تمام کودکان اتباع بهزیستی دارای اقامت مجاز هستند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۲۸ تیر ۱۴۰۴) | ماندگاری هوای گرم تا پایان هفته آزمون تیزهوشان، آزمونی برای اعتماد عمومی چهره زنانه سالمندی در ایران | بیش از ۷۵ درصد از سالمندان در شهر‌ها زندگی می‌کنند روشن‌بودن طولانی‌مدت صفحه‌نمایش‌، سلامت چشم‌ را به خطر می‌اندازد مهلت ثبت‌نام دانشگاهیان جهت تشرف به پیاده‌روی اربعین امروز (۲۸ تیر ۱۴۰۴) به پایان می‌رسد مصرف منظم ماست پروبیوتیک، خطر دیابت نوع ۲ را تا ۳۰ درصد کاهش می‌دهد زن جوان در بازسازی صحنه قتل همسرش: شوهرم را همیشه دوست داشتم! هشدار سازمان غذا و دارو درباره مصرف نمک‌ دریا ظرفیت پذیرش در کنکور ۱۴۰۴ اعلام شد + تاریخ اعلام نتایج آزمون اتهام تجاوز جنسی به ۸ زن در پرونده شیطانی به نام «کیوان» آب، مناسب‌ترین نوشیدنی در روز‌های گرم سال است قلب پیوندی از کرمان به تهران منتقل شد (۲۸ تیر ۱۴۰۴) رئیس پلیس راهور: تأمین ایمنی سفر، مهم‌ترین اولویت پلیس راهور در ایام اربعین است رؤیای طبابت، سودای ثروت | آسیب‌شناسی افزایش نامتعادل تمایل دانش‌آموزان به رشته تجربی نقش کلیدی «رنگ دارو» در جلوگیری از خطا‌های دارویی کدام‌یک مقصر «چاقی» است، غذا‌ی پرکالری یا ورزش‌نکردن؟ وزیر میراث فرهنگی: حوزه صنایع دستی کشور باید احیا شود اهدای عضو دختر نوجوان مرگ مغزی در مشهد به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۸ تیر ۱۴۰۴) ۶۸۹ سارق طی سه روز در طرح سراسری مقابله با سرقت منزل در کشور دستگیر شدند پیش‌بینی هواشناسی امروز (۲۸ تیر ۱۴۰۴) | استقرار موج شدید گرما در کشور کشف ۱۱۱ کیلوگرم مواد مخدر شیشه در تایباد (۲۸ تیر ۱۴۰۴) وزیر علوم: به سمت حذف کنکور حرکت می‌کنیم تأمین اجتماعی چه زمانی می‌خواهد معوقات حقوق فروردین بازنشستگان را پرداخت کند؟ پلیس مشهد در تعقیب جانیان اینستاگرامی | این ۲ قاتل مسلح را شناسایی کنید + تصاویر گوشی‌قاپ‌های خشن در دام پلیس مشهد | اعتراف به ۴۰ فقره سرقت با شگرد‌های مختلف کسب مدال طلای المپیاد جهانی ریاضی توسط دانش‌آموز زنجانی نجات جان مسافر مشهدی از آبشار دوزین استان گلستان(۲۷ تیر ۱۴۰۴) انتشار اسامی رژلب‌ها و برق لب‌های غیرمجاز در بازار لوازم آرایشی
سرخط خبرها

لیستی بلندبالا از چیز‌های عجیبی که «احتمالا سرطان‌زا» هستند

  • کد خبر: ۱۷۳۱۷۶
  • ۱۷ تير ۱۴۰۲ - ۱۲:۵۹
لیستی بلندبالا از چیز‌های عجیبی که «احتمالا سرطان‌زا» هستند
لیست مواد «احتمالا سرطان‌زا»‌ی سازمان جهانی بهداشت شامل موارد بسیار جالبی است؛ از بستی گرفته تا ترشی.

