌گذارد. اول پایایی و بعد بهره‌وری است. اول باید به فکر این باشیم که این رفتار ما در درازمدت و بلندمدت ما را دچار مشکل و چالش می‌کند یا نه.

داوری بیان کرد: مشهد در سال ۱۳۴۷ با حدود ۱۵۰۰ تا ۱۸۰۰ حلقه چاه ممنوعه شده که امروز ۸۰۰۰ حلقه چاه در دشت مشهد وجود دارد. سرعت رشد چاه‌های غیر مجاز شناسایی شده از سرعت بستن آن‌ها بیشتر است و رشد چاه‌ها به بهانه تامین آب شرب مشهد ادامه دارد. مگر مشهد نمی‌تواند آب را از چاه‌های موجود بخرد؟ مشهدی که شهرداری آن سهامدار ۵۰ درصد آبفای مشهد است، آیا نمی‌تواند شریک هزینه‌های آبفا باشد؟ اگر به عوارض خانه‌ها یا پروانه‌های ساخت اضافه شود، می‌توان چاه خرید.

رئیس پژوهشکده آب و محیط زیست دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به اینکه تمرکز جمعیت را جز با اقتصاد نمی‌توانیم مدیریت کنیم، تصریح کرد: زمانی جمعیت مهاجرت می‌کند که اقتصاد به آن‌ها خیر مقدم می‌گوید. نمی‌توانیم بگوییم جمعیت وارد یک شهر نشود اما با اقتصاد می‌توان کاری کرد که یک شهر برای جمعیت جذاب نباشد. با رفتار گذشته در چرخه‌ای بیمار قرار گرفتیم که شهرهای بزرگ را بزرگ‌تر و منابع آب را نابود می‌کنیم و عاقبت آن چیزی نیست.

وی خاطرنشان کرد: ۶۵ درصد بارش‌ها در دنیا تبخیر می‌شود که این رقم در استان ۸۰ تا ۸۵ درصد است. در ۱۰ سال آب تجدیدپذیر استان ۳.۵ میلیارد است و به سرعت در حال ورود به شرایط بسیار متفاوت با گذشته هستیم. ۷ سال پیش شوری باغ گیاه‌شناسی ۳۰۰۰ بود اما امروز به ۵۳۰۰ رسیده است. 

داوری گفت: ما بلد نیستیم از خشکسالی پرهیز کنیم. پرهیز از خشکسالی یعنی بیش از ۴۰ درصد از منابع آب استفاده نشود تا اگر خشکسالی خواست ضربه بزند فاصله و تاب‌آوری با آن وجود داشته باشد. تا سال ۲۱۰۰ تغییر اقلیم ادامه پیدا می‌کند. در مشهد بارش اندکی افزایش خواهد داشت اما در استان دو برابر متوسط جهانی گرم می‌شویم، بنابراین سهم تبخیر و شوری افزایش پیدا می‌کند.

رئیس پژوهشکده آب و محیط زیست دانشگاه فردوسی مشهد گفت: باید به این سمت برویم که چگونه غذا تولید اما آب کمتری مصرف کنیم. در صادرات هندوانه باید برای جبران آب مصرفی عوارض دریافت شود. ۲۰ درصد مصرف آب مشهد ناشی از اضافه برداشت است، اگر بخواهیم این ۲۰ درصد را جبران کنیم باید قیمت جایگزینی آن را بگیریم. برای حل مشکل آب کشور باید به اجتماع و اقتصاد را توجه کنیم. وقتی مدیریت می‌کنیم و به این موارد توجهی نداریم کار به جایی نمی‌بریم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->