به گزارش شهرآرانیوز، آن‌ها را می‌توان در غیرمنتظره‌ترین مکان‌ها یافت: برخی‌شان با بی‌تفاوتی برگ‌هایشان را درکنار جاده‌ها باز می‌کنند. آرام‌آرام در قفسه‌ی فروشگاه‌های مواد‌غذایی سالم جا می‌گیرند. در میان چاشنی‌های قدیمی در یخچال پژمرده می‌شوند؛ حتی جاه‌طلبی پس ذهن شما برای تعطیلات آخر هفته.
موارد ذکرشده محتویات فهرست نظارتی سازمان جهانی بهداشت (WHO) و ازجمله چیز‌های مشکوک و بحث‌برانگیزی هستند که با عنوان گروه ۲B شناخته می‌شوند و از نگاه کارشناسان «برای انسان احتمالاً سرطان‌زا» به‌شمار می‌آیند. بسیاری از ۹۴ ماده‌ی موجود در فهرست چندان عجیب نیستند؛ ازجمله بنزین و عفونت اچ‌آی‌وی نوع دو و کار با آسفالت. بااین‌حال، این فهرست شامل تعدادی از چیز‌های به‌ظاهر سالم مانند سرخس عقابی و عصاره آلوئه‌ورا و ترشی سبزیجات آسیایی است. حتی مکان انجام نجاری می‌تواند از نگاه این فهرست برای شما دردسرساز باشد.


پیش‌بینی می‌شود که در ماه جاری سازمان جهانی بهداشت شیرین‌کننده‌ی مصنوعی آسپارتام را به این فهرست اضافه کند. چندین دهه است که جامعه‌ی علمی مشغول بررسی این محصول است؛ اگرچه این تصمیم‌گیری همچنان جسورانه دانسته می‌شود.
آسپارتام را می‌توان درحدود ۶ هزار محصول غذایی در سراسر جهان یافت و نهاد‌های صنعتی از طبقه‌بندی جدید انتقاد می‌کنند. در گذشته، اقدامات مشابه موجب شکایت‌های قضایی شده است. حال در این فهرست چه چیز‌های دیگری وجود دارد؟ این فهرست چگونه تهیه می‌شود؟ آیا خطر همه‌ی چیز‌های ذکرشده در فهرست با‌هم برابر است؟
فهرست «احتمالاً سرطان‌زا» سازمان جهانی بهداشت را مؤسسه‌ی بین‌المللی تحقیقات سرطان (IARC) تهیه کرده است. آن‌ها با ترکیب شواهد علمی از مطالعات انسانی و حیوانی با سایر داده‌های مرتبط مانند مکانیسم‌های احتمالی سرطان‌زایی، چیز‌های نگران‌کننده را در چهار گروه ممکن دسته‌بندی می‌کنند:



گروه یک: قطعاً برای انسان سرطان‌زا است. این گروه شامل چیز‌هایی نظیر الکل و برخی از انواع اچ‌پی‌وی یا ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) و تابش یونیزان می‌شود.
گروه دو (۲A): به‌احتمال زیاد برای انسان سرطان‌زا هستند و شامل چیز‌هایی همچون گوشت قرمز و کارکردن در طول شب و آلودگی هوای بیرون می‌شود.

گروه دو (۲B): احتمالاً برای انسان سرطان‌زا است. به‌زودی شامل آسپارتام می‌شود.

گروه سه: به‌عنوان ماده‌ی سرطان‌زا برای انسان طبقه‌بندی نمی‌شوند (شواهد کافی مبنی‌بر سرطان‌زایی در انسان یا حیوانات وجود ندارد). این گروه شامل انواعی از مواد بیهوشی و ایمپلنت‌های سیلیکونی سینه و رنگ مو می‌شود.

برای گروه (۲B) داشتن شواهد محدودی از سرطان‌زایی در انسان و شواهد کافی از سرطان‌زایی در حیوانات آزمایشگاهی ضروری است. ناگفته نماند که حتی اگر شواهد مستقیمی از سرطان‌زایی این چیز‌ها در انسان وجود نداشته باشد یا شواهد قوی وجود داشته باشد که نشان دهد مکانیسم سرطان‌زایی آن‌ها در انسان‌ها نیز می‌تواند وجود داشته باشد، آن‌ها ممکن است در دسته‌ی مذکور قرار گیرند.
به‌عنوان مثال، پس از مطالعه‌ی دوسالانه‌ای روی موش‌های صحرایی که نشان داد احتمال ابتلا به سرطان روده‌ی بزرگ در موش‌هایی بیشتر بود که آب آشامیدنی حاوی عصاره‌ی برگ‌های آلوئه‌ورا را مصرف می‌کردند، این مورد به گروه ۲B افزوده شد.


مهم‌تر اینکه پژوهش‌های دیگر نشان داده است برخی از مواد شیمیایی آلوئه‌ورا به موادی تبدیل می‌شوند که می‌توانند به دی‌ان‌ای آسیب بزنند؛ بنابراین، احتمالاً می‌توانند هم در روده‌ی انسان و هم در روده‌ی موش موجب سرطان شوند. ازاین‌رو، شواهدی مبنی‌بر سرطان‌زایی احتمالی در حیوانات وجود دارد و می‌توان گفت ازنظر تئوری نیز امکان بروز این امر در انسان‌ها وجود دارد.
به‌جز سرخس و ترشی سبزیجات، برخی از چیز‌های مهم‌تر در گروه دو B شامل دارو‌های ضدبارداری حاوی فقط پروژسترون و میدان‌های مغناطیسی در محدوده‌ی فرکانس رادیویی و نفتالین می‌شود.
افزون‌براین، فهرست مذکور شامل تعدادی از ترکیبات گیاهی مانند عصاره‌ی کاوا است که قرن‌ها است در جزایر جنوبی اقیانوس آرام به‌عنوان نوشیدنی سرخوش‌کننده استفاده می‌شود و نیز عصاره‌ی جینکوبیلوبا و پودر ریشه‌ی گیاه خوک طلایی که به‌عنوان دارو‌های گیاهی فروخته می‌شوند.
درنهایت، تعدادی حرفه و فعالیت نیز در گروه ۲B قرار دارد. علاوه‌بر نجاری و نازک‌کاری و کار با قیر، سازمان جهانی بهداشت صنایع خشک‌شویی و نساجی را نیز به‌عنوان احتمالاً سرطان‌زا برای انسان طبقه‌بندی می‌کند.
اگرچه این اقلام گوناگون همه در یک گروه سرطان‌زای سازمان جهانی بهداشت قرار می‌گیرند، هیچ پیشنهادی وجود ندارد که مثلاً استنشاق بوی آسفالت در طول روز حین کار به‌اندازه‌ی خوردن یک بشقاب سرخس عقابی سرخ‌شده خطرناک است.
سازمان جهانی بهداشت در دستورالعمل‌های خود خطر هیچ‌یک از مواد گروه ۲B را مشخص نمی‌کند و محدودیت‌هایی برای میزان مواجهه‌ی افراد با آن‌ها تعیین نمی‌کند. درعوض، این طبقه‌بندی حاکی از آن است شواهدی که نشان می‌دهد چیز‌های ذکرشده خواص سرطان‌زایی دارند، تا چه حد محکم است.
بنابراین، ممکن است همچنان بتوانید گه‌گاه از نوشیدنی‌های غیرالکلی شیرین‌شده و ترشی سبزیجات آسیایی در حد متعادل لذت ببرید. به‌گفته‌ی سازمان غذا و داروی آمریکا، مقدار مصرف متعادل برای آسپارتام حداکثر ۵۰ میلی‌گرم به‌ازای هر کیلوگرم وزن بدن در هر روز است که معادل چیزی حدود ۱۰ قوطی استاندارد کوکاکولا برای هر زن آمریکایی متوسط‌جثه است.

منبع: زومیت

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